VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By Schindler
[h]Praha/Ruzyne (LKPR) - Closing of RWY 06/24[/h]

Validity from: 15 MAY 13 0600 UTC
Validity to: 30 SEP 13 1600 UTC

1. Phase: 15 MAY 13 0600 UTC – 8 AUG 13 0300 UTC
  • RWY 06/24 closed.
  • RWY 12/30 length reduced to 2950 m.
  • TWY Z closed in section between RWY 06/24 and deicing stand DA1 on TWY Z
  • TWY A closed in section between RWY 06/24 and TWY A1
  • TWY B closed in section between RWY 06/24 and TWY D
  • TWY C closed
  • TWY L closed in section between RWY 06/24 and TWY D
  • TWY D closed in section between RWY 06/24 and RWY 12/30
  • TWY E closed
  • TWY F closed in section between RWY 06/24 and RWY 12/30
  • Validity of charts LKPR AD 2-37-21 ILS RWY 12, LKPR AD 2-37-23 RNAV (GNSS) RWY 12 a LKPR AD 2-37-25 VOR RWY 12 is suspended!
Download and use changed approach charts for RWY12 and changed ground charts

Update LKPR scenery using Updater.exe!

2. Phase: 8 AUG 13 0300 UTC – 30 SEP 13 1600 UTC
  • RWY 06/24 closed in segment between THR RWY 24 and TWY L and in segment between TWY D and THR RWY 06.
  • RWY 12/30 available in full length.
  • TWY Z closed in section between RWY 06/24 and deicing stand DA1 on TWY Z
  • TWY A closed in section between RWY 06/24 and TWY A1
  • TWY B closed in section between RWY 06/24 and TWY D
  • TWY C closed
  • TWY E closed
  • TWY F closed in section between RWY 06/24 and intersection with TWY D
Download and use changed ground charts

Update LKPR scenery using Updater.exe!
By Stanislav Pour
rwy 12 in use dneska.... a nestačním stražit uši na liveATC:
\"...localizer zulu 12 approach?\" Oni budou asi i nový mapy...., musím odpoledne naštudovat.
By Pavel
Ahoj,
Cokoliv_ZULU approach jsou nově publikovaná přiblížení pro dráhu 12 ke kterým vyšly v reálu dočasné mapy a zohledňují posunutí prahu dráhy 12 po dobu stavby. Zatím na VATSIMu nemáme zavedené, jakmile se tak stane, budeme informovat zde na fóru a vydáme dodatečný balíček map. Zatím tedy létáme normálně ILS 12.

PB
By Schindler
Byly doplněny mapy pro přiblížení na RWY 12, které jsou označeny dodatkem Z a jsou v uživání při první fázi uzavírky RWY 06/24, všechny běžné mapy pro přiblížení na RWY12 jsou v této fázi oprav neplatné z důvodu posunutí prahu dráhy!

Večer můžete ozkoušet :)
By Stanislav Pour
[quote="Jindra"][quote="Deivoos"]budou nějaké upravené scenerky ?[/quote]
Stačí si pustit updater.[/quote]

asi dělám něco špatně - mám scenérku stále stejnou. Jindro ten update 1.1.b se kopíruje do adresáře se scenerkou LKPR ne?
By Stanislav Pour
díky, už to fachá. Teď je jen problém, že jsem popil lahev vína a nejsem si již, že jsem dnes schopen letu. Bez pomoci jsem nerozchodil ani tu scenérku :)
By pavelkoudy
Ahoj všichni, mám jeden problém a nevěřím, že se týká jenom mě, updater používám, resp bagry na 06/24 vidím takže mám aktuální scenerku. Při přiblížení na dráhu 12 přes LOC Z neodpovídají vzdálenosti DME PA. Měli by být o 0,9 NM kratší než DME OKL které je podle mého soudu dobře, zaletět se to na něj dá krásně. Přikládám pár fotek kde se koukněte jak to má být a jak to je když letím. Díky za rychlou opravu
By Schindler
První fáze oprav byla oproti původnímu termínu posunuta, jak napovídaly NOTAMy, ale dnešním dnem nastupuje druhá fáze oprav, což oproti první fázi znamená funkčnost zařízení ILS při RWY12/30, ukončení platnosti map se suffixem Z, použitelnost RWY12/30 v celé délce s možným vstupem přes RWY06/24.
By Schindler
[quote="radarada"]A mame upravene zacervenani odpovidajicich pojizdecek do .sct?

Rada[/quote]

Omlouvám se, prohlédl jsem si to v rychlosti na mobilu a zapomněl jsem ti odpovědět. Ne, nemáme, je tam pouze ta první fáze a vzhledem k tomu, že se v jeho práci (bez popisků) nevyznám, tak to může udělat jedině on, ale ten zase přijede až na začátek září.
By Schindler
Zítra 30. září 2013 od 18:00LOC bude RWY06/24 opět otevřena a bude potřeba provést aktualizaci scenerky pomocí updateru (je možné aktualizovat již dnes). A určitě se to neobejde bez večerního obsazení :)