VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By OK-FIS
[quote="balik"]No ja pouzivam Active sky a mne tam normalne snezilo,nevim jestli to taky pozivas nebo ne,ale myslim ze je to v poradku,ale Servinfo mi taky ukazuje vcerejsi metar[/quote]
Nene. Pouzivam normalne SQBox. Ale je mozne, ze informace .metar je brana ze stejneho serveru, jako to bere SI. Tezko rici, jestli je tato informace ta zpravna. Ovsem kde bych vzal jinou, skutecne kolujici na siti nevim.
Já to mám ještě zajímavější... Sice mi Active Sky ze začátku funguje, ale pak se nějak do něj začnou cpát ty starý data (netuším odkud) (tak teď už tuším odkud :) ) a mám najednou v Praze nádherné počasí, akorát celkem silný vítr z 030, takže se najednou dost špatně přistává... :)
[quote="OK-FIS"]Nevit nekdo, proc je aktualni pocasi ve VATSIM o jeden den zpatky? A to jak v ServInfo, kde bych to vcelku pochopil, tak v informaci .metar squawkboxu. Mno kazdopadne by dnes 24.1.2007 v cca 10:00 rano melo snezit a vitr by mel byt cca 350/11. Kdyz pustim FSku, tak je tam online presne vcerejsi pocasi z tyhle doby, tzn polojasno, vitr 030/09.
Pritom jsem kontroloval weather servis Wyoming University a NOAA a tam je vse v poradku...

Je to schvalne nebo je to chybka?[/quote]
Bude to chyba někde na straně serveru VATSIM. Viz taky diskuze tady: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=811
[quote="tmx"]Já to mám ještě zajímavější... Sice mi Active Sky ze začátku funguje, ale pak se nějak do něj začnou cpát ty starý data (netuším odkud) (tak teď už tuším odkud :) ) a mám najednou v Praze nádherné počasí, akorát celkem silný vítr z 030, takže se najednou dost špatně přistává... :)[/quote]
Jestli máš v AS zaškrtnuté "VATSIM online Weather" tak je možné, že AS při spouštění načte data ze svého zdroje a až následně je aktualizuje ze zdroje VATSIM. Jelikož je teď zdroj VATSIMu přiškrcený, tak se to asi chová, tak jak se to chová.

Viz: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=1200
By OK-FIS
Mno nevim sice, co presne mas na mysli hijackingem :), ale vcelku to souviselo s vyvojem sluzby, protoze jsem dnes ladil dekoder metaru a prislo mi divne, ze je na SI stare pocasi. A tak hura do FS, SQ box, online a snih kde nic tu nic. Tak jsem se na to musel hned zeptat... Ale pravda je, ze jsem mohl v jinem dredu .)
Příští týden uvedený dekodér spustím v testovací verzi na stránkách a budu mít prosbu, aby tam pak občas někdo zašel a juknul co z toho leze, případně zaškrtal vše potřebné dle přiloženého návodu. Ale až příští týden. Od zítřka dělám doma Přemky podlahy :(
To chápu, ale moje příspěvky přesměrovávaly na jiné thready v tomto foru, kde si daní dotazovatelé mohli přečíst odpovědi k jejím dotazům.
A dotaz od OK-FIS proč není aktuální počasí z VATSIMu (či je to chyba, nebo něco jiného), beru jako dotaz dalších x desítek uživatelů v jiných vláknech, kteří neví že se to tady už někdy řešilo a navíc to podle mě s tímto vláknem souviselo, tak proč mu napsat \"Hledej šmudlo\", když daný dotaz můžu \"přesměrovat\" ?!

Takže nechápu ..\" (Ale vážení .... thread hijacking ... píšu si u všech velké fuj )\".
Snad jen že je admin má vždycky pravdu, pak ano :)
O.K., tímto se ouředně omlouvám T.G.. Dále všem, které jsem tímto komentářem poškodil, slibuju při nejbližší příležitosti přednostní odbavení či zkratku na finále, zatímco zbytek pilotů v TMAčku bude holdovat ... :-) Ale vážně. Netušil jsem, že vás to fuj tak namíchne :-)

Je to jak psal Engin. Když se řeší obecné věci okolo automATISu, nemají tu podle mne frky o tom, komu co dělá ActiveSky, co dělat. Moje představa o štábní kultuře a strach, abychom neskončili jako p******p, mne velí radši volat bububu dřív, než bude pozdě ;) Souhlasím, že komentáře TG byly k věci a asi nejlepší způsob, jak tu diskusi o tom, co komu dělá ActiveSky umlčet, ale stejně jsem měl pocit, že je škoda tohle extrémně zajímavé vlákno balastit irelevatními komentáři, tak jsem si dovolil ventilovat své pocity ;)

... z pravidel Fora ...

DOPORUČENÍ

( ... )

3) ani v odpovědích neodbočujte od tématu uvedeném v názvu příspěvku. Raději založte nové téma. Zlehčí to hledání.