VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By Pavel
Ahoj,
neplánuje někdo vyrazit v Sobotu jen tak na čumendu? Když se tedy vzhledem k počtu dalších akcí nestihla dohodnout VACC-CZ reprezentace se stánkem... Viděl bych to v 6:35 Pendolinem z Prahy, to jsme v 10 za vstupem v LKMT, a zpět někdy okolo páté - buď Railjetem, nebo Pendolinem - všechno to je vypravené mimořádně přes Studénku, takže bez přestupu. Jen se pojďme případně dohodnout co nejdřív, všechny vlaky jsou na místenky.

PB
By Araneus
Já o tom uvažuju. Ale každopádně bych s sebou měla jedno nebo dvě děti, takže bych ti spíš musela předem vytyčit trasy, kudy se budeme pohybovat, aby ses nám vyhnul ;D Na CIAFu to bylo logisticky dosti náročné, takže zatím nedokážu nic přesného slíbit.
By Schindler
[quote="Jakub Kolář"]
Za mě bohužel (jako každý rok) negativ, letos mám jako výmluvu přítelkyni :D
[/quote]

Tak co, za jak dlouho napíše MQ nějaký komentář? Tohle se mu přímo nabízí :D
By Pavel
Taxe nějak zkontaktujeme na místě - asi facebook messenger. BS jede v sobotu?

JK může vzít přítelkyni s sebou, to není nemoc  ;D

PB
By Schindler
[quote="Pavel Brodský"]
Taxe nějak zkontaktujeme na místě - asi facebook messenger. BS jede v sobotu?

JK může vzít přítelkyni s sebou, to není nemoc  ;D

PB
[/quote]

Když mi poskytneš hotspot :D

JK nemůže, má volný byt od pátku do úterý. Údajně zlepšování fyzičky ...
By Lapak
Jedu 5:48 z PRG, takže tam budu o chvilku dřív, tak se ozvěte jak budete za branou... FB jsem able, ale telefon uslyším spíš :)
By JKol
JK nemůže, má volný byt od pátku do úterý. Údajně zlepšování fyzičky ...
[spam] Nemel tu hovadiny...
Přítelkyně má volný byt :D [/spam]
By Pavel
Ahoj,
omluva Béďovi a Kubovi, že jsme se na akci nepotkali - vyskytly se okolnosti, kvůli kterým jsem trochu upravil svůj program. Nicméně na akci jsem byl, dobré to bylo, za mě hodnotím:

nejlepší ukázka na stojánce DC-10 - luxusní letadlo, mé první setkání s typem (i když civil by byl civil, no)
propadák na stojánce B-52 - ve srovnání s DC-10 nebo B707 je to malé, a tahá to konce křídel skoro po zemi

nejlepší ukázka ve vzduchu - dvoijice mirage a následně Zeus F-16 (ačkoliv pod pojmem Zeus display TEAM jsem doufal ve vyšší počet letadel než 1ks, stála ukázka za to)
propadák "dynamických" ukázek - pozemní zákrok celní správy - vysloveně nuda - navíc pančovaný alkohol jen ukazovali, neposkytovali vzorky

nejlepší z kategorie ostatní - nášivka na kombinéze polského pilota (viz příloha)

Doprava Railjetem z Prahy (s jídelním vozem super) zcela ideální.
Gastronomický zážitek v podobě kuřecího ražniči u stánku "grilované speciality" mě  těžce zklamal. Jednak si grilování porce za 170 Kč představuju jinak než vaření v oleji, druhak ve špízech fakt nerad vybírám kosti, a navíc jsem se tím olejem co z toho tekl solidně pokydal a zbytek dne se v tom patlal.

PB

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Pavel dne 19 zář 2015, 22:20, celkem upraveno 1 x.
By Schindler
Zeus Team by měl příště zvolit jiného narratora. Jeho řecké angličtině jsem rozumněl tak v 15%. I Francouzovi se dalo rozumět lépe, a to je co říct. Ale jinak to měli pěkné, hlavně ti Francouzi.

