Vše o simulátoru X-Plane.
By Pusajin
#130939
Ahoj,protože jsem taky koupil XPL11 a mimo pár zkušebních koleček ho zatím ladím,tak bych se chtěl zeptat ohledně nastavení joysticku.Mám Thrustmaster Hotas,ale nedaří se mně v setings nastavit intensitu os.I když to dle doporučení nastavím,tak stejně po spuštění simu joystick reaguje pořád stejně rychle a hlavně přistání je šílený.Ve FSX to bylo v pohodě a tady se to nějak nechytá.Nemá někdo prosím radu?Díky.Zbyněk.
Uživatelský avatar
By vinil
#130951
Ahoj,

nepises, co presne je s intenzitou os spatne nebo sileneho, ale zkusil bych odpovedet takhle:

1) Settings / Joystick / patricny Device / Calibrate  -- zkalibruj vsechny osy. Klidne znovu. Vsechny projdi do plnych rozsahu a pak nech vycentrovane, presne podle pokynu.

2) v zalozce Control Sensitivity je levy sloupec Control Response -- pokud je ovladani prilis citlive, posunuj nastaveni "doprava," klidne az na 100% (jen potom opatrne s krajnimi polohami joysticku).

3) pripadne lze trochu pridat i v pravem sloupci Stability Augmentation -- ale to je spis takova nouze k prebiti sumu apod.


Mimochodem, X-Plane 11 umoznuje ukladat ruzne profily nastaveni ovladacu a ty pak prirazovat k ruznym letadlum. Zkontroluj, ze menis nastaveni profilu, ktery opravdu pouzivas.
By Pusajin
#130953
Ahoj,díky za reakci,mohl jsem to napsat víc přesně.Mám to tak,jak píšeš.Vše v control response mám na 80% a stability na 10%,ale pořád mně to příjde hodně citlivý.Nemá to oproti default nastavení (vše 50%) skoro žádný rozdíl.Ve fsx to bylo takový "línější",tady ale 738 ZIBO reaguje mnohem víc rychleji a je to nezvyk.Výškovka je vyloženě citlivá,kde každý vychýlení hlavně při přistání hned zvedá čumák prudce nahoru/dolů.Určitě na to má vliv i rychlost letu,ale je to prostě nezvyk. Zbyněk.
Uživatelský avatar
By vinil
#130956
S Control Response bych se nebal na 100%. Tohle nastaveni funguje, ale snizi "citlivost" jen v okoli stredove polohy. A protoze to musi nekde dohnat hodnotu maximalni vychylky, "citlivost" v extremnich polohach je o to vetsi. Zkus delat celkove mensi, jemnejsi pohyby -- podobne jako v realu zasahujes do rizeni pri pristani jen lehce (pokud se nebavime o wind gust 50 :-)

Normalni joysticky maji proti realnym ovladacum daleko mensi rozsah poloh (a mensi presnost),  proto je to vzdy bud zkreslene (hry) nebo "trochu neprirozene" (simulatory). V X-Plane si muzes celkem vybrat (zejmena pomoci Stability Augmentation).

(Jinak bych ti velmi doporucil yoke (berany) na letani. Maji vetsi pracovni rozsah a stredici pruzina vytvari odpor, ktery je velmi podobny tomu aerodynamickemu.)
By jari.r
#131132
Je zde prosím někdo, kdo mi pomůže propojit x-plane11 se šemíkem? Jestli to teda jde. Mě to nějak nejde. XPUPC mám, ke smartCARSu jiných aerolinií se připojím, ale k šemíkovi ne. Díky moc.
By oupa
#131133
Čau, mě se to normálně připojí, Šemík 50, XPUIPC 2.0.0.0.
Akorát XPL11 mám jen demoverzi, tak snad jedině, že v tom by byl nějakej zásadní rozdíl.