VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By amalka
já ho kupoval u 2connect.de přišlo to hned a bez problémů. Taky to prodává nějaký slovák, ale ten to měl tenkrát výrazně dražší.

Jinak dle mého názoru to je na ifr s dopravákém naprosto nevhodné. Hledat s tím drobné ovládací prvky po celém kokpitu v podstatě nejde a když už chceš někam kliknout tak musíš držet hlavu bez pohybu a ani letadlo ssebou nesmí házet jinak se prostě na nic myší netrefis. Na vfr, kde tím většinou koukáš ven a sedís hned u palubky, takže máš knoflíky velké to je naopak úžasné. Na condora taky.
By ihrdlicka
No pořád kroutíš krkem a čumíš do jednoho bodu...
By amalka
[quote="ihrdlicka"]No pořád kroutíš krkem a čumíš do jednoho bodu...[/quote]

Právě že nekroutíš krkem, hlavou děláš max pohyby tak, aby si mířil do krajů monitoru, tzn 20st doleva a doprava. V okamžiku kdy si pohledem (hlavou) na kraji monitoru, tak je obraz otočený o 180st. To se dá všechno vyladit v tom nastavovacím software. Včetně "nulových" zón jak známe z nastavování joysticku, progresivních křivek atd.
By ihrdlicka
Přiznávám, že jsem měl to samodomo. Možná že profi je lepší. Nicméně když jsem citlivost vyladil tak jak říkáš, tak byl problém udržet hlavu natolik v klidu, aby člověk trefil myší na čudlíky v kokpitu. Vyřešil jsem to řekl bych ala SSSR - mikrospínač na beranech. Když jsem potřeboval něco nastavit v kokpitu, zmáčkl jsem mikrospínač - přerušil napájení diód - freetrack zamrzl v dané pozici - nastavil jsem co jsem potřeboval a čudlík pustil. Freetrack se ze zablokované pozice rozběhl do nové aktuální pozice. Chyba byla v tom, že tak po půl hodině se mi to kousalo a musel jsem celý program restartovat.
By ASG29
Ten FreeTrack jde vyladit úplně stejně jako TrackIR. A funguje stejně dobře. V takovém Šturmu si ani nedovedu už představit lítat bez 6DOF! U FSky mám jen problém ve snížení fps. Ale ještě jsem to nezkoušel s novým procesorem...
By storry
[quote="ASG29"]Ten "slovák" to má za 159 EUR.
http://www.pcshopmt.sk/?id=433207&kat1=Herné systémy&kat2=HARDWARE&kat3=[/quote]
Já to tam kupoval. Problém nebyl žádný, dodáno do 5 dnů ode dne objednání.
Teď budou Vánoce, což jsou pro obchodníky sice žně, ale taky pěkný masakr.
Takže bych byl k drobně opožděné dodávce zboží tolerantní.
By storry
[quote="ihrdlicka"]No pořád kroutíš krkem a čumíš do jednoho bodu...[/quote]
Když si to nastavíš blbě tak je to i nepříjemné a ze začátku skoro až na závratě.
Očíčka si musí zvyknout na ten svým způsobem nepřirozený inverzní pohyb oči-hlava.
SW umožňuje nastavit citlivost pro nejrůznější polohy (myslím tím hlavy :D )
Nakonec jsem stejně skončil na defaultu, připadá mi perfektní.

Bombastická je i možnosti srovnání horizontu při zatáčkách natočením hlavy....působí to pak naprosto přirozeně.
By storry
[quote="Jindra"]OT: Tohle mi do domu nesmí, stačí, že mám vypráskaný uši :-)[/quote]
Nejseš sám Jindro. Uši jsou fakt problém. Ale TrackIr už se nebojím používat při letu s ATC. Když si nejsem jistý, nebo hrozí zbrklost, tak rychle SCHIFT+S pro 2D panel. Jinak se dá F9 (default) zablokovat pohled a v klidu nastavit co je potřeba. Nicméně s postupem času, jak člověk s TrackIr lítá, tak hlava už je "pevnější" a ani blokace pohledu mnohdy není potřeba. Stabilizaci (mírnějí posun - F7) nepoužívám. Připadá mi nepřirozená.
By amalka
- vyšší rozlišení (tzn. vyšší přesnost): u stařeckých tiků (již mám) to je spíš nevýhoda
- vyšší odolnost na šumy (sluneční světlo), někdy (mám TrackIR 4) musím pořešit závěsy tak, aby škvírou nesvítilo slunce na bílou stěnu zamnou (minoritní)
- vlastní software je stejný (resp. ten z 5 je kompatibilní s 4)

