VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše o simulátoru X-Plane.
By vinil
Během minulého roku vyšlo pro X-Plane skoro všechno. Řada scenérií, vylepšení počasí a různých efektů, vrtulníky, letadla od ultralightů až po Boeing 747-800, od strojů ala Bleriot, až po monstra ovládaná supermoderní FMC, kde pilot je zcela zbytečný.

Jeden přírůstek je pro mne ale vyjímečný: Sea King.

Obrázek

Obrázek

Pokud Sea King neznáte, nejspíš jste přilétli z jiné planety (nebo z východního bloku). Lovec ponorek, civilní autobus, všehoschopný záchranář, vojenský náklaďák a samozřejmě také \"white top\" přistávající na nejstříhanějším helipadu na světě... v roli Marine One:

Obrázek

Vhodný pro začátečníky i pokročilé, množství variant a livrejí, tisíce děkovných dopisů:

http://store01.prostores.com/servlet/x- ... ail?no=520

Obrázek

A pokud dáte přednost reálným snímkům, zkuste třeba BBC The Sea King: Britain\'s Flying Past. Více než dokument je to spíše srdcervoucí příběh... ale což.

http://uloz.to/xkEcM2u2/bbc-the-sea-kin ... up-org-mp4

Tak tedy, hbitou knipláž...

Obrázek

... a hladká přistání... třebas na vodě:

Obrázek

Vždyť ho pilotují princové a vozí prezidenty: Hail To The KING!

Obrázek
By Speedy985
Jednou přijde ten čas, dát FSce sbohem. :) Kdyby bylo nějaký pěkný nákladní letadlo pro čudlíkáře od DHL, tak bych asi neváhal ani minutu a byl by ze mě X-Plane čudlíkář. Já když vidím ty screeny z X-Plane, který sem občas hodíš, tak jsem čím dál víc přesvědčenej, že tu FSku prostě musím zahodit... hodně daleko :)

Dík, je to nádhera.
By vinil
V tom případě musíš být již dávno zkušený uživatel X-Plane a ovládáš minimálně flotilu Boeingů 777, 747-8, 757, 747-400 a 727 z kategorie payware a libovolný další airliner z kategorie freeware.
By Speedy985
Máš pravdu, je toho fůra - až mě překvapilo kolik. No začnu tím, že si objednám SSD. A samotnej X-plane bude následovat.
By vinil
SSD je pro X-Plane rozhodne spravna volba. Doporucuje 5 z 5 X-Planeistu. Zejmena 480 GB a vice.
By Speedy985
Hmm, nějak se začít musí:) Takže jakou velikostí SSD bych měl začít, aby to bylo lítatelný?
By vinil
\"Zejmena 480 GB a vice.\" To je bez starosti do konce zivota (minimalne SSD).
Od 256 GB je to rozhodne pouzitelne, ale clovek obcas musi zapremyslet. (Jestli jako opravdu potrebuje 30 HD livreji k letadlu, se kterym ani neleta.)
By Araneus
Ano, Sea King je pochopitelně skvělý. Jako každá těžká helikoptéra vhodný zejména pro rozvážné typy pilotů, kteří preferují poklidné létání a nemají rádi překvapení. Pro dobrodružné povahy, které si chtějí užít naplno legraci, kterou X-Plane v oblasti létání s vrtulníky nabízí doporučuji spíše lehčí stroje typu Robinson R22, Bell Jetranger, Eurocopter AS350, Eurocopter EC35, MBB/Kawasaki BK 117, MIL MI-2 nebo Augusta Westland AW139.

P.S.: Empiricky prokázáno, že 125 GB SSD disk je pro X-Plane malý.
By vinil
Ano, ano. Můžete mít plný hangár malých hraček, ale Král je Král. Ostatně, jak známe již z pohádek: ani sedm trpaslíků Sněhurku neunaví.
By Speedy985
[quote="vinil"]Ano, ano. Můžete mít plný hangár malých hraček, ale Král je Král. Ostatně, jak známe již z pohádek: ani sedm trpaslíků Sněhurku neunaví.[/quote]

Tys mě odrovnal :D Ale ta seriálová hvězda BK117 se mi taky opravdu líbí - to nepochlebuju Péťě - vždycky se mi líbil :)
By Araneus
[quote="vinil"]Ano, ano. Můžete mít plný hangár malých hraček, ale Král je Král. Ostatně, jak známe již z pohádek: ani sedm trpaslíků Sněhurku neunaví.[/quote]

Hm. Tuhle pohádku neznám, ta bude asi pro dospělé.
Nicméně zdá se, že je jasné, který vrtulník je tu STAR ;-)
By vinil
Hledme, kdo byl letos na NATO Days...

Nabizel jsem jim za nej fünfunddreißig echt Gottwald, ale nesouhlasili :-(

Obrázek
By vinil
[quote="Vladimir Linek"]
Vždyť ho pilotují princové a vozí prezidenty...
[/quote]

...a Kim Cong-una ve filmu The Interview ;-)

Obrázek
By aldamat1
[quote="Vladimir Linek"]
[quote="Vladimir Linek"]
Vždyť ho pilotují princové a vozí prezidenty...
[/quote]

...a Kim Cong-una ve filmu The Interview ;-)

Obrázek
[/quote]

Výbornej film :) jen si mohli opravit těch pár faktografickejch chybek, protože žádná severokojeská aerolinka (a to navíc maj jen jednu) nebude používat B732, a severokorejská armáda taky nebude používat americkou vojenskou techniku ;)