VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By radbrad4
Tak co, kam zitra pujdem? Co tu pojizdeci F kdyz bude v uzivani draha 06? A co sraz v Jenci? :)
By tmx
F je na prd podle mě, to je strašně daleko od osy přistání.
By tmx
Jinak mi to tu připadá spíš jak kdyby měl přiletět spíš Ježíš! :D Jeden typ o berlích, vedle slepec... :)
By radbrad4
Heh :D Ale jako zase od F (a toho kopecka) kdyz pristane 06, budeme mit nadherny fotky AF1 ve vzduchu + T/D a kdyz na 24ku tak sice fotky ve vzduchu nahovno ale zase bude pojizdet cca 20 metru kolem nas. (tam je to jeste krome LOC u prahu 24 moje oblibeny misto :) )
EDIT: To co si psal o kousek vys s tim odkazem na mapu se mi zda taky hodne dobry jestli pude na 06, ale nebudou tam strasit benga?
By tmx
Jistěže zítra asi budou. Ale právě o to spíš tě nepustí k F.
Btw, tak už tu máme vrtulník... :)
By radbrad4
Tak co sraz v Jenči cca 7:30 ze uvidime podle drahy v uzivani a situace? :)
By kopcimek
Jen pro info...teď posloucham liveATC a porovnávam s reálným 127,575 a má to zpozdění cca 10s...Jinak rwy 06 doposud :)
By Filip
[quote="Stanislav Pour"]RSD001 už přilítá - teď je na 119.00[/quote]
Je tam pořád?
By Stanislav Pour
[quote="Filip"][quote="Stanislav Pour"]RSD001 už přilítá - teď je na 119.00[/quote]
Je tam pořád?[/quote]

jj, ted má klesat na 4000 ft, za chvilku pujde na TWR tipuju :)
By Pavel
Jinak jak se tady řešily volačky, piloti, nemusíte se za chyby stydět, RSD011 teď volali \"Ruzyně approach\" na 127.575 :)
By Pavel
On dostal HOLD over RAVKO! 2 hladiny nad nim má 737mu CSA, uplně přesně nad nim :)
By radbrad4
PB: Opravil je aspon? :D
Vojto, zitra mame prijet 8:08 do Jence, prides se? :)
EDIT: Na vlakovy nadrazi, moc to tam neznam.
By Pavel
NeopravilA (paní řídící).
By Pavel
A teď mu otevřeli LKPR_D_APP (doteď nebyla). To si ovšem neposlechnu, maj slabej signál.
By DngrsKuzle
Tak ja pred chvili prisel. Videl jsem to komplet krome prvni 62 v pet. Stal jsem v podstate v ose drahy u ploty a pokoukanicko to bylo pekny. Skoda toho zpozdeni, docela jsem vymrz. Byla to moje prvni spotterska akce a cumel jsem jak puk, kdyz jsem videl tolik lidi a desitky aut zaparkovanych kdesi v poli :D Zitra to vidim na stejnej flek.
By tmx
Já se divil taky, dokonce jsem se chtěl jít ujistit k policajtům, jestli těch 400 lidí tam není třeba omylem, ale nakonec jsem nešel. :D
Mno jako vedle mě tam byl nějaký fotograf Reuters a druhý z ČTK.
By PavelS
K problematice novinářů a spotterství: náš dloholetý spotter a kolega RK (www.airliners.cz) dostal odpoledne zajímavý majl, který, spolu s reakcí na něj od RK přetiskuju (se souhlasem autora).

Dobrý den,

jsem novinář z České tiskové agentury a připravuji článek spotterech, kteří si zítra pojedou vyfotit na Ruzyni Obamův Air Force One. Pokud se tam chystáte vypravit, měl byste prosím ještě dneska čas mi zodpovědět po telefonu pár otázek? Nebo mi případně doporučit nějakého kolegu, který tam pojede?

Děkuji předem

Zdraví
Česká tisková kancelář

Odpověď:

Dobrý den,

Nezlobte se, ale nemám o rozhovor zájem. Osobně jsem přesvědčený, že zmiňované články jsou silně kontraproduktivní. Když jsem před 35 lety začínal s tímhle koníčkem, bylo to (a i je, samozřejmě) o lásce k letadlům (...). Co se ale, díky medializaci téhle záliby děje teď, je opravdu šílené. V naší komunitě se ctí určitá pravidla a respektování se spolu s pracovníky letiště. Co se ale děje při takovýchhle monstrakcích živených sdělovacími prostředky je opravdu síla. To, že potom neukázněnost čumilů odnášíme my, co se chodíme dívat na letadla za plotem takřka denně, je otázka druhá a pro nás silně nepříjemná. Ta už sdělovací prostředky nezajímá.

Myslím si, že je dost letadel, která zítra přiletí, kterých si našinec bude vážit víc, než AF1, kterého máme většinou přefoceného ze všech stran. A dělat senzaci za každou cenu, kvůli tomu, že přiletí tohle Jumbo, fakt nemá cenu. Mám radši na poli kolem sebe kolegy, které to opravdu zajímá, než stovky čumilů, kteří nerespektují nic.

Měl jsem dojem, že hlavní na téhle celé věci je fakt podpisu smlouvy Start a následná témata setkání hlav států a prestiž našeho hlavního města, než neustálé novinářské papouškování, kolik má prezident Ruska v Iljušinu zlatých umyvadel a jak chráněné je AF1.

Hezký den a hodně zajímavých článků přeji
RK
By amalka
BTW: Na těch airliners.cz stránkách, kdo je todle?

Obrázek
By tmx
A je to v háji, wind calm... To zas budu určitě u špatné dráhy a bez scanneru to ani nezjistím...
By DngrsKuzle
to ze nefunguje lis.rlp.cz je nejaky bezpecnostni opatreni?