VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By Drevorubec666
Kamarádka se chce stát pilotkou ale má sníženou funkci štítné žlázy a bere tabletky.Je to problém?
By Čondra
Pilotkou čeho? Balón, kluzák, boeing, stíhačka? pilotovat je širokej pojem.
By CSA433
[quote="Drevorubec666"]Kamarádka se chce stát pilotkou ale má sníženou funkci štítné žlázy a bere tabletky.Je to problém?[/quote]

1) Doplň si jméno v profilu
2) Myslim že je to problém...
By Engin
Tomu se mi ani nechce věřit :( Taková \"blbost\"? :(
By CSA433
Naopak, štítná žláza je velký problém, pokud si dobře pamatuju, tak u holek je to ještě trochu jinak, ale hlavně se to nebude líbit doktorovi na ÚCL. O. Franěk je doktor, může to rozseknout.

Každopádně tady jsou příznaky disfunkce štítné žlázy.

Činnosti hormonů štítné žlázy zvyšují:
- spotřebu kyslíku tkáněmi,
- tělesnou teplotu,
- vzestup hladiny cukru v krvi,
- odbourávání tukové tkáně,
- nepřímo srdeční sílu a tepovou frekvenci.

Dále také podporují tělesný (především výškový) růst a intelektuální rozvoj a také stimulují pohyby střev a činnost ledvin.

Hypothyreóza je označení pro soubor příznaků způsobených nízkou produkcí hormonů štítné žlázy. Zpomalení tělesných funkcí se projeví několika příznaky.

Příznaky hypothyreózy:
- únava,
- nezájem o své okolí,
- zimomřivost,
- zpomalená srdeční činnost a dýchání,
- zácpa,
- suchá kůže,
- lámavost nehtů.
By Drevorubec666
[quote="Čondra87"]Pilotkou čeho? Balón, kluzák, boeing, stíhačka? pilotovat je širokej pojem.[/quote]
J sry.No chtěla by stíhačky v armádě ale jak jsem se dozvěděl že má tu štítnou žlázu tak říkala že by byla ráda aji za dopravního.
By Čondra
S takovým problémem ať na stíhačku zapomene. Na dopraváka se přeptat na ULZetku.
By freediverka
ahoj,tady ta kamarádka.chci se stat trašně pilotkou stíhacího letounu L-39 albatros jenže mám dědičně sníženou funkci štítné žlázy.nemam žadne priznaky až na větší přibýrání na váze která jde sice těžko ale jde udržet.beru euthyrox 50.to má doplnit hormony v těle takže vážně nevím co ted,na čem jsem.když si ty hormony doplnuji tak by snad neměl byt problem protože prašky to snížení doplnují.takže tělo funguje jakoby nic.jak to teda je???strašně mi na tom záleží
By freediverka
Příznaky hypothyreózy:
- únava,(tou netrpím)
- nezájem o své okolí,(taky netrpim)
- zimomřivost,(všichni mi říkají že jsem blázen.protože oni se třesou a mě je teplo až dost)
- zpomalená srdeční činnost a dýchání,(mam rychlejsi tep tak co kecaj)
- zácpa,(tou vážně netrpím)
- suchá kůže,(vážně občas)
- lámavost nehtů.(nelamou se mi)
By dubajss
Nejsem odbornik, ale podle me neni sance, bohuzel.
By CSA433
[quote="dubajss"]Nejsem odbornik, ale podle me neni sance, bohuzel.[/quote]

