VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Čondra
Pravda. Sorry. Už jsem se tu do tý diskuse tak zamotal.. Samozřejmě..

OK
By ThomassoCZ
Ok, tohle všechno je moc pěkný, ale myslím, že jste ve špatným topicu :-). Tohle je topic TOUR DE WORLD, takže bych spíše uvítal náměty a připomínky k tomuhle :-).. Jinak samozřejmě díky za info, ale určitě mě chápete :-).
By ThomassoCZ
Update pro zájemce: akce se bohužel nesetkala se zájmem ČSAv. Nebojte, o nic nepřijdete, ale bude to holt neoficiálně :-). Myslím, že až bude dolétáno, tak si budou rvát vlasy, jakou super akci nepodpořili :-)))

TP.
By dan542
Tak jim napiš ať nám alespoň přidají linky, to pro ně snad problém není... chápu že nemají čas na organizaci, etc., ale to zvládneme sami :)
By ThomassoCZ
Prý jsou ochotni maximálně udělat slevy na On Demand... Nechápu proč :)
By Schindler
Řekl bych, že důvod je takový: ... Aby se pilot mohl dostat dále než je Evropa (kromě výjimek), tak musí mít hodnost \"Captain\", pokud ji nemá, tak musí mít schválený let od instruktora, nebo ten let s ostatním s instruktorů provést, jinak to nejde. A pokud jste například vy dva FO, nebo i SFO, tak si stejně ten let nekoupíte, neboť jsou destinace omezené hodností. ... Asi tak :)

PS: A oni si (pravděpodobně) nechtějí vzít na triko to, že by se někde stal nějaký průšvih, protože to jde pak přes ně a měli by problémy \"akorát oni\" ;)
By dan542
A jak to bylo s USA TOUR 2012, tam taky mohli jen kapitáni? Těch zase tolik není...
By Schindler
S námi SFO letěl/i INS a zkušený CPT ... tudíš, co jsem psal ob dva příspěvky výše ;)

[quote="Schindler"]... nebo ten let s ostatním s instruktorů provést...[/quote]
By ThomassoCZ
No tak nevadí :-) ... Vnucovat to nebudu nikomu, nakonec je to stejně \"jen hra\", a jde hlavně o zábavu, takže opakuju - nebojte, zábava bude :) Ať už s ČSAv nebo bez.

V průběhu podzimu budu plánovat trasy, lokality a plno dalších věcí, tak sledujte fórum :) Nápady samozřejmě vítány!! :-)
By dan542
Já mám \"nápad\":

Obrázek

Případně pokud by se v ČSAv tak strašně báli, že jim začnou chodit výhružné emaily, protože jejich pilot něco neumí, tak mám ještě tohle:

Obrázek
By ThomassoCZ
:D :D :D trefné. Jinak hezký :) Jednoduchý, elegantní :-) Akorát to asi bude až 2013, ale to je to nejmenší :-)
By dan542
Tím líp, možná pak už konečně bude PMDG 777čka :)
By oupa
Já fakt nevím, proč si to tak berete... Prostě akce tohoto rozsahu se v ČSAV schvalují, a tento návrh nezískal žádnou podporu. Převažuje dojem, že přínos pro výuku pilotů je v tomto případě minimální (cituji \"dlouhé lety ve FS jsou ideální na to dělat u toho i něco jiného\").
U USA Tour to bylo něco zcela jiného, šlo o kratičké lety a výsledný efekt na kvalitu pilotů byl značný.
By dan542
A kdo říká, že si v nějaké destinaci nějaké krátké lety neuděláme? Dokonce tu byl návrh i na VFR lety s Cessnou... Taky si určitě odzkoušíme obtížná přiblížení/přistání, třeba Madeira, nebo Gibraltar a to nějaký přínos má, ne?
By ThomassoCZ
Myslím si, že přínos pro piloty by byl daleko větší než v USA Tour, a to hned z několika důvodů:

- jak již řekl Dan, v každém legu by bylo několik lokálních letů, značně specifických (viz. VFR po Austrálii apod.)
- narozdíl od USA se proletí daleko více lokalit, což s sebou přináší rozdílné kultury, letecká pravidla, přízvuky řídících... Jen tohle je podle mě značný přínos. Samozřejmě účastníci by o oněch pravidlech byli důkladně informováni předem
- schopnost vydržet dlouhé lety kontrolovat systémy letadla, popř. jiné věci, taky nemá každý virtuální pilot. To, že jsem řekl, že u toho jde dělat i jiné věci, jsem nemyslel to, že odejdu na 2 hodiny od PC, ale že si kupříkladu budu u obrazovky číst skripta do školy. To nemá na samotný let žádný vliv, protože jsem hned připraven reagovat na (ne)čekané situace.

Ale na druhou stranu samozřejmě rozumím tomu, že akce se schvalují a tahle holt neprošla sítem těch, co mají hlas :-). Nemám to nikomu za zlé, jen mě to docela udivilo, to je celé.
By Čondra
[quote="dan542"]Madeira, nebo Gibraltar a to nějaký přínos má, ne?[/quote]

To jako se 777?

OK
By dan542
[quote="Čondra87"][quote="dan542"]Madeira, nebo Gibraltar a to nějaký přínos má, ne?[/quote]

To jako se 777?

