VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
By Roman Szotkovski
Zdar lidičky, jsem nováček a včera jsem poprvé zapnul VATSIM na FSX. Začátek super, přihlásil se ATC a upozornil mě, že mám mít přepnutý Transpondér na mód Standby. Tak jsem to udělal a on to ocenil. Jenže: po chvilce se samovolně přepnul transpondér do módu C, což řídícího rozežralo natolik, že mi pořádně vynadal. Tak jsem poslušně přepnul transpondér zpět do požadovaného módu Standby a na chvilku bylo vše v pořádku. Minutka dvě klid a zas to samé - můj transpondér si prostě dělá co chce. Nevíte mi někdo poradit, prosím? Nechci totiž jako nový pilotek dělat potíže všem ATC s neřízeným transpondérem. Díky předem za odpověď.
By Roman Szotkovski
No, abych pravdu řekl - kolize klávesové zkratky mě nenapadla. Pro připojení mám Squawk Box 4 pro FSX. Nevím, jestli mi to bude dělat na všech letadlech, které vyzkouším. Doufám ale, že ne. Díky, podívám se na ovládání. Ty s tím máš nějaké zkušenosti?
By Roman Szotkovski
Takže prozkoumat klávesové zkratky a vyhledat, co zapříčiňuje přepnutí transpondéru - to budu luštit ovládání minimálně 3 dny. Ale řešení se asi najde. Tak dík za rychlou reakci.
Rekl bych, ze SB4 ma s prepinanim modu odpovidace ponekud problem. Moje zkusenost je takova, ze do modu C se automaticky prepne vzdy po prihlaseni k siti, tzn. kdyz se odhlasim (jsem odhlasen) a znovu se pripojim, zase se to prepne... jinou pricinu jsem zatim neregistroval. Je to ale podle me chyba. SB3 toto nedela.

Rada
Nastavení do modu C u SB4 (aspoň první verse) byl bug SB4.
Nicméně po manualním přepnutí na stdby by v něm měl pak už zůstat.
Pokud ne, může být problém v tom, že v addonu je nastaven na C.
Jinak vše o tom na stránkách výrobcě squawkboxu : www.squawkbox.ca a na foru o všem kolem něj tam.
[quote="amalka"]SB4 umí číst stav odpovídače (Stby, C) v FSX? Myslel jsem si že tohle funguje jen ve FS9[/quote]

Netuším, píšu "může".
Podle mne je to věcí addonu (viz někdo píše i výše), nicméně je třeba to zkusit.