VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By George_L
[quote="radbrad4"]A to ses jim upsal? Nebo mas prdeplacenou?[/quote]

Já mám tarif, ale s měsíčním datovým tarifem. Co koukám na VODAFONE kartu, tak u ní mám v samoobsluze u dat taky AKTIVNÍ. Myslím, že je to tak, že se připojíš, ale zaplatíš více protože bude cena x Kč/za každých 100kB (jen tipuji). U W@Pu to problém není, protože se toho moc nepřenáší, ale na připojení k PC je to drahé. Proto např. ten již výše zmiňovaný 24H TARIF.

Nejjednodušší bude, když si vlezeš do samoobsluhy svého čísla (pokud máš Vodafone) a uvidíš co Ti to nabízí. Ale Ty asi zákazníkem nejsi, že?
By amalka
Konec diskuse na téma datových tarifů ok? Jestli není schopen udělat ani ten test tak není třeba dalšího vysvětlování kolem, kecy o tom kolik to stojí jsou nesmysl. Stojí to méně než desetikorunu.
By Pavel
Normální předplacenou simku, kterou jsem koupil v trafice. Nikdy bych se jim neupsal. A nebo si můžu za 177CZK aktivovat net na měsíc, po přetažení FUPu mi zase sníží rychlost ale i pak to na lítání a řízení stačí.
By radbrad4
[quote="Pavel"]Normální předplacenou simku, kterou jsem koupil v trafice. Nikdy bych se jim neupsal. A nebo si můžu za 177CZK aktivovat net na měsíc, po přetažení FUPu mi zase sníží rychlost ale i pak to na lítání a řízení stačí.[/quote]

V tom pripade si jdu koupit predplacenou a uvidime,bohuzel mam T-mobile.
By radbrad4
Zkousel jsem ten test aby ATC mluvil kdyz jsem vysilal, neslysel jsem nic... :(. Tez jsem si koupil tu kartu ale to rozhejbu asi az zitra. Dobrou, R.
By Pavel Muroň
Sice pozdě, ale přece. Tento problém jsem řešil poprvé před Mikulášem a před vánocemi podruhé. Mám domácí síť pro více počítačů a čtyřportový switch s ADSL modem Zyxel660HW. S AMA jsem to stále konzultoval a výsledek byl to co píše PavelS i Amálka - Firewall v routeru. Stačilo otevřít ty správný porty a bylo po problému.
Nejjednodušší test je firewall na chvíli prostě vypnout. Jen bacha, je tam chvíli prodleva než se změna projeví. Držím palce a snad brzy naslyš.

Ad předplacenka u Vodafonu - dík za info
By radbrad4
[quote="Pavel Muroň"]Sice pozdě, ale přece. Tento problém jsem řešil poprvé před Mikulášem a před vánocemi podruhé. Mám domácí síť pro více počítačů a čtyřportový switch s ADSL modem Zyxel660HW. S AMA jsem to stále konzultoval a výsledek byl to co píše PavelS i Amálka - Firewall v routeru. Stačilo otevřít ty správný porty a bylo po problému.
Nejjednodušší test je firewall na chvíli prostě vypnout. Jen bacha, je tam chvíli prodleva než se změna projeví. Držím palce a snad brzy naslyš.

Ad předplacenka u Vodafonu - dík za info[/quote]

Ahoj, tak to je bezva, muzes prosim jeste pripadne rict jake porty jsi otviral? Ja jsem nasel: 6809,6073,3782,3290, UDP3290, TCP6890...
Zatim, R.
By amalka
[quote="radbrad4"]

Ahoj, tak to je bezva, muzes prosim jeste pripadne rict jake porty jsi otviral? Ja jsem nasel: 6809,6073,3782,3290, UDP3290, TCP6890...
Zatim, R.[/quote]

Teď už si děláš ale legraci že? Nebo neumíš anglicky?

