VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
[quote="Buritos"]Jojo akce super, skoda, ze pro me takhle skoncila...nevim jestli jsou na CSAv sportovci, ale myslim ze to bylo hodne ovlivneno fotbalem[/quote]
Mno, my na radaru jsme meli na pracovisti televizi a v pauzach mezi provozem po ni pokukovali... Coz vedlo k tomu, ze mi samozrejme unikl jedinej gol, presne podle zakonu schvalnosti.

Jinak provoz celkove nebyl uplne tragicky, ale napriklad vcera ho bylo mnohem vic, to je fakt.

th.
Jo, fotbalů bylo strašně moc po celý Evropě ( SK, D,CZ ... ).

Jinak Warsawa i Budapest byla offline i z technických důvodů ( EDDF spotrebovala tolik ATC-kodů v ASRC, ze se používaly ty které normálně patří Warsawě a Budapesti ).
I toto způsobilo výpadek obvyklého provozu na LKPR z těchto směrů.

Ale zase jsme se mohli proto dívat na footbaly...

Jinak - oficiální poděkování všem odvážlivcům , kteří se tam do modrého chuchvalce vydali. Předpokládám, mohutné rozbory na stránkách SAG Fora apod.....

Obr.:
Obrázek
Mě se prakticky stalo to samé. Řekl bych, že moje konfigurace Fsky nezvládla ten provoz. A to mám traffic ve FSInnu stáhnutý na 20 mil a max 20 letadel a počítač by to zvládnout měl. Frankfurt lítám dost často a nikdy se mi to tam nestalo. Včera porové. Ale je pravda že už jsem dlouho nepřeinstalovával Xpečka i FSku (naposledy asi v květnu :) ).
Ahoj,

koukal jsem na statistiky LKPR - temer 60 - EDDF temer 400.

Po minuti GED ,respektive na GED 25 transition nastaly problemy. V dosahu jsem mel asi 20 letadel a servery zacaly kopat.Stahl jsem multiplayer range na 5 nm a bylo to celkem lepsi,ale i tak me obcas vykoply.Ani to mi nezkazilo dojem z teto super akce ! Taky jsem se celkem pobavil,kdyz piloti (ne nasi) mluvili pomaaalllllluuuu,domahali se ATC, jestli GED 25 Transition je pro 25R ci L :).Jak jsem tak koukal,mel jsem si vybrat pozdejsi cas pro odlet do EDDF,protoze pri mem odletu dostalo asi 10 letadel vyckavani.Skoda :)Taky je nutno dodat,ze tato akce nebyla jen test zdatnosti pilotu,ale i HW PC :)
Tak musim taky zamáčknout slzu. Bohužel mi FSka taky nestačila na ten nápor. Začalo to při holdování nad GED. Nejdřív Disconect ( asi 3x) a pak začala tuhnout FSka. Vždycky tak na 5 - 10 vteřin. Po opětovném připojení jsem si nebyl jistej jestli jsem dostal nějaké nové instrukce od ATC. No nakonec jsem se za pronásledujících mě výše zmíněných problémů ( ta čeština je sqelá )dostal až na vektorování do osy RWY25. No a tam to FSka vzdala úplně. Málem jsem skočil z okna. A já se tak těšil. Zkusil jsem to ještě krátce před půlnocí. Byl menší provoz. Z Prahy zase vše O.K. Ale po přelítnutí hranic najednou znova FSka spadla. Tentokrát bez varování. ............. Uf........ No aspoň že vyšel ten páteční let.

Musel jsem se vypovídat. Bylo to ve mě.

Gratuluji všem kterým se podařilo dostat do EDDF. ;-)

Kolik startů tolik přistání vám přeje

Michal
Hmm tak koukam, ze problemy asi nebyli v mojich scenery :-) ale je to fakt divny, ja jsem chytal vzdycky 2 minutove zaseky, nastesti jsem nejak vyrazne nenarusil provoz....letadel sice bylo dost, ale fakt se divim, ze me to pocitac neutahl, ale kdyz jsem byl na radaru, tak se taky stavalo, ze se ATC nemohlo dovolat letadlu, takze to asi padalo hodne lidem...
Jo, to bylo další zjištění. ATC několikrát volal bez úspěchu na letadla se kterými před tím komunikoval. Jenom za moje holdování to byl myslim nějakej Austrian a Speedbird. Takže problémy asi byly všude.

Michal
Tak pánové (případné dámy),
hodně jsem se na tuto akci těšil,
ale ve středu 9. umřel náhle můj děda, pohřeb byl velmi na rychlo v sobotu a to ještě daleko od Prahy, takže bych to stejně na večír nestih a taky jsem na to neměl náladu (kdo by měl).
Koukám že to bylo prima, tak doufam že jste si to pěkně užili (že jo Petře L. :) )a taky doufám, že se to někdy zopakuje.

Děkuji, CSA330
[quote="tgurecky"]Zajímalo by mě, kdo dneska letěl z EDDF s AIRAC 0511, jestli zadal do FMC trať SULUS Z650 TIPAM Z35 LOMKI.
Já ne. FMC na mě řvalo "Invalid Entry". Konkrétně když jsem chtěl vložit po SULUS trať Z650 nebo po TIPAM Z35.
Když nahraju AIRAC 0510 tak je vše v pořádku.[/quote]
Na webu www.navdata.at je uvedeno, že v AIRAC 0511 byla chyba. Je proto vydán nový AIRAC 0511 rev. 2...