VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jak létat, navigovat, komunikovat? Toto je forum kde dostaneš odpověd.
By Filipos
Jak nastavit target speed? Kde? A v jakém módu pak klesat?
By Engin
To sem ten pojem trochu zprasil, srry :)

Myslel jsem tím v letadle normálně nastavit konkrétní rychlost (na aktuální). Potom zvolit cílovou letovou hladinu a zamačknout ALT. Letadlo bude držet danou rychlost a bude upravovat VS tak aby následovalo profil. Ale už se neprojeví brutální ditch, protože maximální ponoření bude takové, aby éro nemohlo zrychlit (max kolem -3500 ft/min, ale v descend profilu to bude držet jenom nějakých -2x00).
By amalka
Co je to za feature, že nastavím požadovanou nižší ALT (tesně před T/D), zmáčknu ALT a letadlo začne klesat ale na PFD pořád svítí jako aktivní mód ALT, teprve při druhém stisku se to změní na DES. (A to přesto že letadlo klesá už po prvním stisku po kterém PFD neindikuje žádnou změnu režimu) ?

(Wilco Vol 1.)
By CSA433
[quote="amalka"]Co je to za feature, že nastavím požadovanou nižší ALT (tesně před T/D), zmáčknu ALT a letadlo začne klesat ale na PFD pořád svítí jako aktivní mód ALT, teprve při druhém stisku se to změní na DES. (A to přesto že letadlo klesá už po prvním stisku po kterém PFD neindikuje žádnou změnu režimu) ?

(Wilco Vol 1.)[/quote]

To je ten jejich úžasnej bug. Tušim že jsem ho někde četl jako "už odstraněný" v nějakém ServicePacku.
By amalka
Aha, no já mám poslední verzi pro FS9. Docela tristní tedy. Aspoň že jsou konečně pryč ty půlměsíce, s tím se nedalo rnav létat vůbec.
By Pavel
Bezejmenému CSA433 - nevím, jestli jsem to dobře pochopil, ale zdá se mi, že nějaký ten update je podmíněn koupí externího HW, ne? V takovém případě by to pro nás bylo cca bezpředmětné?
By CSA433
Ano, ale je dobré o tom vědět....
PS: jak to že jsem bezejmený??? Vždycky jsem tu jméno měl....????
By Pavel
[quote="CSA433"]PS: jak to že jsem bezejmený??? Vždycky jsem tu jméno měl....????[/quote]
No když jsem psal post tak tu jednoznačně nebylo. Ale vzhledem k tomu, že fórum občas blbne se tomu snad ani nedivím :s
By mipeba
Dovolil bych si obnovit můj problém s podélným náklonem letadla viz screeny:
http://www.volny.cz/mipeba/naklon_A321.JPG
http://www.volny.cz/mipeba/naklon_A321_kokpit.JPG
Jde o Wilco
v dřívějších příspěvcích je uvedeno, že jedině snad aircraft.cfg nebo snad nějaký model.cfg nebo co by mohl pomoci. Kdyby ti kteřým to lítá v rovině byli ochotni mi pomoci a svoje cfg soubory mi poslali na mipeba (šnek) seznam.cz
Děkuji moc předem za pomoc
By mipeba
[quote="Jindra"]To je divný. Lítám občas Wilco 320 a jsem krásně rovně aniž bych do čehokoliv zasahoval...[/quote]
Jakou máš verzi? Vol1 Vol2 Deluxe...?
By amalka
[quote="Jindra"]Luxusní.[/quote]

