VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Obrázek

Vážení piloti,

dovolte, abych Vás pozval na první prosincový event společnosti Travel Service Virtual, který byl pojmenován \"Winter season is coming\". Tímto eventem otevřeme naší zimní sezonu. Budeme rádi, když se zúčastní piloti všech možných i nemožných aerolinií. Když už bude zařízeno ATC, byla by asi škoda toho nevyužít.

Kdy: 1.12.2012 1900UTC
Trasa: LKPR - LOWI - LKPR

Informace o letištích

LKPR
Scenerie (freeware) a mapy ke stažení ZDE (VACC-CZ)

LOWI
Scenerie (payware) ke koupi ZDE (SIMMARKET)
Mapy ke stažení ZDE (VACC-AUSTRIA)

Těsně před konáním dodám METARy

Předem se těším na účastníky

OK
Koukal jsem se na web TVS a vidím tě jako EC. Jsi tam nově v téhle pozici, ne?

Za tohle máš jasně gratulaci. Jestli eventy TVS budou konečně přibývat, tak jedině dobře, po pádu vzestup. :) Držím palce, ať se konečně TVS zvýrazní a bude někdo proti naší flotile ČSA :p
[quote="Schindler"]Koukal jsem se na web TVS a vidím tě jako EC. Jsi tam nově v téhle pozici, ne?

Za tohle máš jasně gratulaci. Jestli eventy TVS budou konečně přibývat, tak jedině dobře, po pádu vzestup. :) Držím palce, ať se konečně TVS zvýrazní a bude někdo proti naší flotile ČSA :p[/quote]

Ahoj, ano. V téhle pozici jsem nově. Jsem "jakoby" koordinátor s VATSIMem. David Janoušek na to teď nemá moc čas, tak ho na čas zastupuju.

Ještě upozorňuju, že letět může fakt každý. Teda mimo těch, co budou za radarem :)

OK
Nebude nic lepšího, než se po 400-gramovém steaku z kravičky proletět do Innsbrucku :) Možná změním bulíka za nové B200, co mi stojí v hangáru, přiberu do kokpitu dalšího pilota, kterého budu komandovat a určitě dorazíme. Nebude doufám vadit, kdybychom v Rakousku přešli na VFR, udělali pár kliček mezi Alpami a sešli se na letišti?
[quote="Schindler"]Nebude nic lepšího, než se po 400-gramovém steaku z kravičky proletět do Innsbrucku :) Možná změním bulíka za nové B200, co mi stojí v hangáru, přiberu do kokpitu dalšího pilota, kterého budu komandovat a určitě dorazíme. Nebude doufám vadit, kdybychom v Rakousku přešli na VFR, udělali pár kliček mezi Alpami a sešli se na letišti?[/quote]
Zkusím najít manuály (real) na toho Kinga, třeba by potom byla s ním větší zábava... Jestli je ještě mám na HDD.
[quote="Čondra87"]Už pomalu frčíme nazpátek. Jen, co nás ten pán, kterého jsme tolik zaměstnali pustí zpět do vzuchu :)

OK[/quote]

Dost ukecanej chlapík. Možná kdyby to bylo s no stress, a lepší artikulace, tak by mu bylo líp rozumět.

Pěknou akcičku si vymyslel! Jen tak dál. :) Ale nakonec v LOWI nocuju. Nejdřív jsem to nestíhal do Prahy, pak do Innsburcku taky ne a ještě nad tim spím, čtyři hodiny spánku mi nějak nestačili, tak ať to tam ještě někde neštrejchnu o kopce :D

EDIT: Ještě obrázek s menší převahou českých pilotů v LOVV FIRu :)
Málo nás zrovna nebylo na to, jak malé to je letiště, approach se musel kapke zapotit. Při mojem příletu tam jenom lítaly fráze typu \"expect late landing clearence\", \"cleared for immediate take off\" apod. :) . Po přistání byl pomalu problém i zaparkovat, ale kolegové z Rakouska to zvládli pěkně :).

[img=TVS winter season]http://img4.imageshack.us/img4/4052/low ... tersea.png[/img]
Děkuji všem, kteří letěli, nebo řídili za účast. Myslím, že to bylo docela povedené. Řídící v Innsbrucku byl taky v pohodě, mluvil pěkně. Akorát pak byl na mrtvici.. Pokaždé, nebo skoro pokaždé, když dával nějakou instrukci, se ozvalo \"say again\". To pak zdržuje a vzniká nervozita.

Díky fakt všem, těším se na příště.

OK
Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným pilotům a řídícím(Jak českým,tak rakouským).Byla to moc povedená akce.V rádiu byla cítit tak napjatá atmosféra,když to tam LOWI_APP začal sázet na LOC/DME EAST APP rwy 26.Ale nakonec všichni předvedli perfektní výkon :-)

Ještě jednou díky a budu se těšit na další akci :-)