VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By amalka
AP tam bude vybírat vhodné školní letadlo v sobotu od cca 13:00 :P

Neví někdo jak je to s visitors parkováním (auto, nikoliv letadlo)? Ten jejich web taktně mlčí, zato o mastné tyči je toho háfo...
By Filip
No, vždy když je v Letňanech na výstavišti akce, tak je otevřené poměrně velké parkoviště (placené) v areálu, takže bych to viděl že to tak bude i letos...
By Filip
Taky se dá zaparkovat na Proseku a popojet metrem, možností je hodně, ale jsem si skoro jist, že to parkoviště bude otevřené...
Jinak doufám, že má AirPrague nějaká reklamní trička (CSAv samozřejmě má), abychom se poznali :P
By Čondra
[quote="Filip"]
Jinak doufám, že má AirPrague nějaká reklamní trička (CSAv samozřejmě má), abychom se poznali :P[/quote]

My trička nepotřebujeme. :P u ČSAv komunikace mezi vedení/pilot mlčí u AP v kontaktu snad všichni.... Sice jsme se neviděli ale určo se kluci poznají (AMA a Jima samozřejmost :P)

Užíte si to.
By Vanilla
[quote="Čondra87"][quote="Filip"]
Jinak doufám, že má AirPrague nějaká reklamní trička (CSAv samozřejmě má), abychom se poznali :P[/quote]

My trička nepotřebujeme. :P u ČSAv komunikace mezi vedení/pilot mlčí u AP v kontaktu snad všichni.... Sice jsme se neviděli ale určo se kluci poznají (AMA a Jima samozřejmost :P)

Užíte si to.[/quote]

No, Ty tricko nepotrebujes urcite. Osobne trochu doufam, ze Te AP dle jejich radu a vycviku nauci alespon letat okruhy, protoze sam nejsi schopny se neco naucit.. Tvoje prispevky ohledne vedeni a pilotu jsou z tve strany zcela mimo..

Tebe kdyz nekdo pohladi, tak mu rovnou lizes boty, asi tak :-) Nic v tom nehledej :-)
By amalka
Zajímavé je, že ať napíšeš cokoliv, nikdy to není k probíranému tématu. Takže něco v tom hledej a doufám že najdeš!

Já k tomu dodám, že lepší blbec jako řadový pilot než blbec ve vedení ...
By Filip
[quote="Pavel"]Budu. Air Prague trička nemá, ale snad se nějak poznáme :)[/quote]
Perfekt.
Tak až uvidíte někoho v bílém ČSAv tričku, tak k němu a hlásit volačku. :)
By Vanilla
[quote="amalka"]Já k tomu dodám, že lepší blbec jako řadový pilot než blbec ve vedení ...[/quote]

Zajimave, taky si to o Tobe myslim..
By Mimikra=>CSA128
Tak já tam vyrážím dnes a budu tam cca po 12:30 hledejte světlé sáčko a foťák :) možná budu i na ICQ ;)
By rc_czech
[quote="amalka"]Zajímavé je, že ať napíšeš cokoliv, nikdy to není k probíranému tématu.[/quote]

Doufam, ze predpokladam spravne, kdyz predpokladam, ze to bylo k CONDROVU prispevku. ;)

OFF TOPIC - omlouvam se, ale ja s tim nezacal.
CONDRO, pokud jsou ti CSAv tak moc proti srsti, tak proc tam jeste jses? A pokud tam uz nejsi (a ani bych se nedivil, kdy si byl odejit) tak se, prosim, nevmesuj do internich veci jinych VA.
By jam
Pánové, prosím info:
Možná tam s potomkem vyrazíme zítra - v neděli... Jak je to tedy s parkováním v areálu PVA, příp. za kolik?
A co je na veletrhu k vidění, stojí to za to? ;)
Dík
By Filip
[quote="jam"]Pánové, prosím info:
Možná tam s potomkem vyrazíme zítra - v neděli... Jak je to tedy s parkováním v areálu PVA, příp. za kolik?
A co je na veletrhu k vidění, stojí to za to? ;)
Dík[/quote]
Potvrzuji parkování v areálu za 100Kč, a dá se i odjet a vrátit se zpět na jedno zaplacení.
A myslím, že to zato stojí, už jen proto, že je tam occ přes 50 malých letadel na letišti vedle sebe a mezi všema se dá chodit a nakukovat do kokpitu....nemluvě o pár vystavených exponátech( Learjet, King air, Baron, Meridian, Cessna Caravan, Piper Matrix, .....) A samozřejmě plno stánku, od leteckého simu vrtulníku, přes prodej plakátů, a leteckých přístrojů, až po trička a letecké publikace..
Také je tam pár vystavených ull vrtulníku atd.......

