VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By Pavel
Jinak bacha, FSInn a počasí v FSX také není zrovna nejlepší, pokud lítáš nějaký pokročilý addon (jako třeba NGX), který řeší teplotu ve výšce, tak ti to s FSInnem moc lítat nebude, neboť ten nastavuje špatně teplotu ve větších výškách. Proto je lepší mít ActiveSky, nebo nějakou free alternativu (kdysi sem někdo dával link)...

PB
By Pavel
No, v nastavení FSInnu bylo pokud vim to, že se FSInn nebude hrabat do počasí, a díky tomu to fungovalo - to se každopádně zapnout musí, aby se FSInn nehádal s tím ActiveSky :-) Jenže nechat počasí jen na defaultní FSkovém Real World Weather, nevím nevím...

PB
By ASG29
Nebere FSInn něco přes JAVU? Musel jsem narychlo odinstalovat v.7 a dát starší v.6 a nějak mi zlobilo spojení. TWR ještě v pohodě, ale nemohl jsem se dovolat na LKAA_CTR a když už jsem se spojil, tak jsem rozuměl vždy jen kousek instrukce a pak se to ztratilo do šumu.
A ještě jestli to dělám dobře: otevřu chat, kliknu KOMU chci psát (ALL, UNICOM, COMM1, COMM2), napíšu a Send...?
By BrandonSk
Ahoj,

vypadava do sumu alebo vypadne a nie je pocut?
Pokial to vypadne ako keby ta vyhodilo z kanalu, tak skus toto:

Diagnostika: voice vypadne vzdy po niekolkych sekundach (mozes otestovat na ATIS). Ak ano, skus zaklucovat (ako ked chces rozpravat) a uvolnit tlacitko -> mal by si znovu pocut par sekund a znovu to vypadne.

Riesenie:
(neviem co to sposobuje, ale da sa toto spravanie odstranit nasledovne)
1) Prepni sa na FSInn Control Panel do \"Advanced\" modu.
2) Klikni VVL -> zobrazi sa ti lista pre voice
3) V pravej casti je rozbalovaci zoznam (asi v nom nic mat nebudes), ale da sa tam aj vpisovat. Vloz tam adresu niektoreho z voice serverov (zobrazi ti ich napr. ServInfo). Napr: voice1.vacc-sag.org alebo rw.liveatc.net alebo voice.nyartcc.org ... (v servinfo si ich mozes aj Pingovat a zistit, ktory ma pre teba najlepsiu odozvu).
4) Ked napises adresu, stlac Enter.
5) Prelad radio a malo by vsetko fungovat ok.

Brano.
By ASG29
Takhle: tím \"ztrácelo se to v šum\" nemyslím že to v sluchátkách začalo šumět, ale že se zhoršil poslech z 5 na slyšitelné, ale nesrozumitelné (jako když chrastí rádio) s tím, že jsem měl dojem, že tam je několikanásobná ozvěna a ještě že se prolínaly dvě frekvence do sebe (slyšel jsem několik různých hlasů najednou). No, líp to vysvětlit neumím ;) Ale Ruzyně TWR byla v pohodě...
Jelikož jsem byl už po vzletu s pacientkou, zkusil jsem napsat text, ale nedostal jsem žádnou odpověď. Proto se taky ptám, jestli jsem s chatem postupoval správně. Když nebyly instrukce ani po chatu, tak jsem se plazil v necelých 2000ft. a ohlásil jsem se na věž před vstupem do CTR u Brandýsa. Považoval jsem to za menší zlo (ten můj postup), neb jsem letěl primární let. A nechtěl jsem mít failed report mise.
Ale celkově mne dnes zlobilo vše. Jenom těch pokusů spustit FSX korektně... Nějak zlobila grafika, pak nekomunikovaly podpůrné utilitky.
By ASG29
Tak myslím, že jsem identifikoval zdroj mých problémů... FSInn. Jednak komunikace - vypadávající, z toho, co mi řekne ATC slyším polovinu. Potom velice citelný fps drop, minule jsem byl rád, že jsem přišel na to, jak nastavit autopilota na GPS/NAV. Na ruku se s tím už letět nedalo. Taky mi blbne po přepínání pohledů/oken grafika, rozpadne se na černou tam, kde je obloha a na zelenou, kde je země. A posledním problémem je, že mi většinou FSInn nejde spustit. Přes lištu v FSX/Add-on/Inn Control Panel a fska zatuhne.
Jak je na tom SB4 + FSX+Win7?
By roadmonster
[quote="ASG29"]Jak je na tom SB4 + FSX+Win7?[/quote]

