VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
[quote="ASG29"]... Deska těch 1600 MHz podporuje. Jenže mi jedou jen na 1333Mhz, když nastavím 1600, tak po spuštění se PC automaticky resetuje a v BIOSU se paměti přepíšou zpátky na 1333MHz.[/quote]

Ahoj, skoukni manuál k desce, setkal jsem se i s tou variantou, že rychlost pamětí deska nastavovala (lépe řečeno cca povolovala mez na jaké frekvenci paměti běžely) podle typu procesoru, resp. bylo přímo uvedeno, že deska maká s RAM o frekvenci xxxxMHZ, když je osazena procesorem typu xxx a výkonějším.

PB
[quote="pberit"][quote="ASG29"]... Deska těch 1600 MHz podporuje. Jenže mi jedou jen na 1333Mhz, když nastavím 1600, tak po spuštění se PC automaticky resetuje a v BIOSU se paměti přepíšou zpátky na 1333MHz.[/quote]

Ahoj, skoukni manuál k desce, setkal jsem se i s tou variantou, že rychlost pamětí deska nastavovala (lépe řečeno cca povolovala mez na jaké frekvenci paměti běžely) podle typu procesoru, resp. bylo přímo uvedeno, že deska maká s RAM o frekvenci xxxxMHZ, když je osazena procesorem typu xxx a výkonějším.

PB[/quote]
Mám i5 3570.
EDIT: Tak jsem si vzal manuál desky a stejně z toho nic nevím. Mám Gigabyte GA-Z77-D3H. A v manuálu stojí, že podpora 1600MHz je jen u procesoru Ivy Bridge. To ta moje i5 je. Ale - je u toho poznámka, že "Only for GA-H77-D3H/MVP". Jak to ale má člověk chápat? Že 1600 nepodporuje Z77, nebo že podpora 1600 u desek H77 je jen s procesorem na Ivy Bridge?
S tímhle CPU by tedy skutečně měla (tato) deska podporovat DDR3 až do 2800MHz. Neuvádíš tady přesnej typ pamětí, který máš. Ještě bych se pokusil porovnat paměti, který jsi osadil s Memory support listem, kde uvidíš, jestli používáš paměti, u kterých výrobce garantuje funkčnost. pak bych už asi zkusil tyhle paměti přendat na jinou desku (a otestovat) nebo naopak do tvé desky osadit paměti jiné (a o5 otestovat). Možná, že se ani pak výsledek nedostaví, ale staneš se zdatným technikem a testerem Pc sestav.

PB
jj, odkaz byl z toho druhého okna ... myslím, že označení B3 či B1 by nemělo mít na schopnost paměti jet na 1600MHz vliv. Vcelku ani tak nejde o to, jestli tě uspokojí změna taktu pamětí, jako spíš ten fakt, zda deska, či paměti nejsou poškozené, pokud ti uteče záruka a za nějaký čas ten nebo jiný komponent nebude fungovat vůbec, bude tě mrzet, žes to neotestoval včas, ale to už je na tvé úvaze.

PB

PS: vzhledem k tomu, jak často se (a průřezově u všech dodavatelů HW v ČR) vyskytují vadné komponenty - a paměti zvláště - doporučuju obecně při výskytu jakýchkoliv potíží otestovat paměti \"Memtestem86+\" alespoň 4 - 8 hodin, pak máte jistotu ... viz např. Hiren\'s BootCD obsahuje hodně pomůcek pro řešení problémů, včetně sw Memtest86+ 4.20.
Zdravím zdejší komunitu po dlouhé době :).
@ASG29: To, že ti paměti neběží na 1600MHz je standartní chování. Ty, co jsi uvedl, potřebují 1,65V k tomu, aby dosáhli těch 1600Mhz, ale řadič v Ivy Bridge procesorech má limit 1,5V. Při takovém napětí pak poběží pouze na 1333MHz. Nebo aspoň tak nějak si to pamatuju z diskuzí na Živě, 1333MHz paměti doporučoval i přímo Intel.
Mám ten stejný CPU (i5 3570K) a když jsem ho před rokem kupoval, cíleně jsem podle rad vybíral právě 1333Mhz RAMky, právě z výše uvedeného důvodu.
Tady je k tomu ještě nějaká diskuze, kterou jsem našel: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=8830123#p8830123