VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By Stanislav Pour
[quote="radarada"]....
Rad bych ted trochu licitoval na temata jako:
1) INTEL vs. AMD
2) DDR2 vs. DDR3
3) NVidia vs. ATI
...
Rada[/quote]

1) intel
2) myslím, že je to skoro jedno, záležet bude hlavně na desce. Osobně bych se klonil k DD3 protože pokrok nezastavíš :-)
3) ATI vzhledem k tvému rozpočtu vychází většinou větší "výhodněji" :D
By Ico
Jestli muzu i ja, vicemene se klonim k nazoru Vojtu, INTEL jednoznacne, DDR2-3 urcite 3-ky ale s i7 (bohuzel ale 3-ipple) a grafarnu jednoznacne Nvidia, taky sem mel i ATI ale Nvidia je Nvidia vid AMA? ta tvoje 280 je super... Vetsina home-sim cockpit HW jsou postaveny na SLI GF9800 (treba) :) Jinak ako fakt na ARMA 2 se ukaze hned co je INTEL a AMD, jako sry za priklad. Muj osobny nazor je ten, ze pokud delal Intel 486DX-ku a AMD taky, rozdil nebyl. Ted jo :) .
By Vanilla
Když se chci pobavit, tak čtu příspěvky od uživatele \"amalka\"

Argumentace že není třeba výkonnější zdroj a že je lepší koupit silnější procesor než taktovat mě dostává :lol:

Závěrem snad jen obrázek:

Obrázek
By ADIO man
Taky přihodím názor ... jestli máš PC jen na hraní + práce a nebudeš dělat nějaký složitý renderování HD videí, tak i7 nekupuj ... zbytečně vyhozený peníze. Jako vhodnej procesor bych viděl tu E8400. Zdroj minimálně 500W a ať něco vydrží. Jako grafiku bych to viděl na GTS250 nebo ATI Radeon HD4770(mám a naprostá spokojenost). No a pokud pojedeš na 32bit systému, tak je zbytečný kupovat 4Gb RAM.
Jinak teorie, že CPU je u FSky důležitější než GPU mi přijde trochu jako nesmysl, protože je to hra jako každá jiná.
By amalka
[quote="ADIO man"]
Jinak teorie, že CPU je u FSky důležitější než GPU mi přijde trochu jako nesmysl, protože je to hra jako každá jiná.[/quote]

To už se tu probíralo několikrát. Sniž si rozlišení a sleduj FPS. Jednoduché ne?
By amalka
[quote="Vanilla"]Když se chci pobavit, tak čtu příspěvky od uživatele "amalka"

Argumentace že není třeba výkonnější zdroj a že je lepší koupit silnější procesor než taktovat mě dostává :lol:
[/quote]

Tak čtení už ti asi jde, minule jsem tě ale upozorňoval, že máš mezery v porozumění psanému textu, bohužel tě musím ujistit že se to od minule moc nezlepšilo a pokud se zavede pro členství ve fóru diskutovaný IQ test (bublající bahno+), budeš o mé vtipné příspěvky pravděpodobně ochuzen.

Zdroj s max. výkonem přesahujícím špičkový výkon jednotlivých komponent v součtu si může koupit akorát blbec nebo ty. Což asi ale málokoho kromě tebe překvapí.

A co se přetaktovaného CPU vs. přirozeně rychlejšího CPU za ušetřený peníz týče, to je už trojčlenka a to je na bublající bahno už vyšší dívčí.
By tmx
Bože, sem by měly chodit nějaký ženský, abyste se začali chovat normálně!! :D
By Vanilla
[quote="amalka"][quote="Vanilla"]Když se chci pobavit, tak čtu příspěvky od uživatele "amalka"

[/quote]

Tak čtení už ti asi jde, minule jsem tě ale upozorňoval, že máš mezery v porozumění psanému textu, bohužel tě musím ujistit že se to od minule moc nezlepšilo a pokud se zavede pro členství ve fóru diskutovaný IQ test (bublající bahno+), budeš o mé vtipné příspěvky pravděpodobně ochuzen.

Zdroj s max. výkonem přesahujícím špičkový výkon jednotlivých komponent v součtu si může koupit akorát blbec nebo ty. Což asi ale málokoho kromě tebe překvapí.

A co se přetaktovaného CPU vs. přirozeně rychlejšího CPU za ušetřený peníz týče, to je už trojčlenka a to je na bublající bahno už vyšší dívčí.[/quote]

Diskutovaný IQ test měl být zavedený už před tvým příchodem na toto fórum. Ale na druhou stranu jsem rád, že tu jsi, protože se mám čemu zasmát. Tvé příspěvky mi stále dokazují že lidská blbost a namyšlenost, která v Tobě ostatně převládá, nikdy nezmizí.. ;-)
By ADIO man
[quote="amalka"]To už se tu probíralo několikrát. Sniž si rozlišení a sleduj FPS. Jednoduché ne?[/quote]

Osobně nechápu co má co dělat rozlišení s CPU. Vždyť přece procesor vysílá jenom instrukce a o rozlišení, textury a všechny grafický prvky se stará grafická karta.
By roadmonster
Tak paráda, koukám, že už pánové Pechar a Fiala táhnou toto fórum do smrdutého bahna ostatních junk forums na netu převládajících... Bravo, pánové, určitě jste Radovi poradili s PC nejlíp ze všech. Jste nejlepší zde a já vás oba dva velmi obdivuji, nikoho ani o trochu méně!

