VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Obrázek

V souvislosti s konáním globálního summitu nejmocnějších tohoto světa v Praze, se na VATSIMU uskuteční slet s plným obsazením FIRu a letiště Praha/Vodochody. Pro akci se nasbíralo cca 8 ks řídících a věříme že se sejdou řádově stovky letů. VACC CZ plánuje plně obsadit LKAA FIR a obě hlavní summitová letiště , tedy Ruzyni a Vodochody.

Pro letošek není potřeba žádný booking, jen je potřeba se na let připravit a obrnit trpělivostí.

Pro realisaci kratších tratí předpokládáme pokrytí Bratislavy a v případě zájmu i letiště LKTB-Tuřani.

Mapy, SOPy a scenery na obvyklých místech.

Koná se tuto Sobotu, od 18:00 našeho času.
Předpokládám, že hlavní provoz bude na Ruzyni! Ve Vodochodech lze očekávat, kromě běžného provozu Air Prague, přílety/odlety \"zvláštních složek\". Slyšel jsem drby o více Air Force One, aby se nevědělo, ve kterém sedí, ale že by s Jumbem sedli ve Vodochodech???

To jsme si s Karlou rozhodně nedomluvili.
Z notamu jsem pochopil, ze pro IFR let z/do Prahy v podstate velky omezeni nejsou. Do prostoru bravo a alpha se dostanu pouze s povolenim ATC, coz se tak deje vlastne i v normalu. Taky mi ridici dava behem letu ruzne meze povoleni. Slysel jsem, ze v realu se LKPR pred priletem AFO uzavre na 30 minut. Ostatni letadla smerujici na Prahu budou po tu dobu umistena do holdu? Bude se tak dit i na vatsimu, a v pripade vice AFO...?
Nooo, nicméně pravý AF-1 přiletěl i na VATSIMu na čas a stylově akci zahájil.

Jinak vzhledem k okolnostem (letní počasí, začínající prázdniny v SAG, spottování AF-1, hokejové zápasy, jiná rušení) byla účast nakonec velmi dobrá a provoz přesně , aby se zvládal.

Velké poděkování patří vznikajícímu LZBB CTR, který pokryl LZBB a tím odlehčil odlety z LZKZ apodobné.
Další poděkování patří Maastricht Radar, kterýá nahradil SAG (neslaví velikonoce ?).
Další poděkování patří všem zúčastnivším se pilotům, bylo překvapivě málo nezvladatelných jedinců (0ks) a to činí event příjemnější pro obě strany.

Ohlasy od pilotů bylyu vesměs nad očekávání dobré, zejména byla chvála na činnost skupiny LKVO/LKPR_ZEM.

Nejexotičtější let byl asi (Funky)Nassau - Praha s typem SR-71 :)

Prosim stěžovatele/chválitele, aby se ozvali sem.
[quote="rc_czech"]btw. rustina (nebo co to bylo) na frekvenci super :)[/quote]

Nevím, jaká ruština ? S Antonovem 225 ? To se používá běžně a nenazval bych to ruštinou ale nějakým uhmělým jazykem na bázi panslovanství, používaným k řízení provozu ( ... vizualnyj zachod polosa 04 rozrešaju - nádhera, ne ? ).
Ja chvalim! Dekuji vsem zucastnenym. Takovou frontu na odlet z LKPR jsem jeste nikdy nestal, fakt frmol. Zhruba ve 2130loc se mi ale zdal nejakej zvlastni. Nabadal k preladeni po vzletu na unicom. Optal jsem se veznika, ktery samozrejme rekl, ze se kontaktuje dep. Je mozne, ze jsem se spletl, ale docela bych se vsadil, ze nejaky unicom v tom atisu zaznel.
[quote="PavelS"][quote="rc_czech"]btw. rustina (nebo co to bylo) na frekvenci super :)[/quote]

... ( ... vizualnyj zachod polosa 04 rozrešaju - nádhera, ne ? ).[/quote]
jj, to je ono :D

[quote="DngrsKuzle"]... Je mozne, ze jsem se spletl, ale docela bych se vsadil, ze nejaky unicom v tom atisu zaznel.[/quote]
Ja tam v ty dobe teda nebyl, ale nebylo to ATIS info U - uniform?