VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
Mám nabídku od Poláků udělat společný VFR event někdy během července. Jak jste na tom příznivci VFR létání s časem? A měli byste vůbec zájem? Návrh byl LKMT-EPKT a zpět.
Upozornila jsem polského EC, že VFR akce obecně nepatří mezi úspěšné eventy, ale chce do toho přesto jít.
Zkuste nahodit nějaká data. Pokud nic nevyberete, vyberu sama...
CODy o prázdninách nejsou, takže nejsme limitovaní ničím. Spíš třeba napište od-do jsem na dovolené. Já jsem k dispozici od 12.7. kdykoli. 16.7. klidně.

Katowice jsou jedno z nejhnusnějších měst, které jsem kdy (naživo) viděla. Nicméně na zajímavosti ke koukání jsem už myslela a stáhla jsem ze Sketchup Warehouse nějaké hrady/zámky/kostely v Ostravě a v Gliwicích. Pokud bude jistota, že poletí aspoň 5 pilotů, tak bych z toho udělala nějakou scenérku pro FS9/FSX i X-plane. Dle měřítek tvůrců objektů pro X-Plane bude ta scenérka vytvořená zcela neprofesionálně, ale účel světí prostředky.
Případně pokud by nějaký znalec místních poměrů navrhnul další objekty po trase, tak zkusím pohledat ve Warehouse.
Pro X-plane jsou volně ke stažení OSM-based objekty měst pro ČR i Polsko. Jak je na tom FSka, to netuším.
Naposledy upravil(a) Araneus dne 19 čer 2015, 15:49, celkem upraveno 1 x.
Copak o scenérky - Pšonsko má nějakou pěknou VFR komerční scenérku, na FSWeekendu to prezentovali, vzpomínám-li si. Spíš jde o to, jestli ten stát jako reálný má co nabídnout. Co třeba LKPD EPWR? To je 80 majlí, tedy i se vzletem a přistáním ne více než hodina letu C172, a je to přes Krkonoše (variata přes Sněžku má 100NM), což by mohlo být hezčí...

PB
[quote="Pavel Brodský"]
Copak o scenérky - Pšonsko má nějakou pěknou VFR komerční scenérku, na FSWeekendu to prezentovali, vzpomínám-li si. Spíš jde o to, jestli ten stát jako reálný má co nabídnout. Co třeba LKPD EPWR? To je 80 majlí, tedy i se vzletem a přistáním ne více než hodina letu C172, a je to přes Krkonoše (variata přes Sněžku má 100NM), což by mohlo být hezčí...

PB
[/quote]

To zní jako plán. Vyjednám. Co ty a červenec?
Pokud by někdo měl zájem, v programu Skydemon jsem udělal mapky a logy.
Do Wroclawi přes Sněžku, zpátky téměř přímo.
Výšky, rychlosti a časy si případně upravte dle vlastního uvážení  ;) ;) ;)
M.
Přílohy
EPWR LKPD mapa.jpg
EPWR LKPD mapa.jpg (298.73 KiB) Zobrazeno 5828 x
Log EPWR LKPD.jpg
Log EPWR LKPD.jpg (175.82 KiB) Zobrazeno 5830 x
LKPD EPWR mapa.jpg
LKPD EPWR mapa.jpg (311.12 KiB) Zobrazeno 5836 x
LKPD EPWR log.jpg
LKPD EPWR log.jpg (174.37 KiB) Zobrazeno 5838 x
[quote="Jaroslav Šubert"]
[quote="Petra Ondráčková"]
Poláci si z nabídnutých termínů vybrali středu 31.7. Snad to bude většině lidí vyhovovat. Dám pak oznámení do příslušné části fóra.
[/quote]

To EU Polsku povolila jinej kalendář ? středa 31.7. ?
[/quote]

Co je na tom divného? Červenec má 31 dní ...