VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By Datum13
Jak jiste vsichni vedi, stavim si doma takovej mensi simulator B738.
Asi vetsi cast nikdy nevidela jak muj sim vubec vypada a do jake miry je hotov. Proto bych rad uverejnil copiji z dnesnich lokalnich novin kde je mensi zminka o me osobe ;) a meho simulatoru. Rad bych podotkl ze tyto noviny vychazeji denne vytiskem 35000 kusu a samozrejme i elektronicky ;)

Bohuzel elektonickou verzi nemam, tak abych mohl nechat clanek prelozit to ceskeho jazyka. Proto se omlouvam ale clanek je bohuzel v jazyce danskem :(

Prvni strana:
Zde
Treti strana:
Zde
[quote="Jiří Kocman"]
Pěkný :) táhneš to jedním nebo více počítači? Nějaké specifikace?
[/quote]

Pocitac 1(main), Win 7, P3D+ASN+ProsimB737+ProsimTools+Vpilot
i7 4770K OC na 4.3Ghz
16GB RAM
512 SSD
GPU GTX980Ti
P3D je vysroubovany temer vse ma max(krom AI coz je na 0) a i tak to dava stabilnich 30FPS(Loknutejch) online na VATSIMu ;)
K tomu jeste FTX Global, Vector, OpenLC, FTX tree, REX4 Texture direct+Soft clouds+ hafo Letist ;)

Pocitac 2
Nejakej postarsi pocitac s 2x GPU a 5x LCD(Chrono, PFD/ND, Upper EICAS, Lower EICAS, FMC(CDU) )
Jiz si nepamatuju co to v nem vubec je, ale jenom pro ty LCD to bohate staci. Muzu kouknou na presne spec pokud by jsi to rad vedel do podrobna ;)
[quote="Daniel Tuma"]
Jiz si nepamatuju co to v nem vubec je, ale jenom pro ty LCD to bohate staci. Muzu kouknou na presne spec pokud by jsi to rad vedel do podrobna ;)
[/quote]

Vyčerpávající, přesné specifikace nejsou potřeba, jednoduše na takový setup se ten extra počítač na přístroje hodí a nezatěžuje to simulátor.

Škoda že jsem v době pořizování počítače plánoval zcela něco jiného než teď mám, jinak bych už 980Ti měl taky, bohužel s ní bych musel měnit i zdroj, současný je pod doporučovaným výkonem a dle reálného měření s tou kartou by šel téměř ke 100% zátěži. Což upgrade z 980 na 980Ti prodražovalo... Ale průměrý výkon téměř o 30% víc než obyč 980 je hodně lákavý a po posledních nVidia driverech, kde v P3D ubylo shimmeringu by 4xSGSS měla utáhnout a na to co z shimmeringu zůstává by měl ten AA zvládnout.

Mám teď novou bednu dělanou na pořádné custom vodníky, takže zdroj i více karet se tam snadno vleze, ale zatím nevím zda stačí vyměnit GTX980 za Ti nebo přidat druhou 980 do SLI. Ve SLI budu mít jistě větší výkon než u jedné Ti ale až tak výrazně to nebude, (počítám tak 20-30% navíc oproti Ti max) cenově je to ale dost velký rozdíl a spotřeba hraje také pro jednu kartu. Bohužel takové porovnání nikde pořádně nenajdu a vycházet z běžných herních testů se moc dobře nedá :/
Jirko nechci tě nějak brzdit ale SLI  ti v P3D nepomůže a co jsem zatím četl tak dokonce SLI spíše u brzdí systém. Proto všichni doporučuji jednu 980ti než 2x 980SLI a už vůbec ne 980+980ti v SLI kombinaci
[quote="Daniel Tuma"]
Jirko nechci tě nějak brzdit ale SLI  ti v P3D nepomůže a co jsem zatím četl tak dokonce SLI spíše u brzdí systém. Proto všichni doporučuji jednu 980ti než 2x 980SLI a už vůbec ne 980+980ti v SLI kombinaci
[/quote]

Dík za názor, ale co vidím mezi lidmi, tak SLI v P3D je právě docela častá, zvlášť nyní s vlastním profilem (drivery přišly někdy v květnu/červnu). Viděl jsem spíše problémy s uchozením, kdy lidi nevěděli jak SLI podporu pro P3D zapnout. Co jsem viděl videa třeba od Rob Ainscougha - https://www.youtube.com/user/robainscough/videos tak jde vidět že dva titany zvládají P3D v 4k rozlišení velice dobře a s případným 4xSGSSAA + ASN počasí je vytěžuje nezřídka na 80% a někdy i o kousek víc. Počítám tedy že 980 tky by s polovičním rozlišením mohly šlapat stejně dobře. Tenhle člověk pak pravidelně lidem kolem toho SLI řešení radí. Určitě ale diskuzi na tohle téma zkusím na P3D fórech.

EDIT:

Narazil jsem na tohle video https://www.youtube.com/watch?v=zjav0qt-LTk má tam dvě GTX980, bohužel nevím na jakých frekvencích běží. FPS má velice bídné, ale měl CPU jen na 3.5GHz což byla v danou chvíli brzda... proto má v NGX 24FPS a GPUčka jedou na 25 procentech zátěže. Pozitivní je ta Cessna 40FPS v takovém počasí nedávám zdaleka tak dobře a jde vidět že karty měly velkou rezervu... Otázkou je zda mi to za investici cca 18 tisíc stojí... upgrade na Ti by vyšel na polovinu
Naposledy upravil(a) komplik dne 05 srp 2015, 15:44, celkem upraveno 1 x.
Jirko ja bych sel radsi do titanu jiz od zacatku. Puvodne jsem tam mel jenom 780 a i tak P3D bezel na 30FPS se stejnym nastavenim co mam dnes ;)
Zacit jednou 980ti a pozdeji jeste jednu 980ti SLI dle financi ;) Urcite jednou pridam jeste jednu 980ti v mem pocitaci....zalezi na financich. Ted jsem nechal $2kacka v USA za nejaky komponenty pro sim a koupil tu 980ti :D

Pokud by nekoho zajimalo co se da za $2k koupit:
2x columns
1xCAPT yoke
Fire panel
Transponder
Rudder trim modul

podotykam ze je to vse OEM Boeing ;)  prestal jsem kupovat ne levne ale kvalitni kopije :D