VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Díky za krásný večer, to byla parádní akce, zdravím z EHAM, kam jsem doletěl se zpožděním 76 minut. ;-) Ale jinak vše v pohodě, až na to, že občas nestíhám všechny povinné úkony dost rychle. Tím myslím povinné úkony před vytlačením, před pojížděním, před vzletem apod.

Jako téměř vždy jsem nabral zpoždění už na stojánce. Nejdřív, když jsem se ne a ne dovolat Delivery, jsem zjistil, že mi nejde mikrofon. Nakonec jsem to našel, odpojený kabel. Nikdy se mi to nestalo, dnes poprvé. ;-)
Pak se mi \"zbláznil\" push back v PMDG 747 - jede a jede dozadu a nikdy nezastaví - už vím, že nesmím během vytlačování sáhnout na brzdu, potom se to totiž stane ;-). Tak jsem se na chvíli odpojil, nějak ten push back zastavil a znovu se \"posadil\" na gate 24 a opakoval vytlačení.

Ale nádhera pak bylo to pojíždění a čekání na povolení ke vzletu. Vžil jsem se do toho jak ve skutečnosti, nádhera. Ten provoz byl naprosto úžasný.

Moc hezké bylo i vektorování během odletu kvůli hustému provozu.

Celkově let proběhl v klidu.

Tak ještě jednou moc díky za tuto skvělou akci a těším se zase na nějakou další. Sice bojuji s časem, abych jej nějak rozumně rozdělil mezi rodinu a létání, ale snad mi to vyjde. :-)

Ahoj všem !

Honza (na RUNWAY TO HELL 2014 s volačkou KLM1356)
Dík za super akci. Když se mi podařilo opravit XSquakBox abych viděl okolní letadla, tak se mi zamotala hlava :-)
Velká poklona řídícím. Na radiu byl takový šrumec, že nechápu jak se v tom dokážete orientovat.

Těším se na další podobnou akci :-)
[quote="JAV"][quote="vojav"]...Jen mi dost vadila rozhozenost na GND/DEL...[/quote]
Na DEL jsem byl cca začátku eventu. Že jsem tak smělý, v čem se projevovala rozhozenost GND/DEL?[/quote]
Já se prostě neumím vyjadřovat :) Za to se omlouvám, no, skokani piloti, co si hopkli do frekvence :)
Už si nepamatuji volačky, ale někdo žádal o povolení a druhý mu do toho začal "hlasitě" mluvit, že chce povolení...
Samozřejmě, na nikoho, co se týče řídících nechci narážet :)
Aha, takže nešlo o špatnou souhru mezi DEL a GND, ale na kmitočtech DEL a GND nebyla dobrá komunikace, protože piloti přerušovali relace ostatních.
Na DEL kmotočtu se to sice občas dělo, ale neřekl bych že v míře, která by byla kritická. Díky za odezvu.
teď mluvím jen za sebe : bordel na DEL byl hlavně kvuli pilotům ! bylo nás tam pár a i tak jsem čekal přes 15min díky pilotům co se naladili po mě a nutně se museli vetřít nehledě nato, že některý vůbec nezajímalo, že tam ATC vydává povolení ...

Určitě jednodušší by bylo, kdyby si ATC volal piloty sám.
Jinak ze strany ATC na DEL to bylo bez problémů a šlo to v celku rychle.

Jen by mi zajímalo jak to pak funguje v realitě, v Praze asi nikdy nebude žádat 10-15 letadel najednou takže tam se to stíhat dá, ale co třeba Heatrow, C.D.G, Frankfurt atd. ? je tam snad víc delivery pozic ? Nebo je tam nějaká informační služba ?