VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By tgurecky
Právě jsme pro Vás otevřeli novou galerii obrázků. V této galerii mohou prezentovat své zajímavé foto ze svých letů, všichni registrovaní piloti ČSAv http://www.csav.cz/data/galerie.php. Obrázky v náhledu jsou nižší kvality, ale po kliknutí na obrázek se zobrazí v plné velikosti.
V případě, že máte fotky, se kterými by jste se chtěli podělit s ostatními, tak mi pošlete mail tomas.gurecky@csav.cz a domluvíme se na podrobnostech zveřejnění. Screeny musí být ve formátu JPG.
By tgurecky
Ke galerii obrázků jsem pro vás společně s Ondrou K dali ke stažení / poslechu, originální autentickou nahrávku komunikace CSA051 při odletu z KJFK.
By tgurecky
Přidány další dvě galerie. Jedna obecná a jedna soukromá.
Obecná ZDE byla založena na počest skvělého večera, kdy se z běžného provozu stal HAVY TRAFFIC :) a druhá soukromá od Rosti Čeřovského CSA050 ZDE do které bude do budoucna posílat screeny ze svých letů.
Připomínám, že Každý pilot ČSAV může mít svou vlastní galerii, ve které bude moct prezentovat své screeny z letů.

Mnoho hezkých zážitků z letů a skvělých fotek přeji za Team ČSAV
By tgurecky
Další galerii fotek i když né přímo z virtuálního létání můžete schlédnout ZDE.
Tyto fotky pochází z jednoho výletu, který každoročně pořádáme s Láďou Bílkem. Letos jsme se rozhodli pro letiště Amsterdam Schiphol - EHAM. Ráno v 7:00 jsme se vydali linkou OK0616 z Prahy do Amsterdamu, letadlem A320 (OK-GEA). V Amsterdamu jsme byli v 8:40. Celý den jsme strávili koukáním, focením a točením velice rušného provozu na letišti. V 19:25 jsme se vydali linkou OK0619 zpět do Prahy B734 (OK-CGT). V Praze jsme sedli na čas ve 20:49.
Až budu mít více času, tak k fotkám doplním zajímavé zážitky.
By VLAVO_CSA009
Ahoj Tomáši, než připojíš k fotografiím komentář, tak mi dopředu prozraď, co se to dělo na schodech BOEINGu 777 (2 foto na straně 2)? Ahoj Vladimír
By tgurecky
Taky jsem na to chvíli koukal co je to tam za melu. Potom jsme zjistili, že se jedná o deportaci nějaké osoby z Holandska Byl to nějaký občan tmavší pleti (černoch, asiat, r.m). Musím uznat (a těším se i na video) že to bylo dost zajímavé. Bránil se hodně, měli s ním velké problémy dostat ho na palubu. Potom mě ještě zajímalo, jak ho zajistili na sedačce, ale to už z terasy nebylo vidět :)
By Vanilla
Myslim že tohle se tady nezvíš.. Tohle je forum na problemy,dotazy,poznatky atd..

Pochybuju,že Ti někdo napíše kde to stáhneš:) Je to trestný,takhle veřejně to nenapíše nikdo :D Tedy jestli myslíš nějaký komeční(placeny) addon:) B737 asi od PMDG bych doporučoval a jestli chceš A310 tak od SSW :)
By PavelS
Pokud Ti jde o textury ČSA, pak jsou - B734 a B735 přímo na našem webu v takzaveném downloadcentru. Je tam i odkaz na model, na který textura pasuje. Předpokládám, že uvedené modely letadel jsou volné a proto je lze volně stáhnout na tam uvedeném odkazu.
Většina lidí však létá s placenými addony jako PMDG, DreamFleet apod, na které jsou rovněž textury ČSA a ty opravdu je lze najít na avsimu. Textury jsou zadarmo ( kromě těch , co se dodávají přímo s addonem ) , ale vlastní model je za peníze ( ne úplně malé ) . Placené letadlo přináší drastické zlepšení letových vlastností a má mnohem více funkcí, především navigační počítač FMC, který je tak věrný , že se na nich mohou učit i real piloti ....
Většina fotek v galerii ČSAV je právě z takových addonů.
By DEJV00
Diky moc za ty weby,už mam A310,B737 a A320 :-)
:-( Ale ještě mám velkej problém,nevím jak dát AI TRAFFIC do FS2002 a to mam Ttools 2.0!
DĚKUJI PŘEDEM ZA ODPOVĚD
By DEJV00
Děkuju,ale už sem taky našel AI traffiky kde je samoinstalace,ve FS si otevřu Add Area a a najdu si scenery/world/scenery a nahraju si to tak mi to de ale jakmile si tam dám třeba British Airways a European AI traffic,tak mi faká jenom jeden :-( . Nevíš jak by to šlo a bych tam mohl dát těch trafiků víc ??? Prosím
Díky
By tgurecky
Zkus ten PROJECT AI. Mají spousty AI balíčků, letadel, letových řádů společností. Když ti nebude něco vyhovovat, můžeš si to sám upravit. Znám kluka, který udělal podle letového řádu provoz na Ruzyni, a sedělo mu to na 95%. 100% reálu nedosáhneš nikdy :)
By DEJV00
No jo zkusím to,ale jak to do tý hry dát?
By DEJV00
Takže myslíš že mi těch trafiků půjde víc?
By DEJV00
A neni na ten AITM čeština,nák se v tom nevyznám :-(
By DEJV00
Všechno už je v poho, traffic mam přes Ttools,a už m i to de. :-)
By CSA 255
jo tome něco do galerie mam určitě ti poslu ale chtel jsem se zeptat . Co takhle video ? vzlet ,přistani , neplanuješ neco takoveho udelat? kdyz už je fotogalerie tak by mohla byt aji video ne ? samozrejme pokad by to slo . ja bych s radosti nejake video urcite zaslal.
By tgurecky
No video by taky nebylo špatné, tam je akorád problém s velikostí, když to bude udělané rozumn, tak proč né.
Trochu se to na webu upraví a mohlo by tam být i video.
By aldamat1
Dobrý den.rád bych se zeptal jestli je možné dávat do veřejné galerie také screenshoty z offline letú. Předem děkuji za odpověd.Obrázek
By Čondra
Ne jako, že by ty screenshoty měly význam samy o sobě. Ale jaký má význam offline létání? :P
By oupa
[quote="aldamat1"]Dobrý den.rád bych se zeptal jestli je možné dávat do veřejné galerie také screenshoty z offline letú. Předem děkuji za odpověd.[/quote]
Určitě ano, sám jsem jich tam pár propagačního charakteru vkládal. Online je málokdy čas a prostor natočit si ledadlo a kameru podle potřeby.