To se imho blbě díváš. To natažení je skutečně known bug.
By Pavel
Hele Michale, nevim jeslti jsme to tady už neřešili, ale jak to nakládáš? Jaký CG ti tak vychází při vzletu? Zkus letět třeba s uplně prázdnym letadlem (jen palivo), jeslti to není tím, že náklad není rovnoměrně rozložen v předním a zadním cargu atd.
By amalka
A320, Vol 1., empty + fuel

cruise speed
Obrázek

minimum clean
Obrázek

No ať mi nikdo neříká že ten pitch v minimum clean je reálnej...
By mipeba
[quote="Pavel"]Hele Michale, nevim jeslti jsme to tady už neřešili, ale jak to nakládáš? Jaký CG ti tak vychází při vzletu? Zkus letět třeba s uplně prázdnym letadlem (jen palivo), jeslti to není tím, že náklad není rovnoměrně rozložen v předním a zadním cargu atd.[/quote]
No právě že nedořešili, nějak to zapadlo do propadliště. Zkusil jsem i jiný A a nakonec zase skončil v B. Těd mě to z "tajných" důvodů zase chytlo. "Nakládám schválně na předek"
Kde najdu CG? blbá otázka co? no co už...
Jinak všem moc děkuji za snahu pomoct.
By Pavel
No, CG bys měl do MCDU vložit ty, dle loadsheetu apod - ale pro ujištění, jeslti to máš správně můžeš kliknout na ten LSK vedle kolonky ZFW/CG v MCDU/INIT B a ono ti to doplní aktuální ZFW (v jednotkách který máš nastavený) a CG (v %).

Pro öksperiment to zkus naloadovat tak, abys měl CG +-29% a pak zkus cruise konfiguraci a napiš jakou pitch attitude to bude mit.

Btw, palivo se neloaduje přesně do těžiště, takže hýbání s palivem POSOUVÁ CG, bacha na to.
By mipeba
Takže jsem to zkusil takto:
úplně prázná A321, palivo 3 tuny do Brna, ZFW 48.2, na počítači dám INIT a potom NEXT a vpravo nahoře je ZFWCG/ZFW 27.7/48.9 aaaa
je to podstatně lepší, nějaký náklon tam pořád je a oproti B větší ale super.
Co je teda špatně? Použití load manageru?
Pokračoval jsem v pokusech: palivo stejně, narval jsem to plné lidí, přední kargo 3855 zadní tuna -> ZFW 67 tun a na počítači se objevilo 17.5/67.9 a náklon podle panelu cca 3 stupně viz screen
http://www.volny.cz/mipeba/A321poradnaklon.JPG
By amalka
Ten model je prostě buglej, neřeš. Pokud nakládáš, cpi všechno dopředu a nebude to aspoň vypadat tak divně.
By mipeba
[quote="amalka"]Ten model je prostě buglej, neřeš. Pokud nakládáš, cpi všechno dopředu a nebude to aspoň vypadat tak divně.[/quote]
Jo máš recht a nechci řešit detaily, blbý to je ale v okamžiku kdy jsem na přiblížení a čumím sakra kde je to letiště, už bych ho měl přece vidět ne a pak mi dojde že ho nevidím,protože čumím kamsi nahoru.... chápeš ne
Ale ojeb* to tak, že holt budu brát mín lidí a nákladu, to co vezmu narvu dopředu a do FSacarsu budu lhát že vezu víc. Vyjdemi pak i lepší spotřeba nafty. Jo jinak to prostě nejde.
By amalka
[quote="mipeba"][quote="amalka"]Ten model je prostě buglej, neřeš. Pokud nakládáš, cpi všechno dopředu a nebude to aspoň vypadat tak divně.[/quote]
Jo máš recht a nechci řešit detaily, blbý to je ale v okamžiku kdy jsem na přiblížení a čumím sakra kde je to letiště, už bych ho měl přece vidět ne a pak mi dojde že ho nevidím,protože čumím kamsi nahoru.... chápeš ne
Ale ojeb* to tak, že holt budu brát mín lidí a nákladu, to co vezmu narvu dopředu a do FSacarsu budu lhát že vezu víc. Vyjdemi pak i lepší spotřeba nafty. Jo jinak to prostě nejde.[/quote]

Shift + Enter neznáš? To se běžně používá i v reálu (jiná klávesová kombinace) :P
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13