Běžného usera zabanovat lze, nemohl by někdo najít odvahu z zabanování těchhle dvou zoufalých rádoby moderátorů?
By amalka
[quote="ADIO man"][quote="amalka"]To už se tu probíralo několikrát. Sniž si rozlišení a sleduj FPS. Jednoduché ne?[/quote]

Osobně nechápu co má co dělat rozlišení s CPU. Vždyť přece procesor vysílá jenom instrukce a o rozlišení, textury a všechny grafický prvky se stará grafická karta.[/quote]

Menší rozlišení, méně práce pro grafickou kartu a stejné FPS. Pořád nic? Ono právě ve FSce nestíhá to CPU, nikoliv grafická karta. (ano, pokud se nebavíme o integrované GPU nebo nějaké jiné za 300 kč)
By amalka
[quote="ADIO man"]Díky za ten thread. Už je mi to jasný. Nicméně na to vytížení FSky bude bohatě stačit nějaký Core2Duo :)[/quote]

Zjevně Ti to jasný pořád není. :P Je jedno CO budeš mít za CPU, FSka ti dycky udělá 100% zatížení na jednom CPU a jediným stropem je FPS lock nastavený ve hře. Tedy omezení kdy bude FSka spokojená a nebude aktuálně potřebovat dělat něco dalšího.

Rozdíl mezi FS9 a FSX je ten, že FS9 jede všechno v jednom threadu (tzn. můžeš mít QUAD CORE a je ti to prdlajs platné) a tahání textur je tedy závislé od dosažených FPS (při každém jednom cyklu (snímku) je část výkonu použita na texturování). FSX má jedno jádro vyhražené pro vlastní běh FSky a na každé další jádro vytváří samostatný thread, který dělá výhradně texturování. Bohužel ten hlavní thread zůstává stále jen jeden, takže i tady je na jednom jádře plochá čára na 100% vytížení a na ostatních jádrech je rovnoměrně rozloženo zatížení texturovacími vlákny. Protože ale texturovací thready žijí vlastním životem nezávisle na počtu cyklů herního vlákna, je výhodnější u FSX omezit max. fps lock na akceptovatelnou hodnotu a tím uvolnit část toho "herního" jádra také na texturování. (ztrácí smysl pokud texturování probíhá ok při požadovaných rychlostech)

V tom je prostě zásadní rozdíl oproti dnešním střílečkám (kupříkladu již zmíněný zabugovaný propadák ArmA2), kde je brzdou grafická karta a CPU není limitující (jádra víceméně plynule vytížená, (u mě na 50%)).

Správně tedy ta úvaha má znít, jestli bude Core2Duo resp. počet FPS plynoucích z tohoto stačit tobě?
By 6810
\"Je to všetko volaké čudné...\" protože mě na AMD Phenom II X4 955 a GTX295 běží FSX nejlépe na FPS lock unlimited. A dokonce když přetaktuju procesor z 3,2 Ghz na 3,6 Ghz, běží mi o 5-10 FPS míň! Laboroval jsem opravdu se vším a nejlépe to běželo, když jsem se do toho vůbec nehrabal:)
By Jindřich
[quote="roadmonster"]Tak paráda, koukám, že už pánové Pechar a Fiala táhnou toto fórum do smrdutého bahna ostatních junk forums na netu převládajících... Bravo, pánové, určitě jste Radovi poradili s PC nejlíp ze všech. Jste nejlepší zde a já vás oba dva velmi obdivuji, nikoho ani o trochu méně!

Běžného usera zabanovat lze, nemohl by někdo najít odvahu z zabanování těchhle dvou zoufalých rádoby moderátorů?[/quote]
To neni třeba. Jakub se tu objeví jednou za půl roku, opře se do nějakého svého oblíbence a pak zase zmizí. Zvykneš si :)
By rc_czech
[quote="Jindra"][quote="roadmonster"]Tak paráda, koukám, že už pánové Pechar a Fiala táhnou toto fórum do smrdutého bahna ostatních junk forums na netu převládajících... Bravo, pánové, určitě jste Radovi poradili s PC nejlíp ze všech. Jste nejlepší zde a já vás oba dva velmi obdivuji, nikoho ani o trochu méně!

Běžného usera zabanovat lze, nemohl by někdo najít odvahu z zabanování těchhle dvou zoufalých rádoby moderátorů?[/quote]
To neni třeba. Jakub se tu objeví jednou za půl roku, opře se do nějakého svého oblíbence a pak zase zmizí. Zvykneš si :)[/quote]
Kéž by to platilo o obou :)
By Vanilla
[quote="Jindra"][quote="roadmonster"]Tak paráda, koukám, že už pánové Pechar a Fiala táhnou toto fórum do smrdutého bahna ostatních junk forums na netu převládajících... Bravo, pánové, určitě jste Radovi poradili s PC nejlíp ze všech. Jste nejlepší zde a já vás oba dva velmi obdivuji, nikoho ani o trochu méně!

