VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Tadeas01
Ahoj,
jako obvykle přispívám zas jen problémy :D Tentokrát to je ale docela vážná věc. Při finále, kdy mi už letadlo odpočítává, tak na čísle 200 se stane skoro neovladatelný. Do té doby se chová naprosto normálně, pak se ale změní chování tak, že se nedá skoro trefit na rwy a jakýkoli pohyb k vyrovnání akorát situaci zhoršuje, takže z toho je pak nakonec T/D rate že bych utrhl podvozek...
Setkal se někdo s tímto problémem? Mám 757 od PSS a FS9, používám SB, FSCopilot, REX + AS.
Každá rada je vítána :)
By Schindler
Zkus to trochu rozvést ... pod pojmem neovladatelný si každý může představit něco jiného. Já třeba měl případ, že letadlo samo zatáčelo doleva, jakoby se \"vykopla\" směrovka. Jop? :)
By Tadeas01
Dělá to v obou případech bohužel. Letadlo natočí směrovku bokem a když to srovnávam zpátky do osy, tak se sice éro trochu natočí, ale směr drží pořád blbě :(
By Lapak
Máš v nastavení reality zaplý autorudder? Pokud ano, tak vypnout, může se to bít s yaw damperem. Pak bych ještě zkusil pro testovací účely úplně vypnout Z-osu na joysticku jestli to bude dělat i tak. Jestli se nepletu tak máš Logitech extreme 3D? Tam mi z-osa dělá občas šílené věci, tak jestli náhodou nebude problém tam. Nechtěná výchylka kormidla totiž způsobí přesně ten pocit, že si letadlo dělá co chce a je neovladatelné...
By Tadeas01
Tak to hned vyzkouším, aby to fakt nebylo náhodou tim joystickem :O Díky moc :)
By Schindler
[quote="Lapak"]Máš v nastavení reality zaplý autorudder? Pokud ano, tak vypnout, může se to bít s yaw damperem. Pak bych ještě zkusil pro testovací účely úplně vypnout Z-osu na joysticku jestli to bude dělat i tak. Jestli se nepletu tak máš Logitech extreme 3D? Tam mi z-osa dělá občas šílené věci, tak jestli náhodou nebude problém tam. Nechtěná výchylka kormidla totiž způsobí přesně ten pocit, že si letadlo dělá co chce a je neovladatelné...[/quote]

To by mohlo být ono, protože mně se už takhle joystick choval, shodou okolností Saitek (žádný šmejd) a končil reklamací a výměnou, protože to je problém Saiteku, že se to vyčvachtá či co, neboli nedostatky u vybraných výrobků. Otázka je, proč jen při APP. Mně to dělalo i na zemi, že to začalo zatáčet.
By firlet
Tohle presne dela Saitek - uz jsem ho mel 3x na vymene, z toho jsem naposled dostal dokonce novy typ a po cca pul roce zacne smerovka strilet do strany zcela nahodne - ted jsem to vyresil tak, ze jsem smerovku uplne vypnul, protoze stejne letam s jety a ty maji Yaw Damper a Autorudder v podstate ...
By Lapak
[quote="Schindler"][quote="Lapak"]Máš v nastavení reality zaplý autorudder? Pokud ano, tak vypnout, může se to bít s yaw damperem. Pak bych ještě zkusil pro testovací účely úplně vypnout Z-osu na joysticku jestli to bude dělat i tak. Jestli se nepletu tak máš Logitech extreme 3D? Tam mi z-osa dělá občas šílené věci, tak jestli náhodou nebude problém tam. Nechtěná výchylka kormidla totiž způsobí přesně ten pocit, že si letadlo dělá co chce a je neovladatelné...[/quote]

To by mohlo být ono, protože mně se už takhle joystick choval, shodou okolností Saitek (žádný šmejd) a končil reklamací a výměnou, protože to je problém Saiteku, že se to vyčvachtá či co, neboli nedostatky u vybraných výrobků. Otázka je, proč jen při APP. Mně to dělalo i na zemi, že to začalo zatáčet.[/quote]

Protože v hladině se toho joye ani nedotýkáš :)

Mě to teda sice nevystřelovalo náhodně, ale mám tu osu na jednu stranu tak 3x citlivější jak na druhou a řeším to kalibrací v placené verzi FSUIPC. Dokonce tam existuje možnost "filter inputs" nebo tak nějak, možná by to mohlo alespoň zmírnit i problém s tím vystřelováním osy...
By Tommy
Jde o to, že Saitek má (X52 a další typy nevím jestli mají) kolečka, takový nevýznamný kolečka, který se zkrátka v FSce sami duplicitně s kroucením joye přiřazujou na směrovku...stačí když si člověk myslí, že jsou v neutrálu když jsou uplně ztočený doprava, ale oni maj uprostřed takovou brzdu, která říká \"Teď jsem veprostřed\". Mě se to stávalo hodně, než jsem na to přišel...prostě se to pak dá srovnat kroucením, ale jen na chvilku, protože má dva signály....a ten jeden prostě říká \"Vyšlápni levou\" pak se to zase vrátí atd..může to bejt toto

EDIT: U X52 je to kolečko který je u tlačítka \"Spojka\", to s tím \"i\".