VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
Čau vespolek,
povedlo se mi rozběhat přijímač ADS-B původně z USBčkové TV karty, funguje naprosto blbuvzdorně a spolehlivě. Zatím jsem to zkoušel na TV anténu, takže signál nic moc, ale v pondělí k tomu vyrobím nějakou normální anténu, aby to mělo lepší dosah. Nejlepší by ale bylo, kdybychom to mohli mít někde poblíž LKPR a vidět pohyby na zemi. Nebydlí tedy někdo poblíž, ideálně třeba v přímé viditelnosti apronu, kdo by chtěl na balkóně mít cca 20cm anténku, koaxiální kabel domů, a někde za oknem nonstop běžící PC (požadavky cca Windows + přípojení k internetu + 1 USB port)? Jeslti to půjde přeposílat na flightradar ještě dořeším, ale zatím to umí běžet jako webový server, takže by se čumilové mohli připojovat na veřejné IPčko počítače kde by to běželo... Teď to mám na Strahově, ale stále je to na pozemní letadla asi docela daleko (na apron north to mám přímou vzdáleností 9,5 km, a hlavně jsou tam budovy). USB bazmek prodám cca za 4 stovky (přesnou cenu podle toho, na kolik desetikorun mě vyjde anténa).

Obrázek
(náhled na TV anténu umístěnou uvnitř místnosti za oknem)

PB

P. S. Kdo mě to tu kdysi nazýval Járou Cimrmanem českého letectví?
[quote="Pavel"]Stále hledám člověka bydlícího poblíž LKPR, který si nechá domů umístit ADS-B a bude přenášet na flightradar...

PB[/quote]

Pokud to vyjde, a vezmou mě, tak budu příští čtyři roky bydlet na intru pod SOŠCL Ruzyně, ale nejsem si jistý, kde přesně je.
To je na Dejvické. Což je pro potřeby tohoto rázu asi daleko. Navíc si nejsem jist, jestli na intru budeš mít připojení k netu 24/7 a jak moc by byl na pokoji fajn nonstop hučící komp.

OK
Dobrý den i když nebydlím u Prahy tak mám takovou otázku jak jste to udělal stím radarem ADS-B. Koukal jsem po netu a narazil jsem na toto:http://www.hamradioscience.com/10-ads-b ... 32u-r820t/ . Jde to použít také jako radar na letadla?? Napište mi prosím na email:jacob-8@centrum.cz a jak to mám vše udělat moc prosím jsem úplný blázen do těchto strojů a chtěl bych vědět jejich polohu. A je to přes internet?? Předem dík
Nevykejme si :)

Jaký radar? Pokud to sportovní letadlo má odpovídač S (základní), tak ho můžeme chytat tak leda přes multiaretaci, což umí flightradar24, ale jen od nějaké výšky nahoru - takže šance na chycení je velmi malá. A pokud nemá Skový odpovídač, tak se s jeho zobrazením můžeme rozloučit, protože Cčkový odpovídač nějak rozumně přijímat v domácích podmínkách asi nepůjde, nehledě na to, že většina malých a sportovních letadel létajících v neřízeném prostoru bud odpovídač nemá, nebo ho nezapíná.

PB
No, na letadla přímo ne, ale na podkladové google mapy jo v tom nastavení jak jsem to zkoušel já ano. Určitě najdeš na netu několi aplikací běžících offline, které internet nepotřebují a mají nějakou jednoduchou mapu v sobě.

PB