VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By jari.r
Někde jsem zde četl o použití AS + REX (jen na textury) ale bohužel už to nemůžu najít.

Stačí REX jen nainstalovat, musí se tam něco nastavovat aby se to nekopalo s AS? Můžete mi někdo poradit?
Děkuju Jarda.
By jari.r
[quote="Dr1v3R"]Neinstaluj od Active Sky Grafiku :)[/quote]

Používám ActiveSky 6 a tam se to instaluje společně.
By Marty
[quote="jari.r"]Někde jsem zde četl o použití AS + REX (jen na textury) ale bohužel už to nemůžu najít.

Stačí REX jen nainstalovat, musí se tam něco nastavovat aby se to nekopalo s AS? Můžete mi někdo poradit?
Děkuju Jarda.[/quote]

Ahoj
Já mám AS X bez grafiky. Z REX mám ale nainstalovanou grafiku do FS. Připojuji jen AS a ten se soubory z REX bez problémů pracuje. Žádné zvláštní nastavení to nevyžaduje, jen si vybereš z REXu grafiku odpovídající dané lokalitě a nainstaluješ do FS. Pak už jen normální nastavení AS a je to.
By Deivoos
Zdrávíčko ve spolek,
Začal jsem užívat REX,ale bohužel jsem začal pozorovat, že mi letadlo (PMDG 737NGX) při stoupání a udržování hladiny nechce vůbec zrychlovat (spíše naopak, a to i za tailwindu). Zatím jsem s REXem letěl jen dva lety, ale dělalo to u obouch. Mohlo by to být nastavením REXu, nebo mám hledat příčinu někde jinde ?
By Deivoos
Tak jsem si dal jeden \"rychlolet\" LKTB-LKPR. FL220 teplota +7°. Rychlost šla normálně nahoru, večer si dám ještě jeden \"fullflight\" a když to zase nepůjde dám vědět :)
By Pavel
Jenže ten screenshot rozhodně není z NGXka a tedy že s defaultem šla rychlost nahoru nic neznamená. Navíc jsem psal OAT, popř. SAT, nikoliv TAT (rozdíly si najdeš sám).

PB
By Deivoos
ne ten screen není z NGX... LKTB-LKPR jsem letěl s PMDG nicméně se mi teď nechtěl zapínat FSX a na googlu žádnej screen nebyl tak jsem použil toto
By Schindler
TAT nalezneš v levém rohu na druhém screenu, to je to, co sis myslel, že je OAT. Ale OAT nalezneš v FMC na stránce N1 LIMIT.
By Deivoos
Díky, nicméně OAT na stránce N1 limits v FMC je aktuální, a OAT na stránce perf init je v zadané FL ?
By Speedy985
já měl podobný problém s TAT u Level D 767. Když jsem začal lítat s FSInn a používal v něm Vatsim weather, tak teplota TAT byla např. ve FL350 +44°C!!! Což fyzikálně není možné.
Takhle: pokud budeš do FL240, tak nic nepoznáš, motory budou normálně táhnout jako by nic. Musíš vystoupat nad FL240 a pokud TAT bude stoupat místo aby klesala, tak stoupání bude zpomalovat a někde nad FL320 budeš rád, když udrží 250 Kt IAS. Řešení bylo zakázat ve FSInn Vatsim weather a pořídit si úplně jednoduchou utilitku: FSrealWX lite. Tahle věcička umí taky Vatsim počasí a updaty jsou rychlé, takže počasí vždycky odpovídá Vatsimu, což se prý u Active Sky říci nedá.
Tímhle příspěvkem jsem chtěl říct to, že hafo lidí s tímhle létá, takže řešení určitě někde najdeš jako já ohledně FSInn a LevelD 767. Na nějakých fórech se řešilo právě i to Active Sky a PMDG. Stačí googlit ta správná slova.
By Lapak
[quote="Deivoos"]Díky, nicméně OAT na stránce N1 limits v FMC je aktuální, a OAT na stránce perf init je v zadané FL ?[/quote]

Přesně tak, na PERF INIT ti to po zadání cruise FL ukáže OAT podle ISA (standardní atmosféra - něco jako průměrná hodnota). Ty by jsi právě měl tuto hodnotu upravit na skutečnou OAT v dané hladině podle weather briefingu. Tím dostaneš daleko přesnější výpočty vertikálního profilu, paliva atd. To samozřejmě nijak neřeší tento problém, jen pro doplnění...
By OK976
Přesně tenhle problém s obrovskou teplotou jsem měl i Airbusu X... Pomohlo startovat Active Sky až po startu FSXka...
By Deivoos
Tak jsem při dnešním letu LZKZ-LKPR ty teploty sledoval. Při zadávání informací do FMC před startem mi to ukazovalo +20 OAT, přesně tak jak hlásil ATC. Při stoupání do FL260 šla ale teplota TAT razantně nahoru a ustálila se na +43°C.
Obrázek
Zkusím kouknout na ten FSReal WX, Popřípadě reinstaluju REX, nebo se vrátim k AS2012
By Datum13
Ja bych jenom dodal ze VATSIM databaze i počasí moc nefunguje posledni 3 dny;)
Vroute a ani REX neukáže správně takže ted letam s Active sky2012, Topcat take nechce nacist počasí z vatsimu ale jenom NOAH nebo IVAO:(
By Deivoos
Tak nainstalováním FSRealWX se bohužel nic nezměnilo. Navíc mi počasí neustále přeskakuje... chvíli mám mraky a normální TAT potom to přeskočí a mraky zmizej TAT vyskočí. Takto se to neustále střídá. Když se to nachvíli zastaví tak mám TAT nehorázně vysokou a letadlo opět nezrychluje. Update počasí mám nastavený na 15 min. Neví někdo kde je chyba ?