Bohužel taky mam ten pocit, i když bych holky za kniplem viděl rád.
By Ondra
nejlepší je si zajít pro radu na ULZ a ne na diskuzní fórum. eventuelně by ti poradili v Čáslavi u 212. letky kde mají L-159 . pokud vim tak pilotka na ALCAch už je a má ambice jít na Gripeny k 211. jedna věc je být bojový pilot a druhá věc je, že se kurzy přežití jak se dřív jedilo chlastat na Vltavu (za minulého režimu) dost změnily a pokud je mi známo tak po zajmutí jakoby sestřelených pilotů od 601. z Prostějova a výsleších, kde byla simulace bití/znásilnění se hodně pilotů sesypalo. ono být bojový pilot neznamená jen tahat za páčku a ničit nepřátele jako ve videohře. a že by jí stačilo být dopravní pilotkou- když jsem viděl v současné době seznam pilotů s kvalifikací a typovou zkouškou co nemají práci a začínají podnikat (nebo hledají místo ve Vietnamu a jiných podobných státech), tak procento úspěchu i když bude mít veškerou kvalifikaci je v současné době minimální. tim tě nechci odradit od tvého snu \"bojového, nebo dopravního pilota\" ale v současné době je v letectví situace, kdy neni poptávka po pilotech, a čert ví kdy se to otočí....
By Drevorubec666
[quote="Ondra"]nejlepší je si zajít pro radu na ULZ a ne na diskuzní fórum. eventuelně by ti poradili v Čáslavi u 212. letky kde mají L-159 . pokud vim tak pilotka na ALCAch už je a má ambice jít na Gripeny k 211. jedna věc je být bojový pilot a druhá věc je, že se kurzy přežití jak se dřív jedilo chlastat na Vltavu (za minulého režimu) dost změnily a pokud je mi známo tak po zajmutí jakoby sestřelených pilotů od 601. z Prostějova a výsleších, kde byla simulace bití/znásilnění se hodně pilotů sesypalo. ono být bojový pilot neznamená jen tahat za páčku a ničit nepřátele jako ve videohře. a že by jí stačilo být dopravní pilotkou- když jsem viděl v současné době seznam pilotů s kvalifikací a typovou zkouškou co nemají práci a začínají podnikat (nebo hledají místo ve Vietnamu a jiných podobných státech), tak procento úspěchu i když bude mít veškerou kvalifikaci je v současné době minimální. tim tě nechci odradit od tvého snu "bojového, nebo dopravního pilota" ale v současné době je v letectví situace, kdy neni poptávka po pilotech, a čert ví kdy se to otočí....[/quote]
Mluvčí letecké základny v Přerově mi před pár měsíci říkal že už se přeškoluje na Gripeny :-)).Šťastná to žena :-D.
By freediverka
o tom že je stíhací pilot neni jen tahač za páčku atd. vím.právě proto me to tam láká.na gripeny zas tak moc ne ale na L-39 a L-159 bych chtěla lítat strašně.ta žena jmenem kateřina má hodně velke štěstí.ne jako já,já s nejakou stitnou žlazou ktera mi nikdy nic nedelala i když jsem ju měla až po doktorku s braním prášků.mohla by být šance kdyby se mi ta štítná žláza zcela vyléčila?
By Čondra
a) Vyplň si jméno v profilu.
b) Prohledej web ULZ ( www.ulz.cz )
c) Pak budeš mít informace
d) Pak si to promysli

A pak si o tom popovídáme. Tenhle styl je jako, kdo mi to řekne, aniž bych hledala :) (PS: Taky jsem používal, ale pak mě tu vyléčili)
By Čondra
Výsledky 1 - 10 z asi 232 000 na dotaz onemocnění štítné žlázy. (0,35 sekund)

Zdroj: google.com
By Pavel
[quote="Čondra87"]Výsledky 1 - 10 z asi 232 000 na dotaz onemocnění štítné žlázy. (0,35 sekund)

Zdroj: google.com[/quote]
Aspoň trochu ohleduplnosti do toho... :/
By Davi410T
Kdyz uz se tu naznacila ta 39ka. Vite nekdo jakej je postup na to aby byl clovek instruktorem? u vojaku treba na tu 39, 159 atd....jesli je to jako pro to civilni letectvi stjny jako vojensky.....ciste hypoteticky me to napadlo
By ASG29
Manželka má stejný zdravotní problém. A, bohužel, musím říct, že je velmi malá pravděpodobnost vyléčení jen a pouze práškama. Ty hormony prakticky jen regulují činnost žlázy a co je horší, stačí je na chvíli (v řádu měsíců) vysadit a nemoc se zhorší.
Příznaky jsou u každého individuální, nejhorší je únava. A tady pozor, ona u toho je, ale nemocný si to nepřipouští! A samozřejmě taky to rozhození srdeční činnosti...
Z toho, co mi manželka řekla, jsem vyrozuměl, že operativně se nemoc léčí jen při velmi zhoršeném stavu.
By freediverka
takže šance na pilota stíhacího letounu je 0%
By CSA433
vždycky je šance.
Bavil jsem se kdysi s jednou holčinou v Izraeli, která tam lítá na F-16 či na Mirage, no prostě na nějaké rychlé hromadě šrotu, a říkala že zatajila barvoslepost a šeroslepost... docela legrace co? :D
By freediverka
no mirage je mé nej letadlo.teda mirage 2000-5.ale zatajit barvoslepost to musí být štěstí.budu doufat že ta štítná žláza zmizí(jako se spraví).pak bych snad šanci měla.proč vše musím hned vzávat.pokecam si s doktorkou.koupim si rybí tuk(fuj)a budu doufat,doufat a doufat.
By Čondra
Na co rybí tuk?

Porucha štítné žlázy: Organismus začne štítnou žlázu vnímat jako \'\'něco navíc\'\' čili imunitní systém vytváří protilátky. Ve štítné žláze se vyrábí JÓD. Nechtělo by to spíš jód?
By freediverka
no to kecala lékařka.a prej i mamka se stím kdysi léčila(štítnou žlázu a vylečilo se ji to).tak ted jsem z toho blázen.no co,nebudu to už řešit.......
By Ondra
re: ...a říkala že zatajila barvoslepost

to by mě docela zajímalo jak to udělala, předpokládám že oni taky rozeznávají barevné obrázky (v tečkách). těžko jde tohle zatajit.