Vážení piloti a příznivci létání,
někteří z vás již svou účast na akci potvrdili při komunikaci se mnou mailem, ale vás ostatní bych rád
oficiálně pozval tímto příspěvkem. Pokud máte jen trochu zájem potkat se s dalšími lidmi se stejným koníčkem, popovídat si o letadlech, pořádně se proletět a ještě přispět k propagaci českého vatsimu,
udělejte si na 16. 2. 2013 volno a přijďte do Vratislavic!
Od účastníků potřebuji, aby mi e-mailem potvrdili svou účast (popřípadě uvedli % pravděpodobnosti, že dorazí) a uvedli další podrobnosti. Samozřejmě chápu, že někdo teď může slíbit na 100% že přijede, ale například pro nemoc nedorazí, za to nikomu hlavu neutrhneme. Neberte to ale na lehkou váhu a trochu se zamyslete, jestli opravdu budete mít šanci přijet – potřebujeme vědět alespoň přibližný počet účinkujících již teď na podzim.
Pokud přijedete, tak mi tedy e-mailem napište:
• že přijedete
• počet počítačů, které si s sebou přivezete + dostupné výstupy na grafické kartě (VGA, DVI, HDMI). Rozlište, jestli se jedná o PC pro běh simulátoru, nebo o slabší podpůrný PC (třeba na mapy). Dále uveďte, jestli se jedná o notebook, nebo stolní PC (desktop).
• počet monitorů, které si s sebou přivezete, úhlopříčku v palcích, poměr stran (4:3 nebo 16:9) a dostupné vstupy (VGA, DVI, HDMI)
• jestli si přivezete samostatné reproduktory (ani je nemusíte mít kam připojit, budu mít dostatek externích USB zvukových karet k zapůjčení), protože je snaha aby co nejvíce pilotů mělo zvuk od ATC puštěn do headsetu (tedy předpokládám, že si každý přiveze svůj funkční headset) a zvuk z FSky puštěn do repráků (s nastavením vám kdyžtak na místě pomohu, používám tuto konfiguraci běžně)
• jaký simulátorový hardware si přivezete (berany, pedály, joystick,…)
• další užitečný hardware, který přivezete (dataprojektor, plátno,…)
• jakékoliv požadavky na hardware, který budete životně nutně potřebovat půjčit (např. někdo nemá možnost přivést si vůbec svůj PC, někdo nebude mít joystick,…) – tento se vám pokusím zajistit, pokud to jen trochu půjde
• další požadavky nebo problémy
• jestli jste ochotni svůj případný přebytečný nevyužitý hardware zapůjčit někomu jinému z českého vatsimu
• jestli chcete „jenom“ létat, nebo máte zájem o to být jedním z pilotů, kteří budou veřejnosti ochotni názorně ukazovat létání, zodpovídat dotazy (typu „a proč jste teď klikl na tohle“) atd. Tohle ještě musím promyslet, ale potřeboval bych alespoň přibližný počet lidí, kteří budou ochotni se takto projevit. Samozřejmě pokud nechcete, tak vás necháme jen v klidu společně létat a nikdo vás nebude tahat za rameno a něčím rušit. Podrobnosti dohodneme Ad-hoc e-mailem.
Filisofie je taková, že každý by měl mít pro sebe jeden PC, na kterém bude létat, ale pokusíme se to udělat i co nejvíc hezké na oko pro návštěvníky z řad veřejnosti, tedy pokud třeba máte možnost připojit k PC další monitor, tak se vám ho pokusíme někde zajistit (třeba od někoho, kdo přiveze 3 monitory ale nemá jen kam připojit) a zapůjčit, aby to hezky vypadalo. To samé s vstupním hardware, budu se snažit to poskládat tak, aby nikdo nemusel létat „na klávesnici“ apod. Několika pilotům bych zase třeba k PC připojil dataprojektory a promítal kopii jejich obrazovky někam na plátno, pro vizuální výsledek (ať tam nesedí 3 lidi s notebookem na klíně).
Pokud se chcete zúčastnit ve Vratislavicích ale nejste si jisti jak se tam dostanete, popřípadě jak poberete veškerý svůj hardware, nebo naopak víte, že budete mít místo v autě a někoho byste mohli vzít, kontaktujte Tomáše Bínu (
tbina@email.cz), který má na starosti logistiku (kdo s kým pojede autem, kdo koho vyzvedne, v kolik a kde se sejdeme, kde zaparkujeme, koho vyzvedneme na vlaku,…).
Ještě to budu opakovat, ale zdůrazňuji již teď: svůj hardware berete na vlastní riziko. Svůj hardware si dle uvážení dostatečně označte (především věci náchylné k záměně, jako třeba identické saitek berany, myši, klávesnice, kabely, prodlužovačky,…) ať si je poznáte (svůj PC a monitor si snad každý pozná). A v případě, že by někdo bral PC který by půjčoval na létání někomu druhému, zrušte po dobu konání akce požadavek na heslo při přihlášení do systému, abychom se vyhnuli komplikacím „ono se tam nejde přihlásit, mě se to rebootovalo“), nebo založte uživatelský účet bez hesla.
Pro své stroje si vezměte, prosím, všechny propojovací kabely a další bižuterii. V případě, že budete potřebovat něco konkrétního zapůjčit, napište mi to co nejdříve (např. „bude mi chybět HDMI kabel“). Dále si vezměte prodlužovačku a rozbočovačku na 230V, která bude stačit pro zapojení celé vaší pracovní stanice.
O komunikaci se mnou, především soupis hardware, potvrzení/odmítnutí přijetí apod prosím výhradně e-mailem, protože ICQ a další chaty mám často puštěné v mobilu a nemám zrovna čas si vás zapsat a potom na vás můžu zapomenout. Až se přihlásíte, můžete si zkontrolovat, že jsem si vás dobře zaprotokoloval v mém dokumentu:
https://docs.google.com/document/d/1_-s ... vJ6vc/edit (neregistrovaní uživatelé mají právo přidávat k dokumentu komentáře).
No, snad jsem nic nezapomněl a dostatečně vás motivoval. Moc rádi bychom vás tam potkali všechny, místa bude dost. Tak směle do toho a na viděnou.
Pavel Brodský
VACC-CZ Trainig Director