VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By tmx
Takže podle aktuálních údajů by Air Force One měl sedat v 9:00 ve čtvrtek ráno. Chystá se někdo i přes tento neskutečně blbý čas? :)
By radbrad4
Tak jako zkusim doma prosit co to jen pujde, kdy ze seda ten Putin at mam i tu Ruskou hroudu srotu? :)
By tmx
Zítra (středa) cca 19:15.
By radbrad4
Diky, a je nejaka sance ze se dostanem trebas k plotu u 24 (bo aspon pobliz cargo terminalu, ja vzdycky chodim porad podel plotu az k tomu krovi, pak pod ten staff mostik pres tu silnici a tam je pak jenom takovej cca pul metru plutek, ale predpokladam ze tam neni sance se dostat) nebo tak max. strecha parkingu C? :)
By tmx
No počítám spíš z Kněževse směrem k plotu, ale to asi nepustí, takže někde tam v prostoru toho fotbalovýho hřiště. No a pokud bude 06, tak u Silnice Jeneč-Dobrovíz. Jen doufám, že zas nebudou pořád měnit dráhu...
By ihrdlicka
No minule to pro velké potěšení spotterů natáhli na rwy24 s větrem v zádech :-).
By radbrad4
Takze informace z ATISu nedodrzuji? Pak jedine kdyz uslysis \"cleared ILS rwy 06\" tak rychly presun na nejake alespon univerzalni misto :).
By George_L
[quote="radbrad4"]Takze informace z ATISu nedodrzuji? Pak jedine kdyz uslysis "cleared ILS rwy 06" tak rychly presun na nejake alespon univerzalni misto :).[/quote]

Však to tak posledně i vypadalo ;)
By OK1ZOO
Pokud máte někdo v mobilu Live-ATC, na LKPR feederu se budu snažit najít a sledovat
AF1 v rádiu už z Německa, takže by jste měli mít pak přehled o tom, kde se právě AF1 nachází.

Martin OK1ZOO
By Pavel
Na SBSce asi nebudou, jako vloni, co?
By radbrad4
Jeste me napada- co ten plot u pojizdeci F? (je tam i ta \"halda\") Tam se da vyborne videt pristani na 06 a uz hure na 24, ale zase kdyz by sedal na 24 tak by po ty F stejne pojizdel :)
By OK1ZOO
Jo SBSka poběží, jak už jsem psal.
Na radaru je samozřejmě neuvidíš, ale v tabulce aktivních letadel rozhodně ano.
Během dne se k nám budou slétat určitě ještě další zajímavá vládní letadla.
By Jindřich
Mě teda spíš než AF1 a různá podobná udělátka zajímá ten (dnešní) blok Tupolevů a Iljušinů... A to v příjemném čase kolem 7 večer..
By DngrsKuzle
Taky bych rad na rusy. Jakou maji vlastne volacku? Vypada to dneska podle TAFu na 06. Kam je nejlepsi vyrazit pesky? Nebo se nekdo chysta vehiclem?
By tmx
Mno pěšo jsme chodili od vlaku z Jenče sem - http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 7&t=k&z=17 (plus tam jezdí okolo i nějaká třístovka, tak asi tou do Dobrovíze). Tady se chodívá přímo k plotu do osy dráhy, leč tam asi nepustí ani dnes, loni fakticky jen na okraj pole u silnice pouštěli, dál ne.
Každopádně já možná pojedu...

EDIT: Tak mě napadlo... Scanner by měl jít připojit na autorádio v autě, že? :D Když budu mít ten jack-jack kabel. :)
By amalka
[quote="tmx"]

EDIT: Tak mě napadlo... Scanner by měl jít připojit na autorádio v autě, že? :D Když budu mít ten jack-jack kabel. :)[/quote]

No já to tak mám, ale scanner je pak nutný fyzicky umístit mimo auto, nejlépe na střechu aby pod ním byla ta kovová plocha. Nevím proč ale výrazně to, alespoň u mě, na ten gumovej pendrek zlepšuje příjem.
By tmx
Aha, já nevím, já měl vždy scanner s \"profi\" asi metrovou teleskopickou anténou, leč ten dnes nebude a asi ani zítra... Takže až se bude ozývat z dálky tuc tuc tuc, you\'re cleared to land, je to amálka. :D
By DngrsKuzle
Ja to vidim na liveatc.net pres telefon, mam odzkouseny. Nevim ale, jaky je zpozdeni. Vcera bezel, tak snad pujde i dneska
By radbrad4
Tak jak to vypadá? Ty co zítra pujdou, dame si někde sraz nebo každej na vlastní pěst? :)
By OK1ZOO
Live ATC spustím během 45 minut, jinak AWACS už vesele hlásí neznámá letadla,
kdo máte k dispozici scanner i s druhým leteckým pásmem, tak jej můžete naladit.
Volací znak MAGIC.

-zoo-
By DngrsKuzle
Ja to vidim na vlak z Masarycky v 1717 do Jence. Nekdo dalsi?