What ports do I have to open in my firewall to use VATSIM voice?
In some cases, in order to reliably use voice on VATSIM, you need to open port 3290 for UDP traffic in your Firewall, and forward this port if you have a NAT router. However, in many cases with a modern router, no changes are necessary. We recommend you just try connecting to voice first and see if it works reliably for you. If it does, no changes are necessary.
By amalka
Povolit muzes samozrejme co chces, ale protoze VATSIM voice je UDP provoz na portu 3290 (incoming), je potreba pro prijem voice zajistit, aby tenhle paket dorazil az na Tve lokalni PC. Což každý normální router s překladem adres (NAT), pokud není obskurně zprzněn paranoidním administrátorem, udělá sám.
By radbrad4
Bezva mam potesujici a velmi nasirajici zpravu (teda aspon pro me)- ta potesujici je, ze jsem to dneska, byt strasne nestabilne rozhejbal na mobilu, a ani nevite jak jsem se zaradoval kdyz jsem uslysel non-sim ATIS. Ta druha, velmi nasirajici je ta, ze dnes tu byl admin a tvrdil, ze porty jsou povoleny pro odchozi, a v pripade ze neco odejde musi se povolit i pro prichod. Nevim jestli je to mozne a nakolik me ochcal, ke konci to jeste komentoval slovy: No tak to by chtelo vyresit nejak jinak.... Kazdopadne se to asi pokusim rozhejbat stabilnej pres mobil a do doby nez najdu nekoho schopnejsiho (bohuzel, nas admin je BFU jak moje babicka) pojedu pres nej. Tam mam ale zase problem ze se mi to laguje natolik, ze slysim kazde 3. slovo. No nic, vztek jsem si alespon castecne vybil tak ted pujdu na boxovaci pytel s jeho podobiznou... zatim a diky za pomoc vsem!
By Pavel
Jak se to laguje přes mobila? Mě šlo řídit i lítat i přes ten nejpomalejší GPRS profil co muj mobil umí. Není problém někde v připojení toho mobila? I když, i konfigurace mobil na okně připojenej přes bluetooth mi fungovala skvěle.
By radbrad4
Hele zatim jsem zkousel jen jestli mi to jede, nepingoval jsem protoze jsem to mel jenom provizorne na notebooku abych si poslech ten nadhernej hlas ATISaka :D . Tohle zacnu zkoumat az pres ten kabel, je docela mozny ze to bylo ciste tim ze to bylo pres to ad/hoc (prenos jen 11mb). Kromtoho ja mem jenom EDGE, 3G bohuzel ne... :(

EDIT: teda pokud to rozhejbu...
EDITno2: Zitra to snad dodelam, a dam vedet.
By DngrsKuzle
Me by jenom zajimalo, jak vsichni slysite oupu(CSA121). U mne je oproti ostatnim slyset strasne potichu. Neni to pro me tak dulezite jako pro ATC, ale piloti by se taky preci meli navzajem poslouchat :)
By Jindřich
Ano, je to permanentní stav.
Za ATC (jakožto pilot) můžu říct, že nám tu neřvou motory a další svinstva, takže lze dočasně špatně slyšitelného pilota zhlasit. Nesmí se ale zapomenout to zase ztišit, zvláště když další v sequenci je např CSA041. To pak skáčou repráky ze stolu ;)
By 6810
Při včerejším poletování jsem musel konstatovat, že nejlépe slyším CTR Jiřího Dubinu. Naprosto čistý a hlasitý zvuk. Naopak APP (teď nevím, kdo byl) měl zvuk dost špatný.
By radbrad4
Tak je po problemu- dnes jsem si dal prvni let s voice, parada. Dopadlo to tak ze jsem si poridil jeste jedno pripojeni, ale co je zahadou dnes jeste na puvodnim naladim LKPR_APP a co to neslysim... :D Asi se admin precijen slitoval.... Jeste bych chtel podekovat Jindrovi a Amalce ze jste byli natolik trpelivy a ochotni to se mnou tolikrat resit primo online. Tak naslys, R.