VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jak létat, navigovat, komunikovat? Toto je forum kde dostaneš odpověd.
[quote="tgurecky"]Jo a připojuji se k Pavlově výzvě že všichni piloti (jenen z ČSAv) by se todle měli naučit nejlépe s default cessnou. Schválně, zkuste si zaletět s cessnou, bez autopilota třeba z Brna do Prahy :) nebo obráceně. Ruku na srdce kdo to už někdy letěl a poctivě ?!!

Je docela možné, že toto bude vyžadováno od pilotů ČSAv u nějakého testu při praktické zkoušce.[/quote]
V souvislosti s novými pravidly v CSAv bych se maximálně přimlouval za to, aby každý pilot CSAv měl povinný např. jeden okruh nebo nějaý trojúhelník s cessnou, zlinem apod. na nějakém řízeném letišti s tím, že by se to muselo letět s aktivním řídícím ( třeba bez ACARSu ). Zvažtě to.
By David Přibyla
[quote="PavelS "]V souvislosti s novými pravidly v CSAv bych se maximálně přimlouval za to, aby každý pilot CSAv měl povinný např. jeden okruh nebo nějaý trojúhelník s cessnou, zlinem apod. na nějakém řízeném letišti s tím, že by se to muselo letět s aktivním řídícím ( třeba bez ACARSu ). Zvažtě to.[/quote]
Jo to abychom rovnou založili topic jak do cessny nahrát FMC =D:P=D
V souvislosti s novými pravidly v CSAv bych se maximálně přimlouval za to, aby každý pilot CSAv měl povinný např. jeden okruh nebo nějaý trojúhelník s cessnou, zlinem apod. na nějakém řízeném letišti s tím, že by se to muselo letět s aktivním řídícím ( třeba bez ACARSu ). Zvažtě to.
:D Zajímavá to myšlenka, byla zaregistrována. Ne, určitě se o tomhle pobavíme, myslím, že by to mohlo být pro všechny přínosné. U nás se prostě bude umět létat :)
No... nechci se ted chlubit, ale ja nez jsem ziskal moje prvni (a zatim i posledni) MCDU (FMC pro Boeingare), tak jsem veskere letani SIDu a STARu delal prave pomoci VOR/DME, NDB a pod... a bylo to mnohem zajimavejsi a narocnejsi. I kdyz je pravda, ze s cessnou pri jeji rychlosti bude na pretaceni budiku mnohem vic casu. Konec koncu jsme se tady uz o tom hooodne davno bavili :)
Cheers everybody.
B.
Ahojky, jen doplním ...
v sekci download zde: http://www.vacc-cz.org/download/uploads/e4-4.pdf

je dokument s názvem List of intersections in LKAA, který (mimo dalších informací) jednoznačně definuje polohu používaných intersections radiálem k nějakému VORu, takže při klasickém IFR letu lze podle tohoto dokumentu určit jestli opravdu nad tím nebo oním bodem jsem nebo ne ...

PB
[quote="BrandonSk"]I kdyz je pravda, ze s cessnou pri jeji rychlosti bude na pretaceni budiku mnohem vic casu. Konec koncu jsme se tady uz o tom hooodne davno bavili :)
Cheers everybody.
B.[/quote]
To by mělo být skoro pravidlem, že každý začínající pilot by se měl nejdříve naučit základy (létat VFR okruhy, IFR navigaci) s nečím pomalým a až pak se teprve hnát na něco většího, rychlejšího.
Bohužel praxe je ve virtuálním létání většinou opačná :(
[quote="Firox"]Jo a když už jsme u těch downloadu ,tak mi většina map nejde stáhnout. Např. LKMT,prej "Forbidden acces".
A když se chci juknout online na nějakou mapu ,která mi jde náhodou stáhnout tak to na mě vyvalí " Přílíš mnoho argumentů"a konec :)[/quote]
Do downloadcentra se správně dostaneš ze sekce PILOTS , kde navolíš , pro které letiště chceš mapy nebo přímo traťovou mapu a klikneš na odkaz ( pro Ostravu : http://www.vacc-cz.org/index.php?sect=lkmt ).

Stahuješ kliknutím, nebo též pravým tlačítkem myši klikneš na odkaz a použiješ volbu "Save Target as".

Normálně mi to funguje a žádné heslo tam neni potřeba.

Hned vedle odkazu je nadpis "Report Problem" , kterým můžeš odeslat zprávu, že něco nefunguje, odpovědným člověkům.