VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Klan_Vinchenzo
I\'d like to say lots of THNX to everybody on this FLY-IN. This was really great! ATC service was excelent... Special thnx to ATC controller (sorry, didn\'t copy his name), who worked in russian with russian planes. It was so nice from your side!

As a pilot, i\'d like to say - YOU ARE THE BEST!

As a VATRUS staff member, i\'d like to say from all VATRUS captains - many THNX for this FLY-IN!

Hope to see you in Prague one more time!

Best Regards, friends!

Artur Abadjan,
AFL143 and AFL144,
VATRUS5 Membership Manager.
Dovolte i me abych vsem podekoval za ucast a zaroven se omluvl za zmatek mnou zpusobeny na GND. Z cele akce jsem si odnesl velky poznatek: na akcich takovehoto rozsahu ( ale vlastne to plati VZDY ) je nutné aby vsichni meli STAZENOU A NAINSTALOVANOU AKTUALNI SCENERII, VYTISTENE MAPY a hlavne KOMUNIKOVALI S ATC, pak se nemuze stat situace ze nejmenovane EZY stoji na TWY G a blokuje veskery provoz na teto TWY, ktery je klicovy pro vsechny pohyby na letisti.
Dalsim obecnym problemem byla stabilita pripojeni k Interentu, ktera spouste pilotum hodne komplikovala zivot ( a nejen jim )

Ale tesim se na dalsi PEKLO na zemi.

Mala statistika stazena z Vatsimu ( serverum to trvalo cca 3 min nez ji vygeneroval :) )
Inbound flights ( others to LKPR ) 170
Outbound flights ( LKPR to others ) 123
Local flights ( LKPR to LKPR ) 9

TOTAL FLIGHTS 302

SH (vcera TWR do 19LOC a GND do 24LOC )
Hi,

statistika pro celý LKAA FIR se malinko liší a je ještě příznivější - ani zde ale nejsou zahrnuty odhadem další desítky \"nic netušících přeletů\" , které o pekle pod nimi slyšeli jen z doslechu, ale naši oddaní ATC se jim věnovali s náležitou péčí.

Obrázek
Ahojte,
tak taky díky všem va super event, fakt super :) OK0032 LKPR-LKTB: V pohodě, připojím se, vzlétnu, vše vpoho ale před bodalem mi spadla FSka. Nevím proč ale skoro vždy při odletu z 06tky mi FSka spadne. No vic, už se těšm na nove comp...

OK0033 LKTB LKPR, nádhera, dokonce byla i věžka v Brně, supr let až na 2 věci: zaprvé - v LKTB jsem dostal odletovku z 10 ale FMCčko udělalo to kolečko po vzletu na pruhou stranu :O A pak taky mrzelo to že v LKPR při přistání FPS3. Takže simulace nic moc ale celkovej zážitek supr. Chtělo by to více takovejch eventů protože tady přichází ke slovu také přela´dování ATC. Normální den (mimo COD) si před letem naladím všechny ATC a do rádia se mě vestou (COM1 act,stdfby COM2 act stdby a pak už je přepínám COMy. To je pak trochu škoda.

Ale ještě jednou díky a ahojte :)
:(
Tak me vcera zkolabovalo vsechno, ale presto diky vsem... verim, ze to byla uzasna akce.
Me se vubec poprve stalo, ze mi spadnul FSInn (!) [jako ta hlaska \"FSInn provedl neplatnou operaci...\"] a az po par pokusech o oziveni pripojeni spadla i FSka. Bylo to po predani na LKPR_APP, takze ja si vlastne ten nejvetsi frmol ani neuzil :(

Doufam, ze jsem z radaru zmizel rychle a nedelalo to chaos. Vsechno zle je ale na neco dobre, takze ja asi budu brzo reinstalovat a upgradovat.

Cheers,
B.

PS: K tem FPS a FSInnu - pri tak velkem sletu doporucuji snizit \"rozsah\" letadel ktere FSInn registruje na minimum (e.g. 10nm) a pak na finale vypnout zobrazeni okoliteho provozu (po touchdown) a pak ho znovu zapnout pro taxi. Hodne to pomuze FPS v nejkritictejsi fazy pristani.
Jo a ještě jedna věc: CO znamená když mi SB3.1 dá hlášku Server Protocol Error. Disconected. To se mi stalo 2x vždy jsem se musel znova připojit... :O

Off topic: Dá se u FS2002 a SB3.1 nějak nastavit aby se nad každým letadlem nezobrazovala jeho volačka? Vono je takový divný když letím ve FL060 pěknej kus od Prahy a kdesi dole přes mraky vidím oranžovej flek z volaček...
Zobrazení infa u letadel není otázka SB3 ale FS2004. Vypneš to buď v menu SEttings -> AI traffic -> show aircraft labels (cca takhle), nebo kláv. zkratka Ctrl+L, nepletu-li se. Mě osobně to přijde těžce nereálné, proto jsem to zrušil a proto se taky všech ATC pořád ptám jestli ta 737 je opravdu ta 737 na Limě :)

Chtěl bych také poděkovat všem ATC za perfektní služby během úplně všech letů. Musím zhodnotit, že ze všech EVENTů kterých jsem se dobro či nedobrovolně zúčastnil, mají naši ATC opravdu navrch od kvality nabízených služeb až po kvalitu spojení. Díky moc.
[quote="PavelS"]Hi,

statistika pro celý LKAA FIR se malinko liší a je ještě příznivější - ani zde ale nejsou zahrnuty odhadem další desítky "nic netušících přeletů" , které o pekle pod nimi slyšeli jen z doslechu, ale naši oddaní ATC se jim věnovali s náležitou péčí.[/quote]
Jak tak koukám na screeny, zajímalo by mě kolik bylo GoArroundů? Co věžníci?
Jinak teda asi náš VACC přejmenujem na virtualMasokombinát CZ :D
[quote="dubajss"]Jak tak koukám na screeny, zajímalo by mě kolik bylo GoArroundů? Co věžníci?[/quote]
Sice jsem se snazil delat jakousi statistiku ale asi po 45 min se mi zhroutila, od 16 do 19 LOc odhadem 3-4 GA, vice jich urcite nebylo, s tim ze jednu situaci jsem vyresil odklonem vlevo na 030 a predal na DEP. Povoleni k pristani jsem daval jiz po odlepeni odletu od rwy, takze jsem mel chvilema i pekne zalepeno.

