VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By Araneus
[quote="Schindler"]... Nešlo by to s tím nocováním udělat jako ve Varech? Třeba tam je taky tak přísná a spořádaná ochranka jako posledně. :)[/quote]

O tom jsem přemýšlela, můžu se i zeptat, ale předpokládám, že to spíš nepůjde. Ty prostory, které nám nabídnou, jsem ještě neviděla, ale má to být někde kudy normálně chodí pasažéři k letadlům (asi až za takovou tou kontrolou s rentgenem). Vzhledem k tomu, že prostory budeme muset již v 18:00 uvolnit kvůli odletu, který má být okolo 19:00, tak mi přijde i zbytečně komplikované se tam pak zase nějak snažit nacpat zpět. Ani nevím, jestli by to z bezpečnostních důvodů šlo. Než se tam hodinu (nebo asi i víc) někde plácat, to už mi přišlo jednodušší se sbalit, kousek poodjet a dořídit v nějakém komornějším obsazení.
Pokud ale myslíš, že by to za to stálo, tak se samozřejmě můžu zeptat. Zas nechci mít přehnané požadavky. Už teď navyšujeme jak počty návštěvníků, tak počty řídících oproti původně ohlášenému počtu...
By Schindler
Ještě mám tedy návrh na jednu další administrativní činnost. Vždy jsme měli seznam účastníků - to zpracuji po boku rozpisu ATC a rozpisů průvodců. Dále jsme ale měli také seznamy HW vybavení - co kdo přiveze, co může poskytnout navíc a komu něco chybí - zkrátka aby se vědělo, kolik tam toho bude.

Nabídl bych se, udělal bych opravdu primitivní miniweb, kde by byli zanesení všichni účastníci, kteří pak by si tam k sobě zapsali kontakt (kdybychom se potřebovali svolat v průběhu akce), co za HW si přivezou, co za HW by potřebovali sehnat/od někoho půjčit. Dále bych na té stránce pak zveřejnil hromadný rozpis ATC jako vždy, rozpis průvodců, rozpis kdo bude u simulátoru pro veřejnost atp. U sebe by pak každý kromě HW vybavení měl i jeho osobní časový plán ... Pro mě je to jednoduché na správu, než to přepisovat v několika tabulkách a každý se rozklikne a hned svůj plán vidí.
By radarada
Otazka: ocekava se, ze aktivni ATC budou vykonavat i jinou cinnost nez rizeni?
Odpoved: zcela urcite ano - napr. prednasky apod.
Tzn. mozna by to chtelo udelat 1 tabulku, ktera bude obsahovat nejen rozpis ATC, ale zaroven rozpis vsechostatnich cinnosti najednou, tak, aby bylo na 1 miste videt \"vsechno\", jinak se v tom IMHO ztratime.
Myslim, ze to zjednodusi celkove planovani casu kazdeho aktivniho ucastnika (kde aktivni = provadejici vice nez 1 cinnost, ridici vice nez na 1 pozici).

Rada
By Araneus
[quote="Schindler"]Ještě mám tedy návrh na jednu další administrativní činnost. Vždy jsme měli seznam účastníků - to zpracuji po boku rozpisu ATC a rozpisů průvodců. Dále jsme ale měli také seznamy HW vybavení - co kdo přiveze, co může poskytnout navíc a komu něco chybí - zkrátka aby se vědělo, kolik tam toho bude.

Nabídl bych se, udělal bych opravdu primitivní miniweb, kde by byli zanesení všichni účastníci, kteří pak by si tam k sobě zapsali kontakt (kdybychom se potřebovali svolat v průběhu akce), co za HW si přivezou, co za HW by potřebovali sehnat/od někoho půjčit. Dále bych na té stránce pak zveřejnil hromadný rozpis ATC jako vždy, rozpis průvodců, rozpis kdo bude u simulátoru pro veřejnost atp. U sebe by pak každý kromě HW vybavení měl i jeho osobní časový plán ... Pro mě je to jednoduché na správu, než to přepisovat v několika tabulkách a každý se rozklikne a hned svůj plán vidí.[/quote]

Jo, to zní skvěle.
By marenadl3
Jestli by bylo možno, přijel bych až v sobotu dopoledne (8:57 bych měl být v Brně na hl.n.) - v pátek ještě hokej.
Dal jsem vědět direktorovi VACCHUN, říkal, že kdyby bylo místo, možná by dojel autem (jestli do té doby udělá řidičák). :D
Tak uvidíme, každopádně dám vědět. :) Spacák a karimatku bych si určitě byl ochotný zebrat, jenom vědět, kam se poté dopravit. :D
By Araneus
[quote="marenadl3"]Jestli by bylo možno, přijel bych až v sobotu dopoledne (8:57 bych měl být v Brně na hl.n.) - v pátek ještě hokej.
Dal jsem vědět direktorovi VACCHUN, říkal, že kdyby bylo místo, možná by dojel autem (jestli do té doby udělá řidičák). :D
Tak uvidíme, každopádně dám vědět. :) Spacák a karimatku bych si určitě byl ochotný zebrat, jenom vědět, kam se poté dopravit. :D[/quote]

Všechny potřebné informace budou postupně k dispozici.
By Jindřich
[quote="Araneus"]Ty prostory, které nám nabídnou, jsem ještě neviděla, ale má to být někde kudy normálně chodí pasažéři k letadlům (asi až za takovou tou kontrolou s rentgenem). [/quote]
Moment, to by ale znamenalo, že všichni návštěvníci by museli projít rentgenem a bezpečnostní kontrolou?
Jinak klobou dolů a těším se. Pokud možno nezajišťovat šampaňské :)
By Araneus
Nemuseli. Dají nás do Schengenu a v té době co tam budeme tam žádné odlety ani přílety z/do Schengenu nebudou. Bude tam jedna Moskva a jeden Egypt, ale to prý nějak pořeší. Proto to taky končí v 18:00 a ne třeba až ve 22:00 - po sedmé je přílet a odlet do Schengenu.

