VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By kopcimek
Ahoj všichni...Dneska odpoledne, cca v 1715LOC jsem nad Plzní viděl cosi obrovského letět. Letělo to severo-jižním směrem. Tipoval bych to na UP31 nebo UT106 airway. Čtyři tlusté čáry, ale jako fakt tlustý, jiný než obvykle...A profil letadla z pohledu země-vzduch by odpovídal té A380. Myslíte, že to je možné? :D
By tmx
Ano, proč by nebylo? :) V sobotu nebo kdy jsem nad námi zastihl A380 Emirates (UAE1 - Dubai-Londýn).
By Atan
[quote="kopcimek"]Letělo to severo-jižním směrem. [/quote]
Severo-jih? To je zajímavý směr.. :)
By Čondra
[quote="Atan"][quote="kopcimek"]Letělo to severo-jižním směrem. [/quote]
Severo-jih? To je zajímavý směr.. :)[/quote]
Tipuju, že slo o to, že letělo ze severu na jih.
By Jindřich
Já dnes viděl věc se 3-mi contraily letět nad prahou směrem přibližně OKX. To mě ale nevzrušuje, dokud neuvidím contraily aspoň 6 (bez alkoholu) :)
Jinak každodenně doma spotím na skeneru, zatím vyhrává rejdar 120.575. Běžně je na ní spřaženo vše z LKPR_vzduch až po FL140/150 a o zajímavé relace není nouze :)
By kopcimek
[quote="Atan"][quote="kopcimek"]Letělo to severo-jižním směrem. [/quote]
Severo-jih? To je zajímavý směr.. :)[/quote]

No to se normalně řiká né? Máš jako třeba "severo-jižní magistrálu" v Praze. Ale když si to tak přeřikávam ty směry, tak bych to byl schopný použít asi jenom u tutoho jednoho, ostatní jsou nějaký divný :D
By Atan
No, je pravda že obě AWY, o kterých jsi psal, jsou pouze směrem jižním. (UP31, UT106)
Takže sorry za hloupé pošťouchnutí, už chápu jak jsi to myslel.. :)
By Filipos
Není to sice A380, ale nechtěl jsem kvůli tomu hned zakládat nové téma...

Včera si tak pokojně lyžuju ve vesničce Stupava v Buchlovských kopcích - N49.121583, E17.255462 - když vidím nad sebou letět velké proudové a řekl bych čtyřmotorové letadlo, kteréžto jsem identifikoval jako Il-76 (ocasní plocha tvaru T, šípovitost křídla apod.). Lětelo přímo na východ ve výšce asi 1000-2000m (odhad, ale bylo to dost nízko). Co jsem od domorodců vyzvěděl, lítá tam v tomto směru pořád něco a někdy i níž (prý jsou vidět třeba i okýnka letadla :) ). Napadá někoho, kam by to mohlo být, protože ať jsem koukal na mapy jak jsem chtěl, nic me nenapadlo :)

FM
By Filipos
No to mě napadlo, ale je to skoro 22 nm. To ta Il-76 tak bídně stoupá? :)
By ONDR4.cz
Jo, z Brna totiž lítá plná (co přesně vozí nevím) a když vzlítá z 28, tak mám vždycky pocit, že mi spadne na barák :).
By Filipos
Citace komentu z planes.cz \"Lítají z Brna do Taškentu, kde se staví kongresový centrum a vozí tam díly na jeho stavbu.\"

Díky! Příště si musím vzít na svah aspoň dalekohled... :)