No když budu oponovat, tak proč ne FSX? Je to mnohem lepší simulátor, addony má mnohem lepší, jen trochu víc žere... Záleží, co máš za počítač, na kolik rozjedeš default cessnu (já např asi na 150 fps ve vzduchu, přesto s Wilco Airbusem na aerosoftím CDG jsem rád za 14 fps...)
Potom jde o to, co bys chtěl lítat.
Víceméně ty nej addony jsou:
Wilco Airbus vol. 1
Wilco Airbus vol. 2
Flight 1 ATR 72
Wilco Feelthere 737 PIC
PMDG 737 NG (pouze FS2004)
PMDG 747-400
Level-D Boeing 767
PMDG MD-11
Pak má Wilco ještě solidní menší jety, to by mohl vědět Amálka, ten to lítal.
Z toho si vyber, co chceš lítat, a dostaneš víceméně kvalitní letadlo s fmc. Jistě, třeba Wilco Airbusy mají některé bugy, občas při změně dráhy pro přistání za letu spočítají DECEL point na druhé straně zeměkoule a musí se dát skrz to DCT, obvykle nezvládnou po opuštění holdu nad stejným bodem začít holdovat znovu a vzejde z toho paskvil... Ale stačí si při tom vzpomenout, že mě vyšlo na nějakých 600 Kč, zatímco prvotřídní PMDG přes 2 tisíce, a hned to člověk tak nebere, navíc, když má Airbusy rád a ty jejich CFM motory mají při startu tak neskutečně nádhernej zvuk!!
Právě totiž třeba ta MD-11 ve verzi pro FS9 i FSX stojí $120, zatímco Wilco 737 nebo Wilco Airbus 1 seženeš v edici Just Flight za třetinovou cenu, stejně tak to ATR je prvotřídní a levné.
Pokud by si chtěl pořizovat výhodně teď krabicovku, mohu doporučit -
http://sherburn.flightstore.co.uk/simulation/ mají zase lednové 30% slevy, takže i ta MD-11 (FS9 nebo FSX only) nebo 747-400X jen za £38.49 + asi 4 libry poštovné po Evropě. Ty výše zmiňované levné £20.99.
Pokud si doteď lítal default Cessnu, doporučil bych to ATR. S tím se totiž dá létat víceméně stejně, nebo naplnit kouzelnou kalkulačku a letí to samo.