VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By CSA222
Dobré odpoledne, chci se zeptat jak moc aktuální jsou company routes a tím i letový řád?
By CSA075
Co se tyka Company Routes, tak nemusi tratove body odpovidat aktualnimu AIRACu.
K letovemu radu, ten je aktualizovan vzdy se zmenou letni - zimni letovy rad s tim, ze samozrejme mohou u urcitych linek nastat v prubehu sezony nejake zmeny ( casy, dny, etc. ) toto pokud nam nekdo napise, tak jsme schopni nejakym zpusobem upravit, jestlize se nejedna o jeden dva lety. Z tohoto duvodu obcas nechavame take nektere destinace z letniho letoveho radu do zimniho a to z duvodu atraktivnosti. Co se tyka codeshare letu, tam je to slozitejsi, nebot toto se meni neustale a proto jsou tam opet zaneseny pouze nektere destinace od codeshare partneru.
By vojav
Už poněkolikáté se mi stalo, že v Flight Planneru nebyl daný let, ale v Šemíku je. Kde se stala chyba (Tentokráte OK0912 LKPR-USSS)
By CSA075
[quote="Vojtěch Javorský"]
Už poněkolikáté se mi stalo, že v Flight Planneru nebyl daný let, ale v Šemíku je. Kde se stala chyba (Tentokráte OK0912 LKPR-USSS)
[/quote]

Dany let v systemu je, proto je i v Semiku videt, Semikovi je jedno ktery den je let leten, ne vsak Flight Planneru. Tento konkretni let je planovan po a pa.
By martintlolka
Zjistil jsem, že v novém AIRACu (1504, 1505) nejsou některé tratě (T45 např.)
Jaký je správný postup podávání plánu na VATSIM a do Šemíka?
Např LKTB - LKPR: TUMKA L726 VLM (http://vau.aero/route/ - v podstatě stejná jako stará TUMKA M748 VLM) nebo TUMKA L726 BODAL P27 VOZ Z30 VLM (vroute, http://rfinder.asalink.net/free/)

Uzná mi to Šemík i když není tato trať v databázi ČSAv? A řídící? L726 ještě není v mapách na vacc-cz.
Nebo mám lítat se starším AIRACem?

Předem děkuji za rady.
By CSA075
[quote="Martin Tlolka"]
Zjistil jsem, že v novém AIRACu (1504, 1505) nejsou některé tratě (T45 např.)
Jaký je správný postup podávání plánu na VATSIM a do Šemíka?
Např LKTB - LKPR: TUMKA L726 VLM (http://vau.aero/route/ - v podstatě stejná jako stará TUMKA M748 VLM) nebo TUMKA L726 BODAL P27 VOZ Z30 VLM (vroute, http://rfinder.asalink.net/free/)

Uzná mi to Šemík i když není tato trať v databázi ČSAv? A řídící? L726 ještě není v mapách na vacc-cz.
Nebo mám lítat se starším AIRACem?

Předem děkuji za rady.
[/quote]

Co se tyka Semika a CSAv reportu je to jedno. Tam to resit nemusis....
By marenadl3
Co je s tím novým letovým řádem?
7 destinací je málo... :( Jak to řešit? Lítat a následně budou PIREPy schváleny a hodiny přičteny? :)
By martintlolka
Ahoj, rád bych otevřel debatu ohledně destinací ČSAv.
Bohužel reálné ČSA na tom zřejmě nejsou moc dobře, takže těch linek moc nelétají a těžko říci jestli je čeká v blízké budoucnosti zlepšení (osobně doufám, že ano).
Nevím jak jsme na tom nyní s letovým řádem, zda už jej ČSA opět poskytuje nebo ne, ale přimlouval bych se za to, abychom destinace rozšířili o např. EGLL, LHBP, LOWW ...
Jde hlavně o to, že je tam dobré pokrytí ATC, tak proč si tam nezaletět :-) Naštěstí se nemusíme bát nezájmu virtuálních pasažérů. :-)

Pokud by vedení posvětilo můj nápad, nabízím vypracování tratí pro lety z/do Prahy na mezinárodní letiště hlavních měst v EU (s pomocí vroute a aktuálního AIRACu).
By CSA075
Ahoj vsem,

Aby nebylo vice dotazu ohledne LR, tak v teto chvili dochazi k uprave LR v zimnim obdobi dle realneho pohybu letadel i s tim, ze jsou zohledneny i linky, ktere se letaji v ramci codeshare s TVS.

Dalsi uprava ktera bude, chystame nejake zmeny, kdy vzdy na urcitou dobu bude v LR vybrany urcite destinace, ktere bude dle hodnosti moci letat a po urcite dobe se tyto destinace zmeni.

Chystaji se jeste dalsi zmeny, ktere , pevne doufame, budou pripraveny v nejblizsi dobe.
By Libor Janda
Ahoj, bylo by prosím možné přidat ( i s ohledem na blížící se event) do letového řádu Kyjev? V reálu tato linka funguje, je tam ale mezipřistání v Košicích myslím. Díky
By Pavel
Ahoj,
žádám o přidání linky LKPR EDVE LKPR (Braunschweig). Létá to CSA7322 tam, a CSA7323 zpět, v reálu operováno ATRkem. Je to firemní let létaný pravidelně pro Škoda Auto.
Jinak pokud to někdo poletíte, tak v LKPR je přílet i odlet na stání S9 (apron jih).

Předem díky,
PB
By marenadl3
[quote="Pavel Brodský"]
Ahoj,
žádám o přidání linky LKPR EDVE LKPR (Braunschweig). Létá to CSA7322 tam, a CSA7323 zpět, v reálu operováno ATRkem. Je to firemní let létaný pravidelně pro Škoda Auto.
Jinak pokud to někdo poletíte, tak v LKPR je přílet i odlet na stání S9 (apron jih).

Předem díky,
PB
[/quote]

Ahoj Pavle, napis mi prosím na mail vasy priletu. Uvazoval jsem o přidání z vlastní iniciativy, ale nenašel jsem nikde v kolik a v jaké dny lita. Navíc je to let neverejny, takže na stránkách nic není.
Takže prosím na mail údaje o letu, poté není problém. :)
By marenadl3
[quote="Libor Janda"]
Ahoj, bylo by prosím možné přidat ( i s ohledem na blížící se event) do letového řádu Kyjev? V reálu tato linka funguje, je tam ale mezipřistání v Košicích myslím. Díky
[/quote]

Ahoj, omlouvám se za zpoždění.
Ještě dnes odpoledne se na to podívám. ;)
By marenadl3
Linka do Kyjeva (UKBB) a zpět - OK976, OK977 - přes Košice byla přidána.
Taktéž byla přidána nedávno zavedená dvojice linek OK480 a OK481, relace Praha - Helsinky.
Po domluvě s PB (zaslání údajů) bude přidána nová destinace - a to Braunschweig (EDVE).

K dnešnímu datu (10. 3. 2016) by měl být letový řád na stránkách ČSA virtual totožný se zimním letovým řádem ČSA.
Co zůstává bez změn, je většina codesharů Travel Service, o kterých ještě staff ČSAv jedná, co s nimi.

[align=center]Dotazy ohledně letového řádu, náměty na přidání nových linek, nebo pochybnosti o správnosti letového řádu reportujte na adresu: sobaniec.m@seznam.cz.
Jako předmět vždy uveďte: Letový řád
[/align]

Předem upozorňuji, že přidávány budou prozatím pouze destinace z platného letového řádu. Po konzultaci můžou být taktéž uděleny výjimky (viz pravidelný let do onoho Braunschweigu). Pro ty, kteří chtějí lítat i mimo destinace nynějšího letového řádu, mohou využít ČSAv OnDemand.
O přidání oblíbených destinací (bývalých) se jedná, tak samo jako o již zmiňovaných codesharech.
O dalším průběhu budeme informovat.
Naposledy upravil(a) marenadl3 dne 10 bře 2016, 15:59, celkem upraveno 1 x.
By Pavel
Díky MS za přidání všech Braunschweig linek do LŘ - v pořádku je tam vidím, rád si je zaletím.

PB
By CSA075
[quote="Pavel Brodský"]
Díky MS za přidání všech Braunschweig linek do LŘ - v pořádku je tam vidím, rád si je zaletím.

PB
[/quote]

I ja....
By Araneus
Já tam občas lítám. Tak pokud může být ten let sharovaný s AXX, tak se přidávám do soutěže  8)
By Libor Janda
Ahoj,

chtěl jsem požádat o přidání  Liverpoolu a Birminghamu do letového řádu ČSAv
Dle ČSA stránek od zítřka létají Liverpool a od 22.4. ten Birmingham.

Od května pak lítají myslím Pisa,Porto,Skopje.

Do emailu jsem Ti poslal nějaké podrobnosti o těch linkách.

Díky moc Libor
By marenadl3
V souvislosti s příspěvkem od Libora, bude s účinností od zítřka (tj. 1. 4. 2016) otevřena dvojice linek OK0668 a OK0669, a to do staronové destinace ČSA - Liverpoolu.

Upozorňuji, že se nejedná o aprílový joke. :)

Letu zdar!
MS
Přílohy
ČSA EGGP.jpg
ČSA EGGP.jpg (19.7 KiB) Zobrazeno 9177 x
Naposledy upravil(a) marenadl3 dne 01 dub 2016, 14:20, celkem upraveno 1 x.
By marenadl3
Počínaje dnešním dnem (22. dubna 2016) byla otevřena zbrusu nová dvojice linek OK0662 a OK0663, mezi Prahou (CZ) a Birminghamem (GB).

Linka je operována ve čtvrtek, pátek, v neděli a pondělí, Airbusy A319.

Varianta ve čtvrtek:
OK0662: Praha - odlet 16:20 UTC, Birmingham - přílet 18:20 UTC. Doba letu - 2h 00min.
OK0663: Birmingham - odlet 19:00 UTC, Praha - přílet 20:50 UTC. Doba letu - 1h 50min.

Varianta v pátek:
OK0662: Praha - odlet 14:00 UTC, Birmingham - přílet 16:00 UTC. Doba letu - 2h 00min.
OK0663: Birmingham - odlet 16:40 UTC, Praha - přílet 18:45 UTC. Doba letu - 1h 55min.

Varianta v pondělí a neděli:
OK0662: Praha - odlet 09:30 UTC, Birmingham - přílet 11:30 UTC. Doba letu - 2h 00min.
OK0663: Birmingham - odlet 12:10 UTC, Praha - přílet 14:05 UTC. Doba letu - 1h 55min.

Letu zdar!
MS
Naposledy upravil(a) marenadl3 dne 22 dub 2016, 14:57, celkem upraveno 1 x.
By CSA075
[quote="Marek Sobaniec"]
Počínaje dnešním dnem (22. dubna 2016) byla otevřena zbrusu nová dvojice linek OK0662 a OK0663, mezi Prahou (CZ) a Birminghamem (GB).

Linka je operována ve čtvrtek, pátek, v neděli a pondělí, Airbusy A319.

Varianta ve čtvrtek:
OK0662: Praha - odlet 16:20 UTC, Birmingham - přílet 18:20 UTC. Doba letu - 2h 00min.
OK0663: Birmingham - odlet 19:00 UTC, Praha - přílet 20:50 UTC. Doba letu - 1h 50min.

Varianta v pátek:
OK0662: Praha - odlet 14:00 UTC, Birmingham - přílet 16:00 UTC. Doba letu - 2h 00min.
OK0663: Birmingham - odlet 16:40 UTC, Praha - přílet 18:45 UTC. Doba letu - 1h 55min.

Varianta v pondělí a neděli:
OK0662: Praha - odlet 09:30 UTC, Birmingham - přílet 11:30 UTC. Doba letu - 2h 00min.
OK0663: Birmingham - odlet 12:10 UTC, Praha - přílet 14:05 UTC. Doba letu - 1h 55min.

Letu zdar!
MS
[/quote]

Od kvetna i B734