Jo a doporučuju tam jít hned na ráno, protože odpoledne už možná bude hodně letadel (i exponátu) odlétávat a stánky se budou balit..

Ps.: Pár fotek snad bude za chvíli...
By svaton
Myslím, že za návštěvu to opravdu stojí, opravdu je co obdivovat.

Obrázek
pánové zkoumali sluchátka :) .

A zároven jsme s PB objevily zajímavé materiály. :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Další foto zde
By CSA433
Byl jsem tam v sobotu.

Ta akce mne vyloženě zklamala!

Expozice v hale mi přišla jako nádraží ve Vladivostoku, celkově úroveň českého vystavnictví je smutná, zahraniční vystavující se také moc nevytáhli. Většina se tvářila, že je snad obtěžuju tím, že jsem kolem nich prošel. Ani jeden stánek nebyl ničím zajímavý.
Ani nevim, k čemu tahle akce byla, ani reportáž na fullfap.tv mi to nevysvětlila.

Letecké museum v Kbelích byla daleko lepší volba.

PS: Nevím jak vám, ale mne přišlo i nuda koukat těm GA do kabiny, protože všude už měli akorát 3 obrazovky, instrumenty nikde(vyjma Zlínu a pár starejch rachotin).
By Filip
[quote="Pavel"]Závěrem, bylo fajn potkat některé známé z vatsimu, se kterými jsem se ještě neviděl. Filipe, tebe jsem tam v triku CSAv nějak neviděl, škoda, snad příště.

PB[/quote]

Jj, já vás taky nenašel, a to jsem tam byl od 10 do 17... Je pravda že jsem si na chvíli vzal vestu, ale jinak jsem byl celou dobu v tom triku, takže jsme se asi minuli, tak snad příště. :)
By CSA433
[quote="Pavel"]433, jako nevim na co si stěžuješ. Mě sice překvapil nižší počet vystavovaných exponátů, ale zase u toho co bylo, bylo na co koukat. Podle mě je třeba jít s dobou, to že je teď ve všem od ULL výš glascockpit je podle mě věcí vývoje a nic s tim neuděláš. Přece nemůžeme říct, že stodvaačtýra je vrcholem general aviation a že není potřeba nic dál dělat, protože umí všechno co potřebuješ (akrobacii, tahat, lítat jen tak) a protože v ní jsou klasický budíky. Budíky podle maj něco do sebe, ale je to jen o zvyk. Kouknu na rychlost a hned cca vidím, nemusim číst číslo....B[/quote]

Glass cockpit není nic, co bych neměl rád, ba nopak. Jen když je to vypnuté, tak se není na co dívat ;)
Koukat na letadla mne až tak nebaví, pokud se nekoukám zevnitř, a to za letu nobo v časech před a po. Jinak to musí být opravdu něco nevšedního.

Co se týče Garmine stánku, byla to bohužel výjmka, která potvrdila pravidlo. Trochu mě mrzelo, že tam nebylo takových stánků více, třeba od Sandel, Avidyne nebo jiných výrobců.

Ve vnitř mě to připomínalo špatný svatební veletrh a venku zase stupidní tunning sraz.

PS: Pilatus a Caravan mě docela překvapili taky, sou docela velká éra. U Pilata nechali "glass cockpit" alespoň zapnutý...