VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By pinda1991
Zdravím všechny kolegy!
Zhruba před týdnem jsem přešel z X plane na FSX a celkem to ujde. Jen mě štve, že z mých 6-ti jader FSX využívá jen 1. Googlil jsem, vyzkoušel hodně věcí a pořád běží jen Core 0 na 100%, ostatní se jen \"flákají\". Nevíte, kde, co, jak upravit či přenastavit, aby FSX na letištích mělo i víc jak 8 fps?
Ocením každou radu
Díky
Vojta
CSA1034
By anhista
Nainstaluj si Service packy, popřípadě Acceleration pack. To hru výrazně zoptimalizuje a zrychlí.
By pinda1991
FSX.cfg jsem si od nich již nechal poladit a zvýšilo mi to fps o cca 2. affinity mask mám, ale asi špatně nastavený, mělo by mi to běžet s číslem 63 nebo 62 ale pořád jede jen 1 jádro
By Lapak
Musíš ten task manager brát taky trochu s rezervou. To, že jedno jádro jede na 100% a ostatní na méně ještě neznamená, že FS běží jenom na jednom. Celá ta problematika je trochu složitější a nelze si to představovat tak, že po nějaké konfiguraci najednou pojede 6 jader na 100% a fps bude 6x vyšší. FS umí rozdělit různé své úlohy na několik jader, ale vzhledem ke stáří to není žádná sláva. A není to nic, co bys vyřešil jednou konfigurační direktivou v .cfg, to je potřeba řešit programátorsky od prvního dne vývoje toho SW... 6 jader je pro FS asi zbytečnost.