To neni třeba. Jakub se tu objeví jednou za půl roku, opře se do nějakého svého oblíbence a pak zase zmizí. Zvykneš si :)[/quote]

Přesně tak. A to z toho důvodu, že toto forum již dávno ztratilo svůj šarm a hodnotu. Stačí se podívat kolik sem přispívá lidí (skoro nikdo) z toho "tvrdého jádra VATSIMu", respektivě mluvím o všech kteří stáli u základu tohoto fóra - což jistě uznáš Jindro, že ty nemůžeš pamatovat natož ta tvoje víla Amálka..

.. nebo věříš tomu, že je to z důvodu, že nemají čas nebo jsou pracovně vytížení.. ?

99% procent příspěvků Amálky přecházím, ale když napíše podobnou sra*ku jako výše, tak mi to prostě nedá..
By DngrsKuzle
Jsem tu teprve rok a půl a tak jsem to tvrdé jádro asi ani nezastihl, ale mám pocit, že poslednní dobou to tu není tak zlé. Z mého pohledu se začíná tvořit jádro nové. Zvyšuje se počet řídících. Někteří tvrdě pracují na oživení ČSAv. Nevím jak to funguje ve vedení. Kdo to vymýšlí, kdo to řídí. Ale podle příspěvků na fóru jsem si udělal obrázek o tom, jak se někteří snaží. Pak už tu je nějaký pátek Air Prague, kterou považuji za revoluční. Mám pocit, že Amálka a Jindra Machalínek už do toho VATSIMovského jádra patří. Považuji je tu za jedny z nejzkušenějších. Je to můj názor po roce a půl členství. Je škoda, že už se tu zakladatelé fóra neukazují. Polovinu řídících jsem tu taky ještě nikdy neviděl :(

Omlouvám se za off topic, ale tenhle thread už je stejně ztracenej :D
By roadmonster
[quote="rc_czech"]Kéž by to platilo o obou :)[/quote]

HOWGH!
By amalka
O tvrdém jádru mluví jelito, které dokázalo akorát to tvrdé jádro z ČSAv vyštípat a pak z toho vyrobit mrtvolu, kterou teď zachraňuje Oupa se Šilinkem? To samé eso mluví o jakémsi tvrdém jádru a poučuje shovívavě někoho, kdo přišel přesně o rok později o tom, že si nic nemuže pamatovat a o tom, jak to bylo lepší? Prober se...
By 6810
No vidíte, klucí...a proto už 5 let nelítám ani pod ČSAv ani pod Air Prague a dalšími. A mám klid.
By Stanislav Pour
možná bych navrhoval vrátit se k tématu - počítač pro FS v roce 2010.
Co se týče fóra jako takového, tak myslím, že svůj účel plní, jen mě nebaví číst debilní a fanatické dohodování (např. příspěvky výše), kterými stejně nikdo nic nevyřeší :( Právě kvůli takovým příspěvkům může řada témat ztratit svoji přidanou hodnoutu. Místo toho, aby se čtenář dozvěděl jak na nový počítač, tak se leda tak dozví, kdo koho nesnáší a hysterické výlevy :)
By radarada
[quote="tmx"]Grafika: Asus EN9800GT/DI/512MD3, PCI-E - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68831
Procesor: Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51992
Paměti: A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Gaming Edition - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55796
Základní deska: Asus P5Q SE2 - Intel P45 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60245
Chladič: Thermaltake CL-P0538 ISGC 200 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63605
Zdroj: Corsair VX450 450W - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48157

Celkem, včetně DPH a dalších poplatků: 12 700,-[/quote]

Tak jsem na to koukal trochu hloub a v podstate musim rict, ze to ma hlavu a patu. Vyrobil jsem si podobnou sestavu na Alza.cz a dosel jsem v podstate k velmi podobne cene - pouze jsem musel pridat disk, DVDcko a WiFi router:
Pamet: KINGSTON 4GB KIT DDR2 1066MHz Black Edition HyperX http://www.alza.cz/kingston-4gb-kit-ddr ... 122471.htm
Zakladni deska: GIGABYTE EP45-UD3LR http://www.alza.cz/gigabyte-ep45-ud3lr-d104472.htm
Graficka karta: GIGABYTE N98TOC-512I 2.0 http://www.alza.cz/gigabyte-n98toc-512i-2-0-d133022.htm
Chladic: PrimeCooler PC-HP4 SuperSilent http://www.alza.cz/chladic-primecoller- ... d93221.htm
Skrin+zdroj: Thermaltake MatrixVX VD3000BNA 550W http://www.alza.cz/thermaltake-matrixvx ... d62016.htm

Pameti jsou misto 800Mhz 1066 Mhz. Deska i grafika jsou Gigabyte.
Chladic je mozna trochu slabsi, predni a zadni vetrak skrine by tomu snad mohl pomoct...
Je dneska jeste nejaky rozdil mezi disky WD vs. Seagate prip. neco jineho? Cena je v podstate uplne stejna.

Rada