VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jak létat, navigovat, komunikovat? Toto je forum kde dostaneš odpověd.
Dřív jsem si plánoval přes skyvector trasy. 4 roky jsem teď nelítal a nechápu proč nad celým Rakouskem zmizely trasy.
Díval jsem se i na stránky ivao.at a vacc at a taky nic - bez tras. Jen spojnice mezi vory.
To samý asi i Maďarsko...

Možná hloupý dotaz, ale mohl by mi to někdo vysvětlit? Co se za ty 4 roky změnilo?
Naposledy upravil(a) Jurawood dne 02 čer 2017, 14:35, celkem upraveno 1 x.
No, na mapách ty tratě nejsou nejsou protože už jednoduše neexistují. Jedná se o novou strategii zvýšení kapacity vzdušného prostoru (asi) a kromě Rakouska a Maďarska zavedli i Slovinci a naši bratia Severomaďaři, kteří ale zachovali tratě spodního vzdušného prostoru, tedy pod FL245. Pokud je Tvůj stroj tedy schopen RNAV, můžeš plánovat direct mezi vstupním a výstupním bodem do daného FIRu. Pokud jsi NON-RNAV, tak klasicky od majáku k majáku.
Děkuji, nějaká literatura v češtině?

Takže si to můžu střihnout jak chci? Jako kdybych byl VFR v hladině? Třeba na LOWI si dám MIKOV DCT RTT? To se mi nezdá...  ;D takový bor... binec, že by tam měli?
V češtině k tomu nic není. Ono k tomu obecně nic není - kromě místního AIPu. Prostě plánuješ directy mezi body jak chceš. MIKOV DCT RTT není problém.
A není to kvůli navýšení kapacity, ale spíš kvůli úspoře paliva.

PB