P.S.: Šampáňo zbylo od Silvestra, čeká tu jen na tebe.
By Araneus
Pánové, já bych vás chtěla poprosit, abyste nešířili zbytečně fámy a nepodložené spekulace a zejména ne tady, v otevřené části fóra.

V okamžiku kdy budu mít další informace, např. jak přesně vypadají prostory, kde se to bude konat, jaké bude uspořádání apod, tak vás budu samozřejmě informovat (předpokládám v pátek).
By Radizz
Já jen doplním pro ty, kteří by se na letiště dostávali jinak než autem, že hromadnou dopravu zajišťuje linka č. 76 s odjezdem z Hlavního nádraží (před Grand Hotelem). Interval linky je zhruba 30 minut.
By Araneus
Dík Radku. Taky pořeším parkování. Ale opět nemám zatím dostatek informací. Abych to sem nedávala po kouskách, tak jak budou ty informace ohledně prostor, příjezdu, noclehu, parkování apod pohromadě, tak je sem hodím (nebo spíš do extra vlákna).
By marenadl3
[quote="Radizz"]Já jen doplním pro ty, kteří by se na letiště dostávali jinak než autem, že hromadnou dopravu zajišťuje linka č. 76 s odjezdem z Hlavního nádraží (před Grand Hotelem). Interval linky je zhruba 30 minut.[/quote]

Kurnik šopa, vidím to bledě, stihnout autobus v 10:00, když R má pravidelný příjezd 9:57. Navíc na 80% pojedu v mašině, čili ještě +- 5 minut ohledně dokumentace vlaku etc. :) No nic, uvidíme, v kolik stihnu bus (každopádně se budu snažit co nejdříve).
By Ico
Pravdepodobne sa dostavim vas pozriet :) So spanim este neviem, potom na mieste ako bude situation.
By Pavel
Aktualizce toho, co je potřeba a s čím sháníme pomoc:

Plátno na promítání - nutně sháníme minimálně jeden kus plátna na promítání, ideálně by se hodily kusy 3. Přepravní kapacitu na trase Praha - Brno (popř. vyzvednutí kdekoliv poblíž) máme téměř neomezenou, takže stačí kdyby nám ho někdo půjčil - tam a zpět již dopravíme. Ideální by bylo i se stojanem. Mrkněte, prosím, jestli nemáte třeba někde v práci možnost půjčit, apod.

PB
[quote="Pavel"]Aktualizce toho, co je potřeba a s čím sháníme pomoc:

Plátno na promítání - nutně sháníme minimálně jeden kus plátna na promítání, ideálně by se hodily kusy 3. Přepravní kapacitu na trase Praha - Brno (popř. vyzvednutí kdekoliv poblíž) máme téměř neomezenou, takže stačí kdyby nám ho někdo půjčil - tam a zpět již dopravíme. Ideální by bylo i se stojanem. Mrkněte, prosím, jestli nemáte třeba někde v práci možnost půjčit, apod.

PB[/quote]

Zejtra se zeptám ve škole učitele, na IVT máme takovýho celkem rozumnýho tak je aspoň nějaká naděje :D
[quote="Jakub Jiřička"][quote="Pavel"]Aktualizce toho, co je potřeba a s čím sháníme pomoc:

PB[/quote]

Zejtra se zeptám ve škole učitele, na IVT máme takovýho celkem rozumnýho tak je aspoň nějaká naděje :D[/quote]

Tak bohužel nic :(
By Radizz
Jindro, já furt čekám, kdy sem přihodíš song Vaší kapely nazvaný Brno, kterýs mi kdysi (někdy ve druhé polovině roku 2011) dal poslechnout. :) Myslím, že to pro účely této akce se pro odlehčení naprosto hodí! :)
By JAV
Poněkud stranou od VATSIM:
Všichni, kdo budou ubytováni v oné novostavbě z bílých cihel, bez ohledu na to, zda budou pít nepitnou vodu z běžných kohoutků, upravenou z kohoutku na dřezové baterii, anebo snad plnoletí tekuté omamné a psychotropní substance - povinně si před akcí prostudujte místopis a chronologii bitvy u Slavkova, ať vychutnáte genius loci!!

Doporučená úvodní literatura:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Genius_loci
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Slavkova
By Pavel
Ahoj, aktualizace:

Pracujeme na propagaci uvnitř i vně vatsimu, vypadá to slibně.

Mezi tím - stále sháníme 2 dobrovolníky na přednášku \"VFR let v okolí Brna\" na pódiu. Tzn jeden na pódiu bude sedět u PC (PC dodáme) a řídit joystickem nějaké malé letadlo, druhý bude komentovat kudy letíme, co je vidět z okna, atd.

PB
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10