VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By Čondra
Ahoj,

dostala se mi sance mit moznost si udelat v USA Airline Pilot Career Program. Problemem by ovsem mohlo byt, ze moje licence by byla postavena na FAA a samozrejme vydana FAA.

Neznate nekdo postup, kdybych pak chtel litat u evropskych/asijskych/arabskych aerolinek, jak to akceptuji? Slysel jsem nejakou nocni muru o prevodu licence, ktery trva treba 2 roky a jeste neni vubec nic jisteho. Nemate o tom nekdo informace/zkusenosi?

Typicka krivka do zacatku by asi byla USA -> TrablService/EasyJet, ci neco podobneho na narubani hodin.

Dekuji, Ondra Kurc
By Čondra
Problem je, ze jsem v okoli nenasel leteckou skolu, ktera by vyucovala/byla licencovana na vyuku podle JAA. Takze pro me asi nejblizsi varianta je prevod, coz podle toho linku od tebe nevypada tak silene, i kdyz to bude stat par (desitek) tisic navic, ale porad usetrim.

Dostal jsem se k tomu shodou neskutecnych nahod.

Diky za radu

OK
By Datum13
ono az tak jednoduche to neni na to aby jsi dostal JAR ATPL(frozen) musis ukoncit ground skolu coz je tusim 600-650 hodin pote udelat celych 14 zkousek ATPL a to neni az takova sranda(sam se to ucim), ale pokud uz by jsi mel FAA ATPL tak nepotrebujes 55hodin IR vycviku ale stahuje se ti to na pouhych 15hodin
a podle toho co jsem nasel na netu tak JAR ATPL muzes jenom ve schvalenem state, nejspise v europe, Holandsko/Anglie a dalsi ale JAR skola a vycvik je ZAKAZAN v USA ;)
ale i tak by jsi neco usetril
By Čondra
No, tak jak tak googlim, tak jsou doopravdy skoly, ktere jsou schvalene pro vycvik dle JAA, nektere skoly to o sobe sami tvrdi. Dokonce jedna skola je puvodem z Anglie a na vycvik IR + neco se prelitava do Anglie, nebo tak neco. Jeden pan pilot mi taky psal, ze jsou v USA skoly schvalene urady, cituji: \"Pokud jsi v USA, dobre je zacit letat I tam, ale dej si pozor s vyberem letecke skoly, ne vsechny jsou dobre a uznavane Evropskymi urady. \"..

Navic netvrdim, ze je jednoduche ziskat to, spis hledam pro me nejidealnejsi cestu, jak toho docilit.

OK
By CSA075
Ahoj Ondro,

Co se tyka prevodu na JAA papiry, tak je to tak, ze si musis zazadat prislusny urad ( treba v CR UCL ) na prevod papiru a z 99% je to tak, ze musis udelat nejvyssi dosazenou zkousku znova, tj. Pokud mas licenci CPL tak udelat normalni vycvik v nejake letecke skole v CR a pak zaletet i zkousku z examinatorem. Je v tom samozrejme i udelani teoretickych zkousek na UCL. Je to z toho duvodu, ze FAA ma jina pravidla a predpisy nez JAA. Dva roky to netrva, ale je to zavisle na financich, pokud ty a tve sikovnosti zvladnout teoreticke zkousky na urade. To same je obracene, pokud se pilot z JAA papiry jde validovat FAA papiry, tak od MEP licence vyse jdes na normalni zkousky na urad a pak musis letat i ve skole vycvik a zkousku s examinatorem.

Tot asi ve zkratce.
By Čondra
Jo az takhle. Konecne jsem cele pochopil.

Dekuji moc za informace. Nakonec uz to resim s jednou leteckou skolou v CR, tak snad :).
By CSA075
[quote="Čondra87"]Jo az takhle. Konecne jsem cele pochopil.

Dekuji moc za informace. Nakonec uz to resim s jednou leteckou skolou v CR, tak snad :).[/quote]

Jinak co je urcite vyhodne, udelat si v CR papiry PPL, pak odjet do USA a nechat si je potvrdit, ( jedna se o pohovor na FAA urade, zadne zkousky a pak dostane clovek provizorni papiry a muze letat. toto zabere cca mesic. Ma to jen maly hacek, FAA to posle do CR na UCL, nicmene i kdyz UCL ma kopie prukazu, chce videt zadatele osobne, alespon u mne to ta kbylo, ale pak to jiz bezi strasne rychle. no a pak jiz naletavat vesele hodiny v USA, neb clovek strasne usetri.
By Čondra
No, problem je, ze ja bych mezi navratem z USA domu a cestou zpatky mohl byt doma max. mesic a pul za coz PPL nestihnu.. To je skoda...