VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše o simulátoru X-Plane.
Možná někomu ušetří trápení:

Padal mi XSquakBox 1.2 při spuštění v 64bitu.
Pro mě schůdné řešení jsem našel tu: http://forums.x-plane.org/index.php?sho ... 155&page=6
Stačí odstranit soubor mac.xpl

Při nastavení mikrofonu v 64bit verzi slyším jen šum http://forums.x-plane.org/index.php?s=a ... ntry777896
Pomohlo doinstalovat plugin Gizmo.64 http://www.x-plugins.com/gizmo

S verzí 1.3.1 již není aktuální
Naposledy upravil(a) martintlolka dne 09 lis 2015, 07:00, celkem upraveno 1 x.
Při konfiguraci XSquakboxu jsem narazil na další bug.
Rozhodl jsem se změnit název téma a dávat sem informace o problémech, na které narazím a dá li Google i funkční řešení.
Pokud zjistíte, že mnou nalezená řešení nejsou dobrá a nabídnete lepší alternativu, rád vyzkouším a případně opravím v prvním postu.
Dík
Toto vlákno je sice prehistorické, ale přesto sem postnu aktuální stav.
Minulý týden jsem opět čelil pádům X-Plane a začal jsem klasické hledací kolečko, kdo nebo co za to může. (pluginy, scenerky, letadlo...)
S hledáním jsem zjistil, že 8.9. byla vydána nová verze XSquawkBoxu. (mimo jiné už např. podporuje HDR)
S novou Gizmo plugin nepotřebuji a tak jsem jej odebral. Zatím to vypadá, že min. některé problémy zmizely. (doufám, že všechny :-) )
XSB je v tomto asi nevinně, ale nechci zbytečně zakládat nové vlákno.
Spadlo mi to dvakrát po sobě při letu z TBPB do KMIA, asi 15-30 minut po vzletu. Dle logu mi to nepřipadá jako běžný problém se scenérií. Má někdo nějaký nápad? Může za to SkyMaxx?
Přílohy
crash.png
crash.png (104.89 KiB) Zobrazeno 3636 x
Nejsem odborník na log, takže si netroufnu hodnotit příčinu.
Nicméně já se postupně zbavil jak pluginu real terra haze (po problémech, které pravděpodobně způsoboval), tak nedávno i skymaxxu. XPL (od verze10.40) se mně osobně zdá bez skymaxxu lepší...
A u XPL zastávám stejnou teorii jako u systému a potažmo celého PC - čím míň ho zasviním, tím míň problémů budu mít.
Už to spadlo 6x. Pluginy už jsem prověřila všechny včetně SkyMaxxu.

Už jsem vymazala i scenérie, které vypadaly podezřele. Dvakrát nějaké scenérie nechaly v LOGu stopu, tak jsem je taky bez milosti smázla.

Teď naposledy to napsalo:
...
SkyMaxx Pro: Memory Check: 105056 KB GPU, 3404488 KB CPU
SkyMaxx Pro: Memory Check: 104716 KB GPU, 3456284 KB CPU
DEF load time: 2034 for water.
DEF load time: 2133 for water.
0:13:57.619 I/SCN: DSF load time: 398997 for file Global Scenery/X-Plane 10 Global Scenery/Earth nav data/+10-070/+14-061.dsf (50107 tris)
SkyMaxx Pro: Memory Check: 106948 KB GPU, 3510260 KB CPU
SkyMaxx Pro: Memory Check: 106828 KB GPU, 3575652 KB CPU
0:15:41.452 I/SCN: DSF load time: 349324 for file Global Scenery/X-Plane 10 Global Scenery/Earth nav data/+10-070/+13-062.dsf (46302 tris)
0:15:42.427 I/SCN: DSF load time: 372763 for file Global Scenery/X-Plane 10 Global Scenery/Earth nav data/+10-070/+14-062.dsf (53485 tris)
=={This application has crashed!}==

