VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By wolfv
Ahoj, mám problém v MS Flight Simulator 2004 s ukončením Lekce 3: Úplné ILS přiblížení v Airline Transport Pilot
(Lesson 3: Full ILS Approach), zajímalo by mě jestli se to dá dokončit nebo nedá. Nemůžu porozumět instruktorovi, který mě říká jakým směrem mám letět a když tam letím tak to se mnou ukončí, ostatní lekce jsem dokončil, ale tato se mě pořád nedaří. Jestli byste měli nějaký stručný návod tak napište, díky za radu
By tmx
1) Podle pravidel si vyplň v profilu svoje reálné jméno.
2) Mise jsou fajn, ale pokud ti něco nejde, kašli na to, třeba ILS se naučíš mnohem líp studiem materiálů třeba tady na fóru a pak vyzkoušením v praxi (na vatsimu). Mě třeba Martha Kingová dokázala dokonale nas*at, když mi jednu tréninkovou misi neustále ukončovala z důvodu \"your rollout was too soon. your rollout was too late\", nebo tak nějak. Dodnes jsem úplně nepochopil, co přesně se jí nelíbilo a jak jsem to měl dělat... Jinak přesněji bohužel neporadím, mám FSX.
By amalka
No na tento popud sem si tu misi zkusil a končím na tom, že mám zapnout landing lights a když je zapnu tak ten přepínač skáče zpět na OFF. Takže dostanu varování a pak konec, že prej sem distracted... :P

Jinak ty mise ve FS9 potažmo FSX vůbec nejsou špatný, jednak celkem slušně naučej problematiku jak textem a obrázky (briefing) tak pak za letu když to okecává instruktor. A hlavně pokud je člověk pečlivě udělá od začátku, dozví se spoustu věcí, na které by přicházel postupně nebo vůbec a každopádně \"bolestivěji\".

Ale jak píše TMX, pokud jsi si tu školičku odlétal až k téhle lekci, tak to dál už neřeš a šup na VATSIM.
By wolfv
A v jaké části Ti řekl, že si disracted, neřekl Ti to v té části, kde si vyklesal na Seattle VOR a po přeletu SEA VOR, mě řekl že mám zatočit doleva na určitý kurz a když sem tam zatočil tak mě po chvilce řekl že jsem distracted, tak jestli Ti to řekl na tom stejném místě jako mě, a nebo ses dostal dál než já. A neřekl Ti na jakém letišti máš přistát? To mě vůbec neřekl, takže ani nevím kam bych měl přistát...
By Peter Bartoš
Presne na rovnakom mieste som v tych lekciach skoncil aj ja... A zo skusenosti viem, ze takych je nas viac...;) Myslim, ze tam je nejaky bug, pretoze uz som sa na to pytal kde-kade a nikto nevedel, co s tym... :( Tak som sa na tie lekcie vykaslal... :lol:
By amalka
Ne, mě to řekl až při točení zatáčky do ILS RWY 13R s tím, že mám rozsvítít landing lights. Jenže ten přepínač pořád přeskakoval zpět na off.

Jinak stačí se podívat na tu mapu uvedenou v briefingu, tam přece jasně vidíš kdy a kam budeš točit. Když čekáš až ti to řekne instruktor po přeletění radiomajáku tak to samozřejmě nestihneš utočit...
By wolfv
[quote="Peter Bartoš"]Presne na rovnakom mieste som v tych lekciach skoncil aj ja... A zo skusenosti viem, ze takych je nas viac...;) Myslim, ze tam je nejaky bug, pretoze uz som sa na to pytal kde-kade a nikto nevedel, co s tym... :( Tak som sa na tie lekcie vykaslal... :lol:[/quote]
A Máš originální koupenou verzi FS2004, nebo staženou z internetu, vypálenou, cracknutou verzi FS2004? Myslíš, že by to na funkčnost a chybovost mělo vliv
By wolfv
[quote="amalka"]Ne, mě to řekl až při točení zatáčky do ILS RWY 13R s tím, že mám rozsvítít landing lights. Jenže ten přepínač pořád přeskakoval zpět na off.

Jinak stačí se podívat na tu mapu uvedenou v briefingu, tam přece jasně vidíš kdy a kam budeš točit. Když čekáš až ti to řekne instruktor po přeletění radiomajáku tak to samozřejmě nestihneš utočit...[/quote]

A máš originální koupenou verzi FS2004, nebo staženou z internetu, vypálenou, cracknutou verzi FS2004? Myslíš, že by to na funkčnost a chybovost mělo vliv? Bych Ti poslal fotky kde sem skončil v té lekci, ale nevím jak je sem mám vložit, nevíš jak?
By Peter Bartoš
[quote="wolfv"][quote="Peter Bartoš"]Presne na rovnakom mieste som v tych lekciach skoncil aj ja... A zo skusenosti viem, ze takych je nas viac...;) Myslim, ze tam je nejaky bug, pretoze uz som sa na to pytal kde-kade a nikto nevedel, co s tym... :( Tak som sa na tie lekcie vykaslal... :lol:[/quote]
A Máš originální koupenou verzi FS2004, nebo staženou z internetu, vypálenou, cracknutou verzi FS2004? Myslíš, že by to na funkčnost a chybovost mělo vliv[/quote]
Samozrejme, ze ju mam kupenu... A nemyslim si, ze by bol nejaky rozdiel medzi originalkou a "neoriginalkou", co sa tyka funkcnosti...;)
By wolfv
[quote="amalka"]Ne, mě to řekl až při točení zatáčky do ILS RWY 13R s tím, že mám rozsvítít landing lights. Jenže ten přepínač pořád přeskakoval zpět na off.

Jinak stačí se podívat na tu mapu uvedenou v briefingu, tam přece jasně vidíš kdy a kam budeš točit. Když čekáš až ti to řekne instruktor po přeletění radiomajáku tak to samozřejmě nestihneš utočit...[/quote]

Díky za radu v tom že mám zatočit před přeletěním VORu a ne až po, vtom byl ten háček proč se mě to pořád nedařilo, povedlo se mě i přistát a instruktor mě pochválil, že to byla dobrá práce, hurá! Když sem rozsvítil landing lights, tak mě to drželo na místě a na off mě to neskákalo, tak to bude asi chyba u tebe. Takže velké díky za tvoji klíčovou radu