SH
Taky si dovolim vyjadrite velke DIKY! Stihl jsem 3 lety, nutno ale rict, ze pri druhem priblizeni ku Praze uz bylo obsazeni letiste tak mohutne, ze frame rate klesl na prumerny 1 FPS... no... a to fakt neslo... A/T to nejak nedaval, ani autopilot, ani rucne to proste neslo... takze jsem tvrde dosedl ci spis dopadl pred drahou... no, musel jsem se odpojit, skoda, mohl jsem nejaky ten G/A pridat (tomu za mnou) :)

Rada
[quote="BrandonSk"]:(
Tak me vcera zkolabovalo vsechno, ale presto diky vsem... verim, ze to byla uzasna akce.
Me se vubec poprve stalo, ze mi spadnul FSInn (!) [jako ta hlaska "FSInn provedl neplatnou operaci..."] a az po par pokusech o oziveni pripojeni spadla i FSka. Bylo to po predani na LKPR_APP, takze ja si vlastne ten nejvetsi frmol ani neuzil :([/quote]
Asi to bude problém FSINu při větším zatížení, protože se mně to včera zachovalo úplně stejně jako tobě s tím rozdílem, že se mně to seklo 2x po sobě vždycky po předání z DEL na GND, tzn. asi po 15 minutách připojení. FS9 mně nespadla, ale FSIN zkolaboval a trvalo cca 5 min než se z toho FS vzpamatovala. Po odpojení FSINu ale FSka normálně fungovala. Z toho usuzuju, že FSIN asi nezvládá takovou zátěž. Nikdy před tím se mně to totiž nestalo, ani ve čtrvtky.
Zajímalo by mně, jestli to někomu FSIN zvládnul.
Pokud se nepletu, tak v návodu je napsáno, že stabilní připojení je možné jen s max. myslím 16 zobrazovanými letadly, takže pokud jich tam je v rozsahu třeba 25, tak chod je již nestabilní.
Někde se to nastavuje přímo v menu.
V návodu se přímo píše toto:

Multiplayer Max Plane: allows you to set the maximum number of aircraft displayed
around you. In FS2002, it is stable with up to 15 aircraft, and 30 in FS2004. With
more aircraft, it could become unstable.
Já jsem si to včera stáhnul na 10 acft. a 10nm a chodilo to celkem v pohodě.
Vezměme to z pohledu nějaké potřeby. Potřebuju vidět letadla 100nm ode mě? Nepotřebuju :)
Takže podle mě těch 10-15nm je plně dostačujících.
Počet letadel je samozřejmě diskutabuilní a dalo by se říct, čím více tím lépe, ale mě těch 10 letadel stačí, pro mě je důležitější v rámci možností plynulý chod FSky.
Ahoj,
podařilo se mi vést během večera statistiku příletů a odletů na LKPR a zde je výsledek. Lze z něj mnohé vyčíst, kromě jiného i to, že v době 1900z-2030z byl dráhový systém na VATSIMu vytížen na maximum, protože zvýšení počtu příletů ihned omezilo odlety, takže celkový počet pohybů zůstal zachován. Nicméně hodně překvapující a pěkné číslo 48 pohybů za hodinu (real cca 55) je úctyhodné, i když proti reálu bylo vykoupeno větším počtem GA a jiných excesů. Však také nejsme profesionálové.

Enjoy

David

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
[quote="Viper"]V návodu se přímo píše toto:

Multiplayer Max Plane: allows you to set the maximum number of aircraft displayed
around you. In FS2002, it is stable with up to 15 aircraft, and 30 in FS2004. With
more aircraft, it could become unstable.[/quote]
No jo, za blbost se platí... ale proč pořád??? Si ani pořádně nepřečtu návod a pak si stěžuju... :=((.
Díky, hned snižuju počet letadel.
FSinn. osobne mam nastaveno multiplayer range na 12nm, vic mi stejne TCAS neukazuje, a pocet letadel nemam omezeny. pouzivam k zobrazovani placene addony(ktere mam) doplnovane mpp balikem.

bez problemu, myslim ze ta zacpa pri odletu na 06, docela otestovala vse, sice sel FSP na nakejch 20, ale STABLE.
vim ale ze s b747 a multiplayer range naplno, jsem obcas fsinn slozil.
to ze spadne po preladeni, je bug v FSinnu.

sice mi to spadlo pri priletu (coz jsem to tu malem rozmlatil), ale to bylo tim ze namam UPSku, pohasla tu vsechna svetla...

k tomu problemu ze piloti maji i stare scenerky, je to problem nejen velkych eventu, ale lecky i beznych dnu.
nevim, mozna si mysli ze tam nic extra neni, tak na to prdej, chtelo by to ale asi i graficky k tem eventum zduraznit zmeny na letisti. idealne stare a nove na sobe, aby fakt videli jakej muzou vyvolat chaos. vetsinou kdyz nekdo stoji mimo, poslu mu link na aktualni a on dekuje a je strasne rad to ze je free a kdesi cosi. proste o tom nevedi.