Nějak mi docházejí nápady. A představa přesouvání všech scenérií mne neplní příliš velkým nadšením :(
Používám asi to podobné X-Plane 10.42 64bit, SkyMaxx v3 a nedávno jsem aktualizoval XSquakBox verzi 1.3.1 a chodí to v pořádku. Takže tím to asi nebude.
Možná bych zkusil přes Open Hardware Monitor (popřípadě něco podobnýho) sledovat vytížení systému a na grafu zjistit, jestli ti to nepadá třeba kvůli nedostatku paměti.
Pokud tam by bylo všechno ok, pak bych zkusil aktualizovat knihovny (opensceneryx, RU library, FF library, atd.)
No a pokud stále nic, tak jak píšeš- odebírat podezřelé scenérie. To bych ale dělal asi jen v případě, že by mně to padalo +- ve stejné lokalitě (při načítání určitého čtverce). Pokud to teď padá často a jednou v Americe a podruhý v Evropě, asi bych problém viděl jinde.
Ještě mě napadá spustit XPL dvd a zvolit repair, nebo jak to tam mají nazvané. Tahle varianta ale pravděpodobně nezkoumá složku Custom scenery, takže pokud je příčina tam, stejně to nepomůže. Navíc bys mohla přijít o některá vlastní nastavení (pokud máš, tak např. realistic sky colors, 256bit mraky a podobný přepsaný bitmapy).
Ve výsledku jsem ti stejně určitě popsal všechno co sama znáš, takže teď už jen hodně štěstí při hledání :)
No, tak to zas spadlo, osmý pokus a pro dnešek poslední. V poslední době (2 měsíce) jsem nepřidávala žádné scenérie ani pluginy a doteď bylo všechno v pořádku. X-Plane mi nespadl ani nepamatuju.
Tentokrát jsem letěla jinde a přesto to spadlo. Je fakt, že některé scenérie můžou ovlivňovat i vzdálené lokality, i když to není časté. Takže před tím, než se pustím do nějakých větších akcí zkusím kompletní odstranění scenérií.
Všechny zmíněné knihovny jsem aktualizovala před měsícem kvůli World2XPlanu.
Repair zkusím, ale asi to problém nevyřeší.
Sledování vytížení systému bude oříšek, potože mé znalosti toho, jak funguje počítač, jsou mírně řečeno chabé. Nějak se s tím poperu.
Dík za rady.
Tak problém je asi vyřešen. Ale je trochu diskutabilní, čím to bylo.
Postupně jsem smázla všechny scenérky a pak taky všechny pluginy a ono to padalo čím dál víc.
Tak jsem zkusila ten update X-planu, který doporučil Jirka. Smázla jsem Custom Scenery, Resources, Output a Custom Data a spustila updater. Divné ale bylo, že ten úvodní scan souborů běžel děsivě pomalu (normálně to trvá třeba 30 vteřin, tady bylo po pěti minutách zkontrolováno asi 1 % souborů). Pustila jsem to opakovaně, ale scanování pořád běželo tak nějak kulhavě. Tak jsem si vzpomněla, že po transportu mého počítače se stává, že stávkuje SSDčko s X-Planem (občas se načte, občas ne, i když takovéhle padání simu jsem nikdy nepozorovala). Úspěšným řešením bývá vždycky lehké zacloumání s káblíkama od SSDčka. Což jsem provedla. Poté scan i následný update proběhl již rychle a zcela hladce. Zaletěla jsem dvakrát onen kritický let (podruhé jsem dokonce do simu vrátila všechny původní pluginy, scenérky, konfigurační soubory a podobně) a sim už znovu nespadl.
Dle vyjádření odborníků je kravina, aby SSDčko takhle napůl fungovalo/nefungovalo, SSDčko prý buď funguje nebo nefunguje. Na druhou stranu všichni, kdo mne znají, vědí, jaké divy dokáže technika v mých rukách. Takže podle mne to tím SSDčkem zkrátka bylo :)
Taky bych zůstal u toho, že to dělalo to SSDéčko. Protože XPlane je přeci skvělej leteckej simulátor.  ;) :)
Naposledy upravil(a) ToSvo dne 30 pro 2015, 09:15, celkem upraveno 1 x.