Tzn. s naprostým klidem bych kupoval TrackIr 4, pokud ho ještě seženeš.

P.S. Nevím jak to je s těmi pasivními odražečemi. Mám PRO s tím IR Clipem, což jsou 3 IR ledky Nevýhoda je, že to vyžaduje separátní napájení, takže k headsetu (na kterém je Clip) vedou 2 kabely. Trochu voser.

P.S.S. Drobná komplikace: tady http://www.vacc-cz.org/forum/misc.php?item=9&preview je vidět umístění senzoru. Ten software u ver. 5 neumí (neuměl asi před rokem) softwarově otočit čidlo hlavou dolů, takže stále používám verzi 4.
By Petr Neudorfský
jj dík ,pořád nevím co si nadělím k ježíšku, zatím ho ten slovák ještě má na skladě a je o 35 euro levnější , myslím si že mě ta 4 bude stačit ono to za chvilku stejně skončí v šuplíku jako brýle 3D Dimension, ty jem koupil asi před 4 roky a používat se to nedá akorát stoho bolí oči a hlava...
By amalka
[quote="Petr Neudorfský"]jj dík ,pořád nevím co si nadělím k ježíšku, zatím ho ten slovák ještě má na skladě a je o 35 euro levnější , myslím si že mě ta 4 bude stačit ono to za chvilku stejně skončí v šuplíku jako brýle 3D Dimension, ty jem koupil asi před 4 roky a používat se to nedá akorát stoho bolí oči a hlava...[/quote]

Nemyslím, s tímhle začneš lítat VFR a hlavně Condora, tam je ten pocit "volnosti" navíc s tímhle na hlavě naprosto úžasný... K ježíšku rozhodně doporučuji!
By LEON
[quote="Jan Fiala"]
- vyšší rozlišení (tzn. vyšší přesnost): u stařeckých tiků (již mám) to je spíš nevýhoda
- vyšší odolnost na šumy (sluneční světlo), někdy (mám TrackIR 4) musím pořešit závěsy tak, aby škvírou nesvítilo slunce na bílou stěnu zamnou (minoritní)
- vlastní software je stejný (resp. ten z 5 je kompatibilní s 4)

Tzn. s naprostým klidem bych kupoval TrackIr 4, pokud ho ještě seženeš.

P.S. Nevím jak to je s těmi pasivními odražečemi. Mám PRO s tím IR Clipem, což jsou 3 IR ledky Nevýhoda je, že to vyžaduje separátní napájení, takže k headsetu (na kterém je Clip) vedou 2 kabely. Trochu voser.

P.S.S. Drobná komplikace: tady http://www.vacc-cz.org/forum/misc.php?item=9&preview je vidět umístění senzoru. Ten software u ver. 5 neumí (neuměl asi před rokem) softwarově otočit čidlo hlavou dolů, takže stále používám verzi 4.
[/quote]

Problém s překážejícími kabely z aktivního TIR clipu se dá vyřešit pořízením bezdrátového setu. Bezdrátová sluchátka a clip s IR LED napájený lehkým Li-ion akumulátorem. Dá se použít jak pro FreeTrack, tak pro Track IR. Já jsem si pořídil BlueTooth sluchátka s IR LED clipem od výrobce FreeTracků JoskyPilota: http://virtualni-obchod.webnode.cz/news ... reetrack1/ Spojí se tak výhoda volnosti pasivního odrazkového TIR clipu s výhodou větší spolehlivosti aktivního clipu s IR LED.