Podobné (a jiné) problémy, jaké popisuješ u FSInn s touhle konfigurací, mě definitivně zahnaly k SB. Ten funguje cca takto:
Verze v okně FS shazuje sim, dokončíš tak 2 ze 4 letů, nepoužitelné.
Standalone verze funguje téměř bezproblémově. Pozoruju jedinej, ale nepříjemnej bug - někdy ne moc často (a vůbec se mi nepodařilo vystopovat kdy a proč) vypadne voice. Při prvním zaklíčování zase naskočí, můžeš rovnou mluvit. Nepříjemný je to proto, že nemáš podle čeho zjistit, že Ti to právě vypadlo - v okně SB hlásí, že jsi na freq voice+text. Takže nejenom že občas nereaguješ na pokyny ATC, ale navíc chceš-li sám mluvit, můžeš nechtěně někomu skočit do relace (kterou jsi neslyšel). Jedinou obranou je periodický zaklíčování, který zase prudí ostatní na freq. FPS drop minimální, je poznat až od 10ti letadel na dohled a mnoha ATC v okolí.
By Pavel
Hele to je stejně nějaký divný... (nejen) mě na Win7 64bit + FSX funguje velmi stabilně jak FSInn tak SB, bez dopadu na výkon.

PB
By roadmonster
To vím, například Oupa taky běhá FSInn na FSX, pokud vím. Ještě se mi nepodařilo zjistit, co je u mě jinak. A na kompletní reinstall jsem zatím nenašel odvahu (192 scenerek a 30+ addonů by byla práce na měsíc).
By ASG29
Tak jsem FSInn odinstaloval, co jsem kde našel a mělo souvislost s FSInnem jsem smazal, v registrech jsem po odinstalaci nenašel žádnou zmínku o FSFDT nebo FSInn. Znovu jsem provedl instalaci, registroval .ocx, nastavil. Spustím FSX, levý ALT, kliknu na Control Panel a.... Zamrzne komplet celý počítač. Pomůže jen reset.
Nemá být třeba zapsán v Simconnect.xml? Já už jinak nevím...
By ASG29
Ještě: když hodím FSX do lišty, tak Control panel normálně spustím. Jak ho ale dostat \"před FSX\" (když totiž fsku z lišty obnovím, tak Control panel je pod ní, není vidět)?
By Pavel
A to ho před FSku ani nedostaneš pomocí alt+tab, nebo ti hned po kliknutí do okna FSky mizí?

PB
By ASG29
Koukám, že pletu názvy modulů...
FSFDT Control Panel se spouští automaticky s FSX. Pod Control panel jsem měl na mysli FSInn UI (který se po spuštění hlásí jako FSInn CP). To je panel, co by se měl spustit z lišty FSky.

Ani alt+tab nefunguje, neb to shodí fsku do lišty...
By Pavel
A jsi si jist, že je na pozadí pod FSkou? Protože pokud jí minimalizuješ a nevidíš ho na ploše, tak tam...není. Nemáš/neměl jsi někdy dříve/ víc monitorů? FSInn si pamatuje kde byl naposledy ukončen, a tak s tímhle několik lidí mělo problém. Tak jako tak, zkus v FSce v Modules -> Copilot (nebojaxetojmenuje) jít do Options a tam máš možnost resetovat polohu jednotlivých oken FS Copilot systému... Tak třeba by to mohlo řešit tvůj problém.

PB
By ASG29
To ne, když minimalizuju fsku, tak FSInn CP je normálně vidět, běží a i se připojí k VATSIMU. Když obnovím fsku, zůstane \"pod ní\", prostě ten panel nevidím.
Víc monitorů jsem neměl. Pořád přemýšlím, co je kde za zhovadilost, když ze Startu funguje, ale z fsky ne.
Asi budu muset ze zoufalství zkusit SB4.

