VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By kopcimek
Potvrzuju, že chodí bez problémů na 64bit W7 OS.

Zkusil bych projít všechny a SB instalátor spustit jako správce..I když tady si to nerozumí s FS...předpokládám, že máš legální kopii.
By Petr Neudorfský
[quote="kopcimek"]Potvrzuju, že chodí bez problémů na 64bit W7 OS.

Zkusil bych projít všechny a SB instalátor spustit jako správce..I když tady si to nerozumí s FS...předpokládám, že máš legální kopii.[/quote]

FSka legélní neni, už to mam 6 let a problém jsem nikdy neměl, na 32 bitech to jde normálně .
By Schindler
Mně se SB4 nikdy nepovedlo nainstalovat, a to na dvou počítačích a několika Windowsech. Pořád mi tam hlásila chyba \"Trying to modify Flight simulator X configuration file\" nebo něco podobnýho a na dalších počítačích to zase šlo. Nikdo na tutu chybu nepřišel ani na světových fórech ani mi doma ne. DOufej, že to nebude něco podobnýho. A složka instalacenehrála roli, spuštění jako administrátor taky ne a další taky ne :(
By dash
Zdravím všechny,
možná už někteří slyšeli TVS190, který se marně snaží vyřešit několik problémů ohledně komunikace. Bohužel sem mi to ne zcela povedlo a tak se obracím na vás.

SB jsem nainstaloval a nastavil přesně podle pokynů zde na Wiki, ale když zapnu FSX a SB a chci si poslechnout ATIS (které je online), do sluchátek mi najednou začne hrát defaultní ATIS a reproduktory notebooku pro změnu přehrávají vatsimovské ATIS. Jakmile přeladim rádio, zvuky přehrává už jen notebook. Aby začaly hrát opět sluchátka, zmáčknu dvakrát \"Q\" a notebook zase ztichne a pracují sluchátka. K tomu všemu mi ještě vyběhne zelená lišta s defaultním textovým ATIS.
Nic z toho se ale neděje, když naladím normální stanoviště atc - to slyším bez problému ve sluchátkách a komunikovat mi také jde.

Nevíte někdo, jak to vyřešit?
Díky za odpovědi, kdyžtak...
By dan542
Negative, u FSX (narozdíl od FS9) není specifikace multiplayer session veřejná, takže se to řeší tak, že se přes SimConnect přidávají AI letadla, zakáže se jim samovolně pohybovat a pohybuje se s nimi přes SimConnect. Žádnou multiplayer session pro FSX ani SB ani FSInn nevytváří!
By Pavel
V nastavení FSX vypnout defaultní ATC (hlasitost, používání vůbec,...)? Nejsem si jist, hádám, SBčko v Xku nepoužívám...

PB
By dash
Aha, jestli tomu dobře rozumím, na fsx je lepší FSInn, jo? A ještě jedna věc, sem tady nováček, co je teda SimConnect?
Já mam v nastavení fsx ohledně atc jen tyhle volby: 1) Show message log in ATC menu
2) Auto open ATC window
By dan542
[quote="dash"]... co je teda SimConnect? ...[/quote]
To vůbec vědět nepotřebuješ, je to takový interface pro programátory :) Hlavní je, že se k žádné multiplayer session nepřipojuješ, ale že spustíš normálně FREE FLIGHT.

Ještě k defaultnímu ATC, já to někde v nastavení zvůků FSky ztišil, takže to není slyšet, ale ten zelený proužek tam bohužel pořád je.
By Čondra
[quote="dan542"]ten zelený proužek tam bohužel pořád je.[/quote]

I ten se dá někde vypnout.

OK
By Pavel
Jinak ad FSInn vs. SB: no, FSInn mi ve FSX běhá líp a umí toho víc, ale pro začátečníka je složitější na obsluhu (strašně moc funkcí)... A má problém (bug s teplotou vzduchu ve výšce) s počasím, takže je potřeba k němu provozovat ještě nějakou utilitku na počasí, typicky třeba ActiveSky 2012... Na druhou stranu, k SBčku sice počasí nutně nemusíš mít žádné externí, ale časem příjdeš na to, že ho stejně potřebuješ, protože SB zase neumí srážky, pořádně zhořešnou viditelnost, atd - takže to počasí sice není zabugované, ale je takové stále stejné :)

PB
By dan542
Seš si jistej, že SB4 + FSX umí počasí? http://squawkbox.ca/forum/viewtopic.php?p=22450: [quote="Norman"]
The messages you see refer to it injecting weather into FS9 and earlier via FSUIPC.

SB4 when used with FSX has no weather.
[/quote]

Active Sky 2012 můžu doporučit, ale jestli za počasí nechceš platit, tak je tu ještě FSrealWX lite, než jsem si koupil AS2012, tak jsem to používal.
By jari.r
[quote="Čondra87"][quote="dan542"]ten zelený proužek tam bohužel pořád je.[/quote]

I ten se dá někde vypnout.

OK[/quote]

Tuším že ve FSUIPC
By marenadl3
Dobrý den, mám taky problém.
Nasintaloval jsem si SquawkBox 4 na FS2004/9, připojil jsem se, řídící, všechno vidím, kromě trafficu. Traffic mám všechen defaultní vypnutý, nevidím ten \"VATSIMácký\" traffic. Ostatní mě vidí, problém je v tom, že já je ne.
Neví někdo, co s tím? Díky.