VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
Jakožto člověku, který v životě řídil skutečné letadlo, ti musím doporučit se těm beranům obloukem vyhnout (extrémně malé výchylky, velmi citelná středová poloha). Bohužel kvalitní levné berany neexistují...
Saitek pedály jsou o něco málo použitelnější... ne že by byly lepší, spíš to jen na nohách není až tolik poznat ;)

PB
Ahoj, Ondreji,

ja mam CH berany (http://www.chproducts.com/Flight-Sim-Yo ... d-705.html) (a pedaly a kvadrant) a jsem s nimi spokojeny. Ano, jsou to pocitacove berany, ale rozhodne berany -- proti joysticku clovek chyti alespon trochu tu spravnou motoriku. Zkratka, pro me je urcite lepsi presedat mezi Cessnou a CH Yoke, nez Cessnou a joystickem. Ale samozrejme zalezi na tvem cili :-)

V.
Cau Vlado,
Ja taky presedam mezi Cessnou a simem, litam ted hodne PC12 a dalsi mensi letadla, chtel bych aby to pusobilo aspon trochu realisticky, toho Pilatuse nejsem na joysticku poradne schopny natahnout pri pristani ve vydrzi protoze citlivost je tak mizerna ze s tim bud bouchnu o zem nebo skrtnu ocasem :)
Ja bych rekl, ze to neni ani tak o joysticku vs. berany, ale o KVALITNIM cemkolli, klidne joysticku. Mel jsem sveho casu obycejny joystick, ktery se casem osmidlal a citlivost a presnost byla naprosto mizerna, pak jsem koupil Thrustmaster T 16000M s Hallovyma sondama a ten je perfektne presny a presnost si drzi, daji se s tim delat jemne manevry.
radarada píše:
08 led 2019, 11:29
Ja bych rekl, ze to neni ani tak o joysticku vs. berany, ale o KVALITNIM cemkolli, klidne joysticku.
Aaa, tautologie, muj zamilovany obor.... ano, kvalitni je kvalitni :-)
Jestli chce Ondrej pilovat co nejlepsi pristani v simulatoru, pomer presnost/cena se zda urcite nejlepsim kriteriem.

(Jak jsem se psal, ja to beru hlavne jako trenink pro realne letani a tak je pro me ta motorika (druh pohybu) dulezity. V Cessne pri pristani pritahnu berany na svou muznou hrud (Aha! Proto neexistuji hezke pilotky -- nemohou pristat!) a kroutim s nimi, jako s volantem. To je pohyb, ktery s joystickem clovek proste nedela, a tudiz si ho nezapamatuje.

Mimochodem, T16000M mam take a je to dobry joystick. Neprijde mi tedy nijak extra -- spis ty ostatni jsou hodne spatne. A jen pro zapis: ja mam CH Yoke. Saitekovy jsem videl jen jednou a prisel mi znacne horsi. A vzhledem k tomu, ze cenou jsou tesne vedle sebe...)
Nevedel jsem, ze tautologie je cely obor :-)

Myslim, ze opravdu neni az tak dulezite, jestli kvedlas joystickem nebo berany, mas mnoho letadel, ktere maji jednoduchou paku... dobre, neni to uplne joystick, teda je, jen s trochu delsi rukojeti :-) Jakkoli jsou to spis ultralighty nez dospela letadla.
V realu - jak rikaval muj instruktor - stejne letas primarne prdeli, nikoli kniplem ;-)

Ale asi je to individualni. Takze necht si laskavy ctenar sam rekne, co je pro nej dulezite :-)