VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
By th
Máš nainstalovanou nějakou scenérku LKMT? Zkus to případně bez ní.

(BTW jak tu tak poslouchám ty tvoje různé hrůzy, nebylo by nejjednodušší FSku smáznout a přeinstalovat?)

TH
VACC-CZ
By Vincent
Mimochodem ja mivam v Ostrave taky dost casto problem se zasekem, jestli neni neco v ty scenerii (mylim tu add on scenerii) co se nak kousa s FSkou. Stava se mi to casto, ale zas ne ve 100%, coz je zas trosku divny. Ale v zadnym jinym pripade se mi FSka nekouse.
By Buritos
No mě se o taky nikdy nestalo a používám pořád scenerii co jsem stáhnul v Download sekci ČSAv, dneska poprvé, takže too je divný, zejtra to ozkoušim znova...
By Jakubsch
Myslim si ale, ze problem je spis v moji FSce, to co mi dela posledni dobou spolu v kombinaci s PMDG... letel jsem priblizeni rucne, bez FMC a kdyz mi vypadlo DME v prubehu toho race tracku, zrovna stastnej jsem z toho nebyl, to je ale ciste problem mojeho softwaru a u ostatnich tomu asi taky nebude jinak.
By Firox
Tak sem na to asi kapnul!
FSka mi vždy spadla nad LKMT pokud sem zvolil jiný view než do kokpitu.
Jakmile se tedy dostanu do oblasti LKMT ,končím se sledováním okolní krajiny,přepnu pohled do kabiny a problém vyřešen.
Z toho mi vyplívá ,že to asi budou chybné textury.
By Vincent
To je zajimavy, ale asi to bude tim. Takhle to probiha i u me - kousy kous pri prepnuti na venkovni pohled.
By CSA523
[quote="Vincent"]To je zajimavy, ael asi to bude tim. Takhle to probiha i u me - kousy kous pri prepnuti na venkovni pohled.[/quote]
Ano, to mi dělá také. Resp. dělalo. Dokud jsem měl scenérii z flightsim.periskop, při přepnutí na venkovní pohled v okolí Ostravy mi to buď spadlo nebo černá obrazovka nebo něco podobnýho. Tak jsem to odinstaloval a létám na default LKMT (což je hnus, ale nepadá to). A je to bez problémů. Zkoušel jsem stahnout scenérii zde z VACC, ovšem je tam nějaká porucha a "stránku nelze zobrazit". Ale jestli je stejná, jako na flightsim.periskop, tak ji ani nechci.
By Buritos
tak u mě byl nakonec problém v něčem jinym, nějak jsem omylem přepnul něco v FSInn a po zmačknutí klavesové zkratky mě to spadlo vždycky, takže scenerií o u mě asi nebylo...
By th
[quote="CSA523"][quote="Vincent"]To je zajimavy, ael asi to bude tim. Takhle to probiha i u me - kousy kous pri prepnuti na venkovni pohled.[/quote]
Ano, to mi dělá také. Resp. dělalo. Dokud jsem měl scenérii z flightsim.periskop, při přepnutí na venkovní pohled v okolí Ostravy mi to buď spadlo nebo černá obrazovka nebo něco podobnýho. Tak jsem to odinstaloval a létám na default LKMT (což je hnus, ale nepadá to). A je to bez problémů. Zkoušel jsem stahnout scenérii zde z VACC, ovšem je tam nějaká porucha a "stránku nelze zobrazit". Ale jestli je stejná, jako na flightsim.periskop, tak ji ani nechci.[/quote]
Ahoj,

koukám na to a opravdu tam "něco hnije". Dík za report, opravíme.
Ale scenérka je URČITĚ stejná s tou, co je k dostání na periskopu a jinde.

TH
VACC-CZ
By Firox
Tak změna!!
to že mi to padá jen při externím pohledu, nebo jiném pohledu než pohledu z kokpitu ,už nyní není pravda.
Padá to tak i tak.

Chci se zeptat řídících ,jestli když si odstranim scenerii LKMT ,tak na ni budu moc lítat.
Slyšel jsem,že nemáte moc v oblibe piloty,kteří nemají scenerie!
By th
[quote="Firox"]Chci se zeptat řídících ,jestli když si odstranim scenerii LKMT ,tak na ni budu moc lítat.
Slyšel jsem,že nemáte moc v oblibe piloty,kteří nemají scenerie![/quote]
Ahoj,

to je zase dobrá mystifikace todlencto ... :D
Ne, vážně. Obecně je řídícím s odpuštěním šumák, jakou pilot má nebo nemá scenérii. Podstatné je, jestli "sedí" dráhy, pojížděčky, aprony, gate... což v případě LKPR samozřejmě neplatí (a proto tu scenérku výrazně doporučujeme). Zejména je-li silnější provoz, může letadlo pojíždějící po úplně jiných pojížděčkách než má "zbytek světa" spáchat solidní neplechu. V případě LKMT mám pocit, že defaultní scenérka žádné problémy co se pojížděček apod. nemá, takže by to mělo být bez problémů.

TH
VACC-CZ