EDIT: Musí být nainstalováno přímo v FSce? Protože mám instalaci v Program Files... V FSX/Modules mám jen FSCopilot.dll
By Pavel
Já tohle řešil ve školním BE58 kde mám Squawkbox umístěn na druhém monitoru na kterém běží undocknuté okno FSky s EICASem a právě po kliknutí na EICAS se mi Squawkbox schoval dolů, a vyřešil jsem to pomocí utility \"always on top\", kterou nechávám spouštět po startu windows a funguje tak, že když v jakémkoliv okně ve windows použíješ klávesovou zkratku CTRL + mezerník, tak to okno uzamkne \"always on top\", aby se ti automaticky nepřesouvalo na pozadí, třeba při aktivaci FSky. Tak to zkus. Problém je, že FSInn je tam viděn jako mnoho oken, takže musíš tu zkratku použít na všechna okna po jejich prvním otevření po každém restartu FSky (ATC, weather, chat,...).

PB
By Speedy985
Ahoj všem,

když už jsem konečně rozchodil FSX v rozlišení a FPS, které je pro mě optimální, tak je tu zas další problém. Nainstaloval jsem FSInn a Objevili se tyto dva problémy (viz. příloha). První nastane, když pustím FSX a spustí se Control Panel, který se ale tím pádem nespustí. Když chci pustit CP samostatně, tak vyletí úplně stejná hláška.

A druhý problém je, když kliknu na okénko Chat ve FSInn, tak vyletí druhá hláška.

Snažil jsem vygooglit si řešení sám, ale přijde mi, že pořád asi dělám něco špatně, ale myslím, že oba problémy asi souvisí Registrem Windows nebo Firewallem.

Mám Win7 64bit.

Nemá někdo s podobným problémem zkušenost?
By Schindler
[quote="Speedy985"]Ahoj všem,

když už jsem konečně rozchodil FSX v rozlišení a FPS, které je pro mě optimální, tak je tu zas další problém. Nainstaloval jsem FSInn a Objevili se tyto dva problémy (viz. příloha). První nastane, když pustím FSX a spustí se Control Panel, který se ale tím pádem nespustí. Když chci pustit CP samostatně, tak vyletí úplně stejná hláška.

A druhý problém je, když kliknu na okénko Chat ve FSInn, tak vyletí druhá hláška.

Snažil jsem vygooglit si řešení sám, ale přijde mi, že pořád asi dělám něco špatně, ale myslím, že oba problémy asi souvisí Registrem Windows nebo Firewallem.

Mám Win7 64bit.

Nemá někdo s podobným problémem zkušenost?[/quote]

Nejprve pošlu odkaz, na kterém je popsaná instalace na Win7: http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?t=20466 a tím by se ti měl vyřešit problém s chatem (a ostatními nefunkčními záložkami).

Co se týče FSFDT CP, tak na to se podívám, až budu mít čas (večer).
By Speedy985
[quote="Schindler"][quote="Speedy985"]Ahoj všem,

Mám Win7 64bit.

Nemá někdo s podobným problémem zkušenost?[/quote]

Nejprve pošlu odkaz, na kterém je popsaná instalace na Win7: http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?t=20466 a tím by se ti měl vyřešit problém s chatem (a ostatními nefunkčními záložkami).

Co se týče FSFDT CP, tak na to se podívám, až budu mít čas (večer).[/quote]

Díky. Myslíš, že to řešení bude fungovat, i když jen odinstaluju FSInn, odeberu hodnotu z registru a budu při reinstalaci postupovat podle toho návodu?
By torpy68
Nevedel by mi niekto povedať či a kam FSinn uklada databázu lietadiel kde sú konkretne livery priradene ku konkretnym typom lietadiel.Nepouzivam Oupovo udelatko ale si to zatial priradujem rucne.Tak ci niekde nie je nejaky txt subor s tymito datamy?
By Lapak
[quote="torpy68"]Nevedel by mi niekto povedať či a kam FSinn uklada databázu lietadiel kde sú konkretne livery priradene ku konkretnym typom lietadiel.Nepouzivam Oupovo udelatko ale si to zatial priradujem rucne.Tak ci niekde nie je nejaky txt subor s tymito datamy?[/quote]

V registrech, něco okolo: Machine/Software/FSFDT/FSCopilot/1.0/AcftDB/FS2006/ICAOPref, pokud máš 64bit. systém, tak větev FSFDT bude ještě v Wow6432Node
By Deivoos
Dneska jsem se setkal s jedním problémem, se kterým jsem se nikdy před tím nesetkal. Při letu EGKK-LKPR (BAe 146 od QW) se mi po příhlášení na VACC začala FSX nehorázně sekat. Po odhlášení to zase jelo normálně. Kde může být problém ? V letadle nebo v FSInnu ?