VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
[quote="Bonny_boy"][quote="Peter Bartoš"][quote="tmx"]Na ty servery potřebuješ soubůrek, kterej je zapíše do registrů, já měl stejnej problém, bohužel nevím, odkud jsem ho vzal... S letadlem můžeš lítat s jakýmkoliv a s tou registrací je problém... Já mám 995***, takže je dost pravděpodobný, že se to přehouplo přes milion... Bylo by teda ale dost kuriozní, kdyby to program odmítal vzít... Zkus FsInn, jinak nevím, co poradit...[/quote]
Asi mas na mysli toto: http://squawkbox.ca/forum/viewtopic.php?t=1152 . V tom prispevku treba kliknut na "this file" a dat ulozit. Potom doubleclick... popis je v tom prispevku...
P.[/quote]
možna budu připadat divne ale mužes mi poradit jak to dostat do toho registru ??? aby ty servery našel ?? dik :))) jak ja už chci letat :))))) a nemohu najit ani jeden server :([/quote]
UZ to mam DEKUJI ježiš tak se na to musi uložil sem to do registru no a ted jdu se připojit pak vam řeknu zda sem to dokazal !!! Ale každopadně vam děkuji že mi pomahate VAZIM SI TOHO !!!!!!!!!!
[quote="PavelS"][quote="Bonny_boy"]Cokoliv jiného není registrace na VATSIMu, ale registarce třeba do nějaké aplikace kolem VATSIMu. no prave tam sem se registroval a me ID:1000939 je to normalni ??? ale jak rikam kdyz chci udelat letovy plan mam zadat me ID no aj ho tam nenarvu :( vyzkousim znova registraci zda mi vytvori jine cislo :([/quote]
Ne, prosim neregistruj se dvakrát. Poptám se co s tím.
prosím nedělej další registrace, nic to nevyřeší a nelze je pak zrušit.

Upozornuji, že tam vidim jako jméno Roman @imíček, takže jestli není problém v tom (je lepsi psat bez hacku a carek)
Jinak registarce je aktivní a platná.[/quote]
a mohu to nejak opravit muzou mi to zmenit na Roman Simicek je to ve vašich silach ?? moc dekuji
[quote="Pavel"]Hele, já už si svojí registraci na vatsim nepamatuju ale nháodou - nefinguje to jako u některejch webovejch služeb tj. že ti příjde mailem kod kterej pak jeste nekam zadas a pak se ti vygeneruje ID? Neni to tvoje cislo jen overovaci kod?[/quote]
Ne, jeho registrace je správná a je aktivní s uvedeným číslem.

Zkoušel jsem se přihlásit do všemožných služeb s tímto dlouhým číslem a zjistil, že :

a) FSInn - funguje
b) ASRC - funguje
d) squawkBox - netestováno, nemám
c) VATSIM Statistik - nefunguje , umí jen 6timístná

Protože se na VATSIMu tento problém neřeší, předpokládám, že dlouhé číslo jde vyplnit jak do FSInn , tak do SB3 a s tímto se připojit ( heslo je , předpokládám, stále 6ti místné číslo ).

Zkoušejte dále.
přístup na stránku statistics se asi bude muset pořešit v "centrále " :)
[quote="Bonny_boy"]a mohu to nejak opravit muzou mi to zmenit na Roman Simicek je to ve vašich silach ?? moc dekuji[/quote]
Ne. Jediná šance je napsat žádost ( ENG ) o změnu - přímo na přihlašovací stránce je formulář pro tyto případy - vyplní se na webu a odešle. Nejdříve to zkus rozchodit, pak až tohle.
[quote="Bonny_boy"]možna budu připadat divne ale mužes mi poradit jak to dostat do toho registru ??? aby ty servery našel ?? dik :))) jak ja už chci letat :))))) a nemohu najit ani jeden server :([/quote]
Europe-CE (Česká republika) je 212.47.22.26 - když tam napíšeš tuhle adresu, normálně to funguje - odzkoušeno.
[quote="Bonny_boy"]možna budu připadat divne ale mužes mi poradit jak to dostat do toho registru ??? :([/quote]
Čéče soudím,že když dvojklikněš na soubor .reg tak ti wokna nabídnou,zda to chceš přidat do registrů.
No, a co odpovíš?
a)ano

a) je správně !!!
:)
[quote="Bonny_boy"]UZ to mam DEKUJI ježiš tak se na to musi uložil sem to do registru no a ted jdu se připojit pak vam řeknu zda sem to dokazal !!! Ale každopadně vam děkuji že mi pomahate VAZIM SI TOHO !!!!!!!!!![/quote]
Myslim, ze uz to vyriesil...;)
Takže všechno sem vyřešil připojeni navazano i stim 7 mistnim ID: kodem :)) nechapu ale vzalo to ale stale nemohu prit na to jak na adrese http://www.euroutepro.com/ když chci rezervovat a vytvorit letovy plan se zobrazi tabulka kde to vyzaduje moji ID: ale jak rikam maji to na 6 cisel muzete jim nekdo napsat co mam ted delat moc prosim je to docela pro me duležite me id je 7 čisel 1000939 štve me to :(
[quote="Bonny_boy"]Takže všechno sem vyřešil připojeni navazano i stim 7 mistnim ID: kodem :)) nechapu ale vzalo to ale stale nemohu prit na to jak na adrese http://www.euroutepro.com/ když chci rezervovat a vytvorit letovy plan se zobrazi tabulka kde to vyzaduje moji ID: ale jak rikam maji to na 6 cisel muzete jim nekdo napsat co mam ted delat moc prosim je to docela pro me duležite me id je 7 čisel 1000939 štve me to :([/quote]
Opravdu NENÍ nutné používat bookování pomocí EUROUTE či EUROBOOKu. EUROUTE použij pouze k naplánování trasy, tj. odkud např. LKPR, kam LKMT. Výsledkem bude nějaká trasa. Tuto trasu si poznačíš nebo přímo zkopíruješ do FSInn či SB a odešleš svůj letový plán. Pokud by nastaly při odeslání problémy, AtC Tě upozorní, že FPL nedorazil a máš to zkusit znovu (případně poradí kde může být problém).