Každopádně vůbec nezvládli dopravu. Jezdím na NATO asi od roku 2008. Minulý rok jsme dorazili podobně, jako letos, stali jsme v koloně možná půlhodinu. Letos jsme z Liberce vyjeli v 5:30 a se zastávkou na tankovani jsme zastavili v koloně v 8:55 asi 9 km od terminálu LKMT. A zaparkovat ve nám podařilo asi v 11:45, přes 4 km od místa dění někde na loučce, jet až na centrální parkoviště, tak dorazíme možná ve dvě. Jediné, co jezdilo do předu, byli VIP s policejním doprovodem, což bylo předjíždění kolony co minutu. A když jsme šli okolo parkoviště, tak tam nechávají auta stát a pouští ve většině času lidi.

Letos jinak poměrně masakr, takových lidí jsem tam neviděl.
By Lapak
Co se dynamických ukázek týče, tak to letos bylo fakt slabé. Krom výše zmíněného a ještě polských akrobatů ORLIK tam nebylo nic moc zajímavého. Minulý rok to alespoň zachraňovali s Ospreyem.

Jak ale Pavel psal, statika nebyla tak špatná. DC-10 opravdu neměla chybu, vydrželi jsme asi půl hodiny stát pod ocasem a koukat na něj, což nám nakonec bylo zpříjemněno zapnutím APU, které má exhaust směrem dolů. Taky jsem poprvé viděl C-17 a jeho velikost mě také docela překvapila (vzhledem k tomu, jak s tím lítají).

Organizačně trochu nezvládli závěr, kdy se rozhodli, že v 17:00 postaví nějaké tupohlavé security borce doprostřed areálu a dají jim příkaz "nesmí projet za žádnou cenu". (Uzavření areálu bylo plánováno na 17:30-18:00.) Naštěstí má Mošnovské letiště pár strategicky umístěných dír v plotě.

Co se dopravy týče, tak jsem zvolil podobný způsob jako PB, jen s jinou společností a také můžu doporučit. Vlak vás vysadí ve Studénce a pak to je k bráně asi 35min svižné chůze. Jezdí tam kyvadlově autobus, ale ten se moc nevyplatí, protože vás doveze jen do půli cesty a čekáte hodinu ve frontě... Případně je možné vlakem dotáhnout kola, které se dají nechat u vstupu do areálu (velmi dobře hlídané Ostravskou MP, vydávané na občanku atd. takže se o ně fakt nemusíte bát). Vůbec si nedovedu představit tam jet autem, to je pohroma každý rok...
By Schindler
[quote="Jakub Klapka"]
Vůbec si nedovedu představit tam jet autem, to je pohroma každý rok...
[/quote]

No, jezdíme tam každý rok už několik let a vždy nás ta fronta nezdržela více než půl hodiny (většinou příjezd okolo 9. hodiny), ale taková katastrofa to byla až letos. Cestou zpět to bylo naštěstí úplně v pohodě. Parkovali jsme hned vedle nové TWR, tam nikdo nejezdil, takže jsem byl za pár minut a uháněl jsem domů směr Liberec přes Olomouc a Hradec.
By George_L
[quote="Pavel Brodský"]

Doprava Railjetem z Prahy (s jídelním vozem super) zcela ideální.

PB

[/quote]

Out of topic... Na severní Moravu jezdí Railjet? Nebyl to náhodou žlutý Regiojet?
By Pavel
Modrý Railjet byl vypraven pro Dny NATO mimořádně a (spolu se spoustou dalších ČD spojů do Ostravy) stavěl ve Studénce...

PB
By George_L
[quote="Pavel Brodský"]
Modrý Railjet byl vypraven pro Dny NATO mimořádně a (spolu se spoustou dalších ČD spojů do Ostravy) stavěl ve Studénce...

PB
[/quote]

Tak to pak jo  ;)