[quote="Lapak"][quote="Speedy985"]já mám u 757 jinej problém - je to skvělé letadlo a mám ho rád, ale po update na verzi 1.1 mě nejde do hlavy IRS pozice letadla. Objevím se na stojánce výchozího letiště a když ťukám do FMC pozici letadla, tak dám ICAO letiště, kde stojím objeví se tam jeho GPS souřadnice(toho letiště) - tak kliknu na RSK2 - tím je jakoby naberu a zadám do IRS pozic. No jo, ale to není přesná pozice letadla - takže když se pak rozjedu k dráze, tak vidím svoje letadlo na navigačním displeji třeba 15 metrů vpravo od dráhy, ačkoli stojím v jejím středu. U verze 1, toto nedělalo, nevíte někdo co s tím? Asi bych potřeboval zadat přímo GPS souřadnice stojánky na které stojí, protože nic jinýho mě nenapadá.[/quote]
Já teda neznám přesně postupy pro 757, ale skoro určitě se do IRS nikdy nedávají souřadnice letiště. Vždy se bere buď GPS souřadnice (pokud letadlo má) nebo souřadnice stojánky. Zadání letiště tam je hlavně pro cross-check, jestli jsi tam nezadal třeba druhou polokouli atd. Spíš to v té nové verzi pouze začali simulovat správně

[/quote]
Taky si myslím, že to asi začali simulovat správně. Tu informaci o tom, že souřadnice letiště jako takového, jsou až tou poslední volbou pro zadání polohy letadla, jsem se dočetl i angličtině na nějakém fóru. Takže asi teda budu muset vždycky najít GPS souřadnice konkrétního gatu a ty tam zadat. B752 GPS nemá - takže sám svoji polohu určit nedokáže. Vždyť je z roku 1982

777-300ER - Love at first sight