VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jak létat, navigovat, komunikovat? Toto je forum kde dostaneš odpověd.
Správné pořadí je V1 Vr V2

V1-rychlost rozhodnutí, zda ve vzletu pokračovat, nebo ho přerušit. Do V1 se přerušuje start pro všechny vážné závady (vysazení motoru, letadlo neschopné letu atd).

Vr-rychlost rotace, rychlost, kdy začne na letadlo působit vztlak a přední část letadla (přední podvozek) se začíná nadzvedávat.

V2-bezpečná rychlost stoupání (bere se na jeden motor). Je to rychlost, kterou je dle předpisu nutné dosáhnout výšky 35ft nad zemí.
Ahoj,
ve stručnosti:

80kts - kontrola rychloměrů, plus hranice, do které se přerušuje vzlet při jakékoliv závadě.
Mezi 80 kts a V1 se přerušuje jen při \"vážné závadě\" znamenající, že letadlo není schopno vzletu.
V1 = rychlost rozhodnutí o vzletu. Jakmile ji překročíš, nemůžeš zrušit vzlet \"ani kdyby trakaře padaly\" [ protože obecně je lepší vzletět a pokusit se o nouzové přistání než si rozbít držku za dráhou = po překročení V1 už se to \"nedá ubrzdit\" ]
VR = rychlost rotace - při ní přitahuješ a začínáš odlepovat přední podvozek
V2 = bezpečná rychlost stoupání; letadlo ji musí dosáhnout i s jediným funkčním motorem do výšky 35ft nad zemí. Obvykle se stoupá rychlostí V2 + 20 kts.

TH
VACC-CZ
Hmmm... ať žije firemní proxyna, ještě před 10 minutama mi tvrdila, že tu není žádná odpověď :/ Holt než ty příspěvky doběhnou do USA, to to trvá... Tak sorry za tu redundanci, chlapi :)

TH
VACC-CZ
Obraz by tam být neměl :) Ale někde možná existuje i video z toho startu.
Já mám samozřejmě kompletní video z toho letu, ale bohužel se nesmí šířit z různých důvodů po netu. Takže jsem to aspoň pro vás sestříhal tak jak to je.