VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše o simulátoru X-Plane.
No problem.
Snížení vertikální separace mezi FL 290- FL410 ze 2000 ft na 1000 ft za účelem navýšení počtu letadel, které zde mohou bezpečně letět. Platí samozřejmě jen pro letadla, která na to mají právě to vybavení RVSM.
Doufám, že dostanu jedničku. :)
By storry
Zakládat nové vlákno nebudu – hledal jsem kam dotaz zařadit. Rozhodl jsem se sem:

B737-300 od Wilco. Stalo se už také někomu, že řekněme v půlce letu, přestal stroj letět podle programu zadaného ve FMC? A kdyby jenom to, ale chvíli mi trvalo, než jsem ho znovu naučil poslouchat FMC. Dost zvláštní. Vypínání, zapínání, znovu zadání bodů nezabralo. Pak z nějakého mojí maličkostí neznámého důvodu vše zase v pořádku. Napadá někoho diagnóza?
By mipeba
No s tím joy to možná i být může. Mě blbne třeba při pojíždění a párkrát se mi to stalo na krátkém finále, že VELMI PRUDCE se \"sama otočí svislá osa\" - kormidlo doprava. Při pojíždění se to dá zvládnout a finále mi to udělalo náklon kolem 50 stupňů následovaný havárií.
Joy jsem zkoušel znovu kalibrovat a ta rotace doprava nešla až na doraz - budu reklamovat....
By storry
Mluvíme o zapnutém AP. Letím z bodu do bodu podle FMC. Z neznámého důvodu začne stroj stáčet úplně mimo trasu. AP, RNav je přitom aktivní. Nic, nebudeme střílet, zkusím vypozorovat okamžiky, kdy se to stane. Jenom doufám, že se mi tohle znovu nestane s řídícím. Samozřejmě jediné co se v danou chvíli zodpovědného dá udělat je vypnout řízení z FMC a pokračovat s AP do té doby, než bude klid to nějak opravit. Ono teda na těch krátkých vzdálenostech je to vyjma odletu stejně jedno..... blbý by bylo, kdyby mi ATC při letu Praha-Brno řekl DCT to BODAL, já mu potvrdil že pokračuji DCT BODAL a zrovna v ten moment jsem zjistil, že nemohu nastavit... takže jedině pak požádat o vektor a následně se chytit na radiál od VLM (tuším 96°). Nic, zkusím zjistit kde je chyba.