VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Je v přípravě, ale nejsem si jistý, s jakým výsledkem, z řady, vesměs provozních důvodů (dovolené, SC, jiné konkurující Eventy (pořádané EU = nelze se nijak omluvit), apod.

Jinak souhlas, považuji \"Ratcatchers\" za cca nejzdařilejší akci vůbec.
Minimálně s \"vyblokováním\" cvičných prostorů se počítá (snad vše zvládneme).

Jak to dopadne s podpůrnými akcemi, to nechává zelený odbor VACC zatím otevřené; zmíněné provozní důvody tu určitě jsou.
Možné termíny jsou :

Sobota, 2. května 2009, 20:00 loc +
Středa, 6. května 2009, 20:00 loc +
Čtvrtka, 7. května 2009, 20:00 loc +
Středa, 13. května 2009, 20:00 loc +
Pátek, 15. května 2009, 20:00 loc +
Sobota, 16. května 2009, 20:00 loc +

Požadavky na ATC předložte zde.
Požadavky = jaké nestandardní pozice preferujete, tj. jaké lety preferujte (VFR, mil., věrtoljoty, normální, apod.).
Prosím jen ne 13.5., budu mít před čtvrteční a páteční zkouškou a můj CEF 9244 by se z toho mohl psychicky sesypat, kdyby se nemohl zúčastnit.
Podle mého by byla optimální buď sobota 2.5., nebo čtvrtek 7.5.. Sice možná nějací lidé budou pryč, ale tohle není nijak extra masivní slet a naopak téměř určitě se zase protáhne až někdy k půlnoci, což by v případě vstávání druhý den nemuselo dopadnout dobře. :)
[quote="PavelS"]Možné termíny jsou :

Sobota, 2. května 2009, 20:00 loc +
Středa, 6. května 2009, 20:00 loc +
Čtvrtka, 7. května 2009, 20:00 loc +
Středa, 13. května 2009, 20:00 loc +
Pátek, 15. května 2009, 20:00 loc +
Sobota, 16. května 2009, 20:00 loc +

Požadavky na ATC předložte zde.
Požadavky = jaké nestandardní pozice preferujete, tj. jaké lety preferujte (VFR, mil., věrtoljoty, normální, apod.).[/quote]

Doporucuji zvazit konani jakychkoli akci v dobach okolo statnich svatku - oba vychazeji na patek, tudiz lze ocekavat prodlouzene vikendy mimo dosah VATSIMu mnoha lidi.

Rada

PS: Vcetne me: ja budu permanentne off od 30.4. do 10.5
Obrázek perfektní! :-)

Snad si najdu čas a připravím aspoň některé z akcí, na které třeba minulý rok nevyšel čas... :-)

Takže jistá záštita Velitele virtuálních vzdušných sil AČR lze očekávat a doprovodný program taktéž! Přátele, trénujte! :-) Vytáhněte svoje vojenské speciály a osvěžte si paměť, jak se s tím lítá.

Zkrátka by neměli přijít ani vrtulníkáři! :-)

Data budou skoordinována s velitelstvím NATO. :-)
A jo :) MI-2 nebo Mi-17 z moji strany bude urcite :) ... Jinak asi otazka pro Jindru, mame nejake updaty pro SB? Mi-2 popr. Mi-17? Sry jestli ano, pak ocekavam soudruzskou radu kde mam co odtuknout, ktery face :), thnx...
[quote="tmx"]No až na to hledání neodpovídajícího kapitána Machalínka, kterého jsem nebyl schopen nějak rozumně předletět a půl hodiny kroužil beznadějně okolo. :D[/quote]

Kpt. Machalínek byl za prokázání takto nedlidsky heroického výkonu a plnění bojových úkolů daleko nad rámec povinností už minulý rok povýšen do hodnosti majora! :-)

Kdo negratuloval, proveďte, soudruzi!

Mimochodem tuto akce/ tento námět hodnotím jako velice zdařilou/ ý a velitelství o obdobě reálně uvažuje i letos. Víc bohužel nemohu říct - tajné!

Chci tím ale naznačit, abyste skutečně bedlivě studovali nejen dynamiku letu, ale i předpisy! :) Například právě "zásah" proti neodpovídajícímu letounu; a vůbec vojenské zběsilosti všeho druhu. :P
Letu zdar!
Upozorňuji také na to, že při cvičeních se bude očekávat i let za vidu (VFR) už teď tedy poštelujte svoje VFR scenerky a FS doplňky, nejlépe pro celou republiku. :)

Doporučuji stáhnout všemožné serepatičky, rozholedny, stará nepoužívaná letiště - prostě všechno, co by vám při navigaci s autoatlasem v klíně mohlo pomoct. Jeden nikdy neví, co si na vás vymyslíme. :P
Asi se přesunu o pár let zpět a oprášim svůj starý dobrý Mig 21 v českých stříbrných barvách a černou čárou za pr.... :D jinak po dobu RHINO jdou ekologické podmínky MIMO ... takže = tankujte co chcete hlavně at to dělá kravál , pěkně čmoudí a samoz. aby to hodně žralo - co si vyžádat tankovací letoun ;)
[quote="tmx"]Tuhle jsem vytáhl A330 MRTT a napadlo mě, jestli by šlo praktikovat tankování za letu, ale to už by byl pro obě tři strany zůčastněné strany asi celkem náročný úkol. :)[/quote]

Tankování obecně lze, něco k tomu zde. Z toho vyplyne, že to zaměstná hlavně piloty, ATCo s tím nemají v podstatě žádnou práci.
By Mimikra=>CSA128
[quote="PavelS"][quote="tmx"]Tuhle jsem vytáhl A330 MRTT a napadlo mě, jestli by šlo praktikovat tankování za letu, ale to už by byl pro obě tři strany zůčastněné strany asi celkem náročný úkol. :)[/quote]

Tankování obecně lze, něco k tomu zde. Z toho vyplyne, že to zaměstná hlavně piloty, ATCo s tím nemají v podstatě žádnou práci.[/quote]

pavle máš to rozbitý a obávám se že to tam stejne bylo v "Reichštině" takže bych z toho asi nic nemel... Když mě soudruzi učili über English... :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8