VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
Ahoj,

1) Je možné si s sebou vzít 1ks přítelkyně? Možno využít jako nesvobodnou pracovní sílu/vítačku/security  :D.

2) Chtěl bych být spíše jako pomocníček. Už nějakou chvíli nelítám a nechci být úplnou ostudou  8) :). Budu mít na akci možnost tím nějak přispět? :)

OK
[quote="Ondřej Kurc"]
Ahoj,

1) Je možné si s sebou vzít 1ks přítelkyně? Možno využít jako nesvobodnou pracovní sílu/vítačku/security  :D.

2) Chtěl bych být spíše jako pomocníček. Už nějakou chvíli nelítám a nechci být úplnou ostudou  8) :). Budu mít na akci možnost tím nějak přispět? :)

OK
[/quote]

Welcome on board

Ad 1) Samozřemě. Doporučuji uvést do tabulky s účastí. Vhodná je např. kolonka "Vybavení, které vezmu s sebou" a dále pak pokud chcete nocovat u nás, tak do kolonky ubytování zapsat 2x ano (kvůli počtu jídel).

Ad 2) Pomocníčci jsou velice žádáni. Neboj, nějak tě zaměstnáme.
[quote="Matej Quarda"]
[quote="Petra Ondráčková"] dále pak pokud chcete nocovat u nás, tak do kolonky ubytování zapsat 2x ano[/quote]

snad máte v baráku zvukotěsnou místnost, bo tady Čondra je děsnej kanec..:D
[/quote]

Mates, nesmíš všechno porovnávat se sebou :D
[quote="Bedřich Schindler"]
[quote="Matej Quarda"]
[quote="Petra Ondráčková"] dále pak pokud chcete nocovat u nás, tak do kolonky ubytování zapsat 2x ano[/quote]

snad máte v baráku zvukotěsnou místnost, bo tady Čondra je děsnej kanec..:D
[/quote]

Mates, nesmíš všechno porovnávat se sebou :D
[/quote]

V mým věku leda tak kvůli chrápání..;) :D
K těm počítačům, doma už se mi za dobu asi měsíce postupně nashromáždilo 7 "nových" počítačů, vždycky se to nějak přestavělo, a teď tam jsou tři + server. Vzhledem k tomu, jak jsme to přestavěli a poslali dál, tak mám málo pamětí, takže to zatím mám narvané v serveru. Pokud by bylo potřeba, můžu je vrazit z serveru do PC a ten zkusit rozběhnout. Je to nějaký starý střep, na FSX to určitě nebude, na ES by to stačilo a co FS9 netuším. Nevím, co to má za parametry, kdyžtak se to může přetaktovat, hodit na to FSX a když to shoří, tak to shoří.
[quote="Martin Tlolka"]
Taky se mi doma válí jeden "nedodělek" - CPU, MB, RAM, GPU
Držím ho pro kamaráda. FSX jsem na tom lítal, ale bez nějakých lepších detailů. Jestli máš disk, zdroj a skříň, tak to můžu na akci v Brně pučit.
[/quote]

Skříní mám několik, zdroje tu minimálně tři také mám, z HDD bych si mohl udělal data centrum. Záleží na tom, kolik toho bude potřeba.
Pokud můžete vzít nějaké počítače, tak je vezměte a do Google sheetu https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0 napište ke svým jménům co a v jakém množství berete. Do sousedního vlákna jsem psala, ať ti, co můžou vzít jojsticky a další věci, ať je vezmou. Snad se nám z toho podaří sestavit něco použitelného pro návštěvníky a pro ty co dorazí bez počítače.

Tímto tedy problém se simy pro veřejnost uzavírám s tím, že počítačů bude dost. Jenom k nim budeme potřebovat nějaké jojsticky, případně další vybavení.
[quote="Petra Ondráčková"]
Pokud můžete vzít nějaké počítače, tak je vezměte a do Google sheetu https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0 napište ke svým jménům co a v jakém množství berete. Do sousedního vlákna jsem psala, ať ti, co můžou vzít jojsticky a další věci, ať je vezmou. Snad se nám z toho podaří sestavit něco použitelného pro návštěvníky a pro ty co dorazí bez počítače.

Tímto tedy problém se simy pro veřejnost uzavírám s tím, že počítačů bude dost. Jenom k nim budeme potřebovat nějaké jojsticky, případně další vybavení.
[/quote]

A nebo jestli je někdo ochoten z řídících půjčit svůj stroj na létání, tak se tenhle krám dá použít pro ATC, což by bylo optimálnější, protože by se to nemuselo složitě zprovozňovat, jenom by se tam hodil balíček.
Změna situace - jedu v pátek odpoledne z Ostravy autem, výpomoc v Brně na letišti pro instalaci techniky - ještě nevím, v kolik dojedu, upřesním později, nicméně v neděli kolem sedmé ráno musím vyrazit zpátky, a to do Přerova rovnou na směnu. :)

PO: Četl jsem, že potřebujeme nějaký stojan na plátno - nepostačil by starý, hutný věšák? :)
Poptám se, zda-li by se nedalo půjčit... :)

+ mám k dispozici na půjčení joystick, ale je tady jeden problém - nefunkční osa Z (plynová). Bude nutný, nebo někdo doveze lepší?
Naposledy upravil(a) marenadl3 dne 07 lis 2015, 19:46, celkem upraveno 1 x.
Kdybych ten věšák měl u sebe, klidně bych ho vyfotil a poslal... :)
Jenom jsem chtěl říct, že v případě nouze by to asi nemuselo být pouze "stojan na plátno", ale právě onen nějaký věšák. Pamatuješ, jak byl ukotven TWR view v Praze? :D
Kterýkoliv věšák by se hodil, pak by šlo o to, jestli by se nějak uskladnil do auta... :) :D

OK, joystick vezmu. :)
Aha, já jsem v Praze tyhle technické věci na starosti neměla, takže nevím, jak bylo TWR view ukotveno. Předpokládám, že to bylo podobně veselé jako ukotvení plátna na kuřáckou budku v LKTB. Ale ano, pokud to půjde tak ho vezmi, i kdybychom si na něj měli nakonec věšet kabáty :)
Dík.
[quote="Petr Bílý"]