VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
Ahoj,
nemohlo to dlouho trvat, a Slovensko je zde. Víceméně je to stejné jako Česko, zatím tedy také beta

Požadavky
Nainstalovaná a funkční FSX se Service Pack 2 (nebo Acceleration pack)
Stažená a nainstalovaná VFR SR FSX scenérka 1m/pix

Instalace
Stáhněte a rozbalte můj rar.
Najděte, kde máte nainstalovanou VFR SR scenérku. V její složce je obvykle pouze podsložka Scenery. Vy si musíte vytvořit ještě prázdnou složku Texture a do Texture nakopírovat moje soubory .AGN
V FSX zapnout autogen, doporučuji Dense, nebo vyšší nastavení.
Readme bude na www.brodhaq.eu
Enjoy

Poznámky
NEFUNGUJE ve FS9, ani to do ní nezkoušejte. V případě velkého zájmu mohu příležitostně udělat i autogen pro FS9 - ale jen jako experimentál, nemám to na čem testovat.
V kombinaci FS9 scenérka 4m/pix ve FSX nebylo testováno, možná fungovat bude, možná ne - nemám tušení jak to tam funguje, ale vzhledem k horšímu výkonu FSky s touto příšernou scenérkou NEDOPORUČUJI.
Celé je to zatím ve fázi BETA, nemám to pořádně vytestované, takže use at own risc, a problémy reportujte zde.
HW náročnost je stejná jako u defaultního autogenu.

Download
www.brodhaq.eu

Pokud se vám nelíbí výchozí textura střech, tak si stáhněte upravenou http://www.ulozto.cz/xHFX9cg/roof-europ ... entral-dds (autor Kendy Schwarz) a nakopírujte do Scenery/Global/Texture.

Screenshoty
album na www.brodhaq.eu

Obrázek

Obrázek

PB
Já mluvím o příšernosti používání FS9 ortho v FSX - protože z nějakých důvodů v této konfiguraci stále někdo lítá, ačkoliv ta scenérka podává v Xku podstatně horší výsledky a navíc je rozdělená do spousty čtverců, takže pro ní takovýto autogen nelze vyrobit. A používat FS9 na VFR v roce 2013 opravdu podle mě docela hraničí se sebepoškozováním :)

PB
No tím si právě nejsem jist, jestli to jde sesypat do jedné scenérky a zároveň (jestli nebude problém s přepisováním), jeslti to ten autogen zchroustá. Můžeš to zkusit sesypat a podat report, klidně to potom vygeneruju pro devítku taky.

PB
Nevím přesně, o čem si povídáte, ale třeba to ortho ČR 60cm/pix je zhruba 35 složek a dohromady asi 4000 souborů. Pžepsal jsem .bgl ve všech čtvercích, vložil vše do jedné složky, přidal TEXTURE s autogenem a funguje to.
Ta Slovakia pro FSX - to jsou tři samostatné archivy, nebo jeden na tři díly? Při rozbalování part1 jsem si nestačil všimnout a když chci rozbalit part2, tak ten chce do stejně pojmenované složky a hlásí duplicitní soubory. Proto se ptám.
A ještě jestli je nutné i stáhnout ten patch1.01.
To se ptáš na orto scenérku? Tady je vlákno k autogenu, další diskuzi kdyžtak ve vlákně scenérky...

Slovensko jsou 3 party děleného archivu, stáhneš všechny 3, dáš rozbalit první a ono si to rozbalí všechny. Potom stáhneš patch a nakopíruješ ho do rozbalených souborů (přepsat).

PB