OK[/quote]

Jasně, http://www.youtube.com/watch?v=qdSyCnl3ypc :)

EDIT: i když koukám, že na Madeiru bych doletěl i s 737čkou, ale se 777čkou to bude větší zábava :)
By rc_czech
Nebudu vyvracet kazdy tvuj argument. Na to nemam cas, dodam je stavisko za CSAV.
CSAV maji urcity plan eventu na sezonu, ktery je vicemene dany pravidelnymi kazdorocnimi akcemi, akcemi VACCs. Nejak rozumne tam zapasovat event rozsahu, ktery ty prezentujes, je trochu problem. Cimz nechci rict, ze vas letos necekaji nove druhy eventu, jen se budou vice blizit realnemu zivotu CSA (vs. VFR litani v Australii).
Pro ty, kteri budou chtit mit lety validovane pres system CSAV, jsme nabidli slevu na sluzbe OnDemand - a toto je presne ten pripad, proc OnDemand vzniklo.
CSAV poradalo worldwide akci vloni - F1. Vzhledem k tomu s jakym ohlasem se akce setkala nebudu do systemu zadavat desitky linek a letist, kam poleti jednou pet pilotu.
Snizovat pozadovany rating pro worldwide se take nechystame. Verim, ze na takovouhle tour si troufne jen zkuseny pilot, pak nevidim duvod, proc nejit primou cestou a dodelat si Capitana, misto toho zadat o vyjimku.

I pres to vse ocenuju, ze se snaziz udelat i neco pro ostatni a verim, ze si to uzijete!
By ThomassoCZ
Řekl bych, že spíš nejsou argumenty na vyvracování, než čas :-))). A nevím, jestli se reálnému životu ČSA aspoň vzdáleně blíží USA Tour s výlety na Friday Harbor apod. :)

Nevím, jak akce F1 probíhala, pokud to lidi neoslovilo, tak byla pravděpodobně špatně a odflákle zorganizovaná :)

A nejde ani tak o hodnost... Většinu destinací nemůže letět ani CPT, protože prostě nejsou na výběr :) Chápu, že je zde snaha napodobovat ČSA, ale v rámci zábavy a potěšení ze \"hry\" bych udělal v odvětví destinací výjimku a nesnažil se dávat jen ty, kam opravdu ČSA létá. To by pak mohl být další krok - omezit piloty na 737-500 a A320... Rád bych, aby se k tomuto poslednímu odstavci vyjádřil někdo z vedení :-).

Díky TP.
By dan21
Ahoj,

dovolim si pridat i nazor \"mimo spor\".

Aniz bych chtel klukum z vedeni CSAv lizt do zadku, tak si myslim, ze maji pravdu. Ses pilotem VA, a asi ses jim nestal jen kvuli hezkymu webu. Takze by bylo bylo dobry dodrzovat pravidla, se kteryma si souhlasil.

Pokud chces litat za hranice, udelej si SFO, pokud chces cely svet, udelej si CPT.

K letum mimo rad:
Taky me to stvalo, ale pak jsem zjitil, ze ac vetsinu letu litam mimo letovy rad (cili si je kupuju pres OnDemand), tak mi penize na uctu stejne pribyvaji. A ikdyby ne, tak stejne nevim co bych s nema jinak delal. Do hrobu si je nevezmu :-)

Taky bych si rad zaletel Tour de World, ale litam jen pod CSAv (proto tam jsem), ale nejsem CPT. Z toho mi logicky vyplyva jediny reseni...

Na druhou stranu ti taky nikdo nebrani aby si letel kam chces, a to pod volackou CSA :-)
By ThomassoCZ
Však právě jsem na cestě JFK - Princess Juliana Intl :-D pod volačkou ČSA.

Pokud by jsi chtěl letět Tour de World, tak není problém. Jak říkáš, nakoupíme lety přes OnDemand :)
By Schindler
Stručně: Na VATSIMu si lítat můžeš, jak chceš a žádnou VA k tomu nepotřebuješ. Prostě se sebereš s partou, nahodíte motory a letíte. Takhle jsme to prováděli, provádíme a provádět budeme, viz. můj group-flight na Madeiru. Napsal jsem na ČSAV, jestli je možná podpora, odpověď ne, tak prostě ne, naplánoval jsem to, hodil na fórum, ale stejně letělo asi 10 pilotů ČSAV, a pak další mimo VA. Není to o tom žít svůj virtuální sen jen s VA, ale taky na vlastní pěst ;) A volačku \"CSA\" můžeš mít \"vždy\" :)
By ThomassoCZ
Jo, to jsi vystihl přesně, takže kašlu na ČSAv a udělám to bez nich :)) Říkám, budou litovat :D
By Schindler
To ale nemá být o tom, aby někdo litoval... Ale o tom, aby se účastníci bavili! :) Musíš prostě pochopit, že se to organizačně stihnout, až budeš plánovat x-tou akci, budeš se na přípravě podílet nebo jen zpoza pozorovat, zjistíš, že takováto akce, je kurňa složitá, naplánovat to do detailů není sranda a v tom mi věř, už nějaké tyhle zkušenosti za sebou mám.

A to třeba nemluvím o tom, zajistit si řídící. Taková rada ode mě. Když jsem domlouval např. řídící v Portugalsku na Madeiře, tak to ber tak, že chtějí vědět ETA, popř. ETD atd., kolik lidí se cca. zúčastní apod. Neříkám, že to tak je všude, ale celkem jsem to takhle v cizině zažil.

Kdyby si chtěl nějakou podobnou radu, tak se ale neboj obrátit a zeptat se těch, kteří už v tom trochu jsme \"zdatnější\" :)

Ale ať se ti daří v plánování, není to pr...(sranda) :D, ale ať\"uspokojíš\" tím některé piloty, které se zúčastní. :)

Letu zdar a plánování zvlášť,
BS