707 byla božská! Letadlo bylo díky černému dýmu vidět už někde před FAFem, to netrumfnul žádný dnešní Tupolev, jen co se týče hluku, startující IL76 byl teda nějvětší děs

Zajímavé bylo, že jak Rumun, tak Polák s tím sedli až někde na úrovni Bravo, prostě totálně nepředpisový dosed.

Jinak díky tomu, že před vládními letadly projížděli dráhu, se to tam začalo štosovat, pak po nalajnování se tam nějak seklo jedno ATRko snad na 10 minut, takže následovaly 2 goaroundy a celkově na HP bylo 8+2 (Alfa+Bravo) letadla, takový zásek jsem na Ruzyni nezažil. Korean pojížděl asi 15 minut, než se probojoval na tu stojánku 3 a být to o 10 minut později, už se ani na tu trojku nemá jak dostat.

No ale vrcholem byla cesta domů. Nejdřív polská kolona na Evropské, ač měli volný celý jeden pruh, měli nějak tendence jet v obou, následně špunt a 25 minut stání na místě s vypnutým motorem. Pak to začali pouštět, jenže i vzhledem ke stavbě tunelu celé okolí kulaťáku a Pražského hradu bylo zablokováno auty, no porod... U Brusnice slovenská kolona kličkující mezi tramvajemi a auty na policajty řízené křižovatce. Porušil jsem asi 480 různých dopravních předpisů ve snaze nějak se dostat domů... Jako odsuď posuď, po tomto zážitku doufám, že jsem viděl AF1 naposledy a žádný další paranoidní americký prezident sem už nikdy nepřijede... Podle mě doteď jsou tramvaje po celé Praze tak různě bloklé a